tiistai 29. tammikuuta 2013

Suklaajuustokakku ilman uunia


Juustokakut ovat suuri heikkouteni. Lempijuustokakkuni ovat tähän asti aina olleet uunissa paistettuja mutta tämä suklaajuustokakku joka ei kaipaa uunia on ehdottomasti myös korkealla listallani. Aikaisemmat juustokakut tehty ilman uunia joita olen maistanut ovat aina sisältäneet liivatetta mistä en oikeastaan pidä niin paljon, mutta tähän juustokakkuun et tarvitse liivatetta lainkaan. Kakku on todella nopea valmistaa ja sen voi hyvin tehdä etukäteen, kakku oikeastaan vain paranee vanhetessaan! Voit hyvin tehdä tuplasatsin kakusta, käytä silloin isompaa irtopohjavuokaa.


1 pieni kakku, vuoan halkaisija 18 cm

Pohja:
100g kaurakeksejä
2 rkl kaakaojauhetta

3-4 rkl voisulaa

Juustokakku:
200g maustamatonta tuorejuustoa
50g tomusokeria (vajaa 1 dl)
½ tl vanilja-aromia (tai vaniljasokeria
125g tummaa suklaata, kaakaopitoisuus n. 75 %

100g vispikermaa

Tee näin:
1. Voitele 18 cm irtopohjavuoka. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita keksien sekä kaakaojauheen kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle. Laita sivuun.
2. Vatkaa tuorejuustoa kuohkeaksi sähkövatkaimella, n 2-3 minuuttia. Siivilöi tomusokeri sekaan ja sekoita. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. 
3. Lisää vanilja-aromi ja hieman jäähtynyt suklaa tuorejuustoseokseen. Vatkaa kerma kovaksi erillisessä kulhossa. Kääntele kerma varovasti tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita niin että seos on tasaista.
4. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta varovasti. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin noin 8 tunniksi.

5. Ota kakku jääkaapista ja leikkaa terävällä veitsellä reunojen ympäri ja poista sitten vuoan reunat. Koristele halutessasi kaakaojauheella. 

2 kommenttia:

  1. Hyvää, helppo tehdä, myös 24cm vuoka käy. Kaksi 11v tyttöä tekivät tämän kakun ihan itse! HYVÄ OHJE:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että kakku onnistui ja hienoa kuulla että noin nuoretkin tykkäävät leipoa :) Jatkakaa samaan malliin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...