tiistai 29. tammikuuta 2013

Kolakeksit inkiväärillä


Tämä helppo ohje on Leila Lindholmin kirjasta Pala kakkua. Keksit ovat ihanan sitkeitä ja inkivääri tuo niihin hauskan maun. Keksit suorastaan sulavat suussa!


Kolakeksit inkiväärillä


20-25 kpl:
100g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl vaaleaa siirappia
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl inkivääriä (maustetta)
1 tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa

Tee näin:
1. Ota voi ajoissa ulos jääkaapista. Lämmitä uuni 175 C. Pue iso uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita kuivat ainekset keskenään (vehnäjauhot, inkivääri, vaniljasokeri ja ruokasooda).
3. Vatkaa voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kuivat ainekset joukkoon. 
3. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile kahdeksi pitkoksi. Aseta pellille ja paina käsin tankoja hieman litteämmiksi. Paina tankoihin vinottain haarukan avulla urat. 
4. Paista uunin keskiosassa 12-15 minuuttia, kunnes tangot saavat hieman väriä. Anna jäähtyä hetken ja leikkaa sitten terävällä veitsellä vinottain keksejä. Anna jäähtyä kokonaan pellillä.

Säilytä vinokkaat ilmatiiviissä rasiassa

5 kommenttia:

  1. Hei,
    Voisitko muokata reseptiä niin, että mainitset erikseen mitkä kuivat aineet sekoitetaan. Onnistuin sekoittamaan juuri kaikki kuivat keskenään mukaan lukien sokerin, ennen kuin tulin lukeneeksi seuraavan työvaiheen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Olen yrittänyt muistaa tehdä niin uudemmissa resepteissä ja yritän jatkossakin muistaa, kiitos vinkistä! Itse olen huomannut että reseptit kannattaa aina lukea kunnolla läpi ennen kuin aloittaa leipomisen ettei vahinkoja satu :) Yleisesti ottaen myös kun puhutaan "kuivista aineksista" niin sokeri ei lukeudu niihin mutta sitähän on mahdoton arvata jos ei ole ennen kuullut siitä :) Hyvää joulua ja kiitos kun kommentoit!

      Poista
    2. Ihan kaikissa resepteissä, kannattaa lukea koko resepti, ennen. kuin tekee mitään :)

      Poista
  2. Moikka! Kolakeksit ovat yksi lempparileivonnaisistani, ovat niin hyviä ja tosi nopeita tehdä. Näiden avulla löysinkin blogisi. Teen yleensä nämä ilman inkivääriä, mutta sen kanssa ovat kyllä kieltämättä mielenkiintoisemman makuisia. Selasin ohjeitasi, ja erityisesti sitruunaiset kakut vaikuttavat ihanilta! Täytyy koittaa vaikka Ranskalaista sitruunapiirakkaa tai Key lime pie:ta tytön synttäreille aikuiseen makuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! Kolakeksit ovat minunkin mielestä tosi hyviä ja pidän varsinkin tuosta inkiväärillä maustetusta versiosta. Voin lämpimästi suositella sekä ranskalaista sitruunapiirakkaa että Key lime pie:ta, ovat molemmat aivan ihania mielestäni! Hauskoja juhlia ja onnea tytöllesi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...