perjantai 26. huhtikuuta 2013

Salted caramel cheesecake pie



Tässä ihanan kinuski-juustokakun ohje! Kakku leivotaan piirakkavuokaan ja parhaalta se maistuu kun se saa levätä vähintään yön yli jääkaapissa. Ripottelin sormisuolaa lopuksi kakun päälle mutta sen voi hyvin jättää pois jos haluaa. Jos kuitenkin haluat kokeilla jotain erilaista (ja hyvää!) niin suosittelen kokeilemaan sormisuolan ja kinuskin yhdistelmää. Aiemmin olen yhdistänyt suklaan ja sormisuolan mikä oli myös mielestäni vallan mainio kombo!

Hauskaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

Salted caramel cheesecake pie

1 piirakka, vuoan leveys 24 cm

Pohja:
170g Digestive/kaurakeksejä
80g voita

Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Sormisuolaa

(mansikoita)

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 160 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa n. 12 minuuttia kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi, n. 30 sek. sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi ja tasaiseksi, 2-3 min sähkövatkaimella. Lisää myös vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on "pysähtynyt". Anna jäähtyä.
4. Tee sitten kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10 minuuttia. Kokeile ensin laittaa pisara kinuskia jäähtyneen kakun päälle, jos pisara pitää muotonsa kinuski on valmista. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutti ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.
5. Laita kakku jääkaappiin yön yli. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Muutama vinkki:
*Kakku maistuu parhaalta saatuaan levätä jääkaapissa päivän tai kaksi.
*Voit hyvin jättää sormisuolan pois, kakku maistuu ihanalta ihan sellaisenaankin! Tuoreet mansikat sopivat myös hyvin kakun kanssa yhteen.
*Käytin irtopohjaista piirakkavuokaa jonka ansioista kakun voi siirtää toiselle tarjoiluvadille jos haluaa.
*Kakun paistoaika saattaa vaihdella riippuen siitä minkälaista vuokaa käytät. Voit myös käyttää irtopohjaista kakkuvuokaa.



45 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! En ole vielä kokeillut suolan ja kinuskin yhdistelmää, mutta vaikuttaa kiinnostavalta :) Uusia makuelämyksiä on aina jännittävää löytää!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanan näköinen kakku! Wau! :) Miten aina saatkin noin ihania kuviakin! Olen alkanut oikein odottamaan sun päivityksiä! Niitä on niin ihana katsella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Taru ihanasta kommentista! Ja tottakai voit laitta mut sun blogilistaan, laitan itsekin sun blogisi minun listaan! :)

      Poista
  3. Laitoin sut mun blogilistaan niin saan paremmin seurattua sun juttuja ja mun blogin lukijatkin löytää sun luo. Tämä varmaan sopii sulle :)

    VastaaPoista
  4. Slurps miten herkullisen näköinen kakku! Tätä täytyy testata :)

    VastaaPoista
  5. Ihana blogi! Päädyin tänne googletuksen kautta ja luin lähes kaikki reseptisi yhdeltä istumalta. Nämä leivonnaiset edustavat juuri sitä kategoriaa, etteivät ole kamalan vaikeita, mutta eivät helppojakaan. Tällaisista resepteistä pidän itsekin! Ja löytyi koko blogillinen! Oli pakko heti tallentaa kirjanmerkkeihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iida ihanasta kommentista! Ja kyllä, blogissani on aika paljon helppotekoisia reseptejä, mielestäni hyvän ei tarvitse olla hankalaa! :) Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

      Poista
    2. Voi Iida vei niin jalat suustani! Piti tulla kommentoimaan että löysin blogisi muutama päivä sitten, ja ihastuin ikihyviksi! Reseptit ovat juuri sellaisia, joita tykkään noudattaa - tarpeeksi helppoja kotikokille, mutta kaikista löytyy jokin pieni juju :) Ja todella kauniita kuvia myös!

      Ihanaa kevättä, jään innolla odottamaan uusia reseptejä ja penkomaan vanhoja!

      Poista
    3. Voi kiitos Anni! :) Todella kiva kuulla että pidät resepteistäni ja kiitos kun kommentoit, piristit päivääni! Ihanaa kevättä sinullekin!

      Poista
  6. Wau! Aina yhtä ihana löytäää joku makuyhdistelmä, jota itse ei koskaan olisi keksinyt, mutta se silti vaikuttaa upealta. Taas yksi resepti loputtomaan pakkotestata -listaan :D Ihanaa kevättä! <3

    ♥:Heini

    http://suklaaneidit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Heini! Minunkin mielestäni on ihana kokeilla uusia makuyhdistelmiä ja kinuski ja sormisuola toimi mielestäni vallan mainiosti! Ihanaa kevättä sinnekin! :)

      Poista
  7. Todella ihania kuvia olet ottanut! Itsekin olen kokeillut kinuskin ja suolan yhdistelmää eikä se mikään huono ollut! Tämä kakku näyttää myös erittäin herkulliselta, nam. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! Joo itse pidin kovasti yhdistelmästä! Olen myös tehnyt tätä kakkua ilman sormisuolaa ja tarjoillut sen tuoreiden mansikoiden kanssa, todella hyvää niinkin! :)

      Poista
  8. tein tätä ja oli tosi hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kakku onnistui! Kiitos kun kommentoit! :)

      Poista
  9. Hei! Herkullisen näköisiä kakkuja. Ajattelin että jos tekee suuremmalle seurueelle kyseisen juustokakun, ihan kakkuvuokaan, niin mitkä olisivat ainesten annosmäärät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! En ole koskaan tehnyt tätä kakkuvuokaan mutta luulen että tekisin niin että tuplaisin koko reseptin. Paistoaikaahan täytyy tietenkin myös pidentää, veikkaisin että joku 45-60 min on sopiva. Jos kokeilet niin kerro mielellään millainen lopputulos oli! :)

      Poista
  10. Tätä on tullut testattua kahteen otteeseen, on äärettömän hyvää etenkin kun saa tekeytyä pidempään jääkaapissa :) Kinuskikuorrute oli ensimmäisellä kerralla kiinteämpää, mutta herkullista molemmilla kerroilla! Tästä tuli resepti vakiokäyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että resepti päätyy vakiokäyttöön! :) Ja olen kanssasi samaa mieltä siitä että kakku maistuu parhaalta kun se on saanut levätä päivän tai kaksi jääkaapissa. Hyvää joulun odotusta ja kiitos kun kommentoit!

      Poista
  11. Hei! Onkohan tuo maissitärkkelys välttämätön tai voiko sen korvata jollain? Maissitärkkelystä ei muuten tule käytettyä ja sitä tulee sen verran vähän, että menisi loppu hukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Voit korvata sen esim. vehnäjauhoilla. Toivottavasti pidät kakusta jos kokeilet sitä :) Hyvää uutta vuotta!

      Poista
    2. Moikka! Tosi hyvää ja herkullista kakkua tuli, kinuski sopii tosi hyvin juustokakun päälle, vaikka yhdistelmää hieman epäilinkin. Jää resepti ehdottomasti talteen! :)

      Poista
    3. Mahtavaa että pidit kakusta! Kiitos kun kommentoit ja hyvää uutta vuotta! :)

      Poista
  12. Hei! Päätin eilen kokeilla tätä reseptiä ja ainakin eri komponentit vaikuttivat todella lupaavilta & herkullisilta. Tällä hetkellä valmis juustokakku odottaa "tekeytymistä" jääkaapissa.

    Minä sain juustokakun halkeilemaan paiston jlk jäähdytysvaiheessa. Onko ideoita millä tuon voisi välttää? Nyt kaikki kinuski valahti niihin hakeamiin ja pinta on ruma :( Ajattelin yrittää paikkailla lopputulosta valkosuklaakierteillä ja puolukoilla - Leelia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi!

      Valitettavasti juustokakut halkeavat aika usein uunissa, makuahan se ei haittaa mutta ulkonäöstä tulee tietenkin erilainen. Ensi kerralla voit kokeilla paistaa juustokakkua hieman matalammalla lämmöllä (kaikki uunit ovat erilaisia ja jotkut voivat olla hieman kuumempia kuin mitä mittari näyttää) ja hidas jäähdytys on myös tärkeää. Tässä esim. on nettisivu jossa kerrotaan miten välttää juustokakun halkeaminen: http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/bakingtips.cheesecakes/Cheesecakes.cfm Sivu on englanniksi mutta siellä on paljon vinkkejä ja infoa.

      Monet paistavat myös juustokakkunsa vesihauteessa mutta se vaatii hieman enemmän kikkailua. Tässä video siitä: http://www.youtube.com/watch?v=1Ers2q0zoNQ

      Toivottavasti kakusta silti tuli hyvänmakuinen? Ja puolukat ja valkosuklaa sopivat mainiosti juustokakun päälle!

      Poista
    2. Iso kiitos vinkeistä liittyen tuohon kakun pinnan halkeiluun. Uudessa versiossani kokeilin sekä vesihaudetta että hiukan matalampaa uunin lämpötilaa ja tällä kertaa pinnasta tuli aivan loistava!

      Poista
    3. Tosi kiva kuulla että vinkeistä oli hyötyä ja että kakku onnistui! :) kiitos kun kommentoit!

      Poista
  13. Heippa taas :)
    Haluaisin tehdä tällä ohjeella hieman pienemmän, mutta korkean juustokakun. Vuokani on halkaisijaltaan 18 cm, joten mietin, miten kannattaisi ohjeen määriä muuttaa? Pohjaa ainakin ehkä hiukan vähemmälle, mutta mitä luulet täytteestä? Oletko itse kenties kokeillut? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      En valitettavasti ole itse kokeillut mutta luulen että pitäisi onnistua. Pohjaa laittaisin ainakin vähemmän, voi olla että täyte mahtuisi kyseiseen vuokaan tuollaisenaan. Kinuskia riittänee puolikas satsi mutta jos haluat olla varma voit tehdä koko satsin myös kinuskia ja sitten käyttää ylimääräisen kastikkeen johonkin muuhun tai pistää heti parempiin suihin :D

      Jos kokeilet olisi kiva tietää miten onnistui ja millä suhteilla mitäkin :)

      Poista
  14. Tämä(kin) oli todella hyvää, saatiin 8 naisen voimin melkein koko kakku tuhottua, vaikka kaikilla oli mahat tännä ruokaa. Suolan laitoin tarjolle kakun viereen, niin jokainen sai laittaa sitä itse! Seuraavaksi testiin Snicker cupcaket ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että piditte kakusta! Tämä on ihan oma lempparini ja teen sitä usein kaiken näköisiin juhliin :) Ja hyvä idea laittaa suola viereen tarjolle. Kerro mielellään mitä pidit Snickers-cupcakeista myös!

      Poista
  15. Kiitos reseptistä!! Sovelsin tähän pohjaa, jonka resepti löytyi myös blogistasi (kinuskipiirakka puolukoilla) ja tuli todella hyvä. Päälle laitoin suolan sijasta mansikoita ja tuli kyllä taivaallinen piirakka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla että pidit piirakasta! Ja tuo kaurapohja sopii varmasti myös hyvin tähän piirakkaan, täytyy kokeilla joskus! Kiva kun tulit kommentoimaan :)

      Poista
  16. Siis tää oli ihan kertakaikkisen parasta juustokakkua ikinä!!! ♥ Kiitos ihan uskomattoman ihanasta reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on kyllä yksi minunkin ehdottomista suosikeista!! :)

      Poista
  17. Moikka, mahtava ohje ja tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! :)
    Millaista vuokaa käytit, siis ihan perus irtopohjavuokaa vai jotain erilaista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Käytin irtopohjaista piirakkavuokaa mutta samankokoinen perus irtopohjavuoka käy myös hyvin.

      Poista
  18. Hei! Muuttuuko paistoaika paljon, jos käyttää piirasvuoan sijaan irtopohjaista kakkuvuokaa?

    VastaaPoista
  19. Aivan ihana ohje! Pari viikkoa sitten tein eka kerran ja annoin olla kaksi päivää jääkaapissa ennen tarjoilua. Nyt tein uudestaan ja on ollut jääkaapissa vasta noin 15h. Tarjolle tulisi jo kohta ja on ihan pehmeää ettei saa sieviä palasia leikattua. Mikä avuksi, voiko nopeuttaa pakastimessa ololla kovettumista?

    VastaaPoista
  20. Moikka! Voiko tämän tehdä ihan normaali piirakkavuokaan?

    VastaaPoista
  21. Moikka, oli pakko tulla kommentoimaan. Olen leiponut tätä useamman kerran ja tää on kyllä niin herkullista, että oksat pois. Tytär toivoo tätä jokaiseen syntymäpäivä- nimipäivä- mikäikinäkahvipöytään. Mikäs siinä, kun on vielä aika helppo tehdäkin. Tuhannet kiitokset tästä reseptistä, myös tuolta 14-vuotiaalta. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...