torstai 14. maaliskuuta 2013

Porkkana cupcakes kaneli-tuorejuusto-kuorrutteella



Porkkanakakku on yksi lempi kakuistani ja tässä tulee ihanien porkkana cupcakesien resepti! Itse kakku on todella mehevä ja kuorrutukseen tulee kanelia mikä tekee siitä erityisen hyvää! Aluksi olin hieman skeptinen kanelin suhteen kuorrutuksessa mutta se sopi vallan mainiosti kakun kanssa ja teen sitä varmasti uudestaan! Mielestäni cupcakesit maistuvat parhaalta saatuaan levätä jääkaapissa yön yli. Voit myös tehdä yhden kakun tästä reseptistä, käytä sillon pyöreää irtopohjavuokaa ja paista n. 30 minuuttia (vuoan halkaisija n. 20 cm).

Carrot cake cupcakes with cinnamon cream cheese frosting

n. 12-16 kpl.

Ainekset:
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½-1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl inkivääriä
1/8 tl jauhettua neilikkaa
½ tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
n. 3 porkkanaa, 3 dl hienoa raastetta
1 3/4 dl sokeria
3/5 dl muscovadosokeria
2 kananmunaa
1 3/4 dl rypsiöljyä

Kuorrutus:
200g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
100g voita, huoneenlämpöistä
5-7 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
(muskottipähkinää)
1 tl sitruunamehua (tai oman maun mukaan)

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue muffinssipelti vuoilla. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään, laita sivuun.
2. Vatkaa sähkövatkaimella sokeria, muscovadosokeria ja kananmunia n. 45 sekunnin ajan, niin että ne sekoittuvat hyvin. Lisää rypsiöljy vähän kerrallaan, vatkaa koko ajan kunnes taikina on tasaista, n. 1 min.
3. Lisää hieno porkkanaraaste ja siivilöi kuivat ainekset sekaan. Sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista keskellä uunia 18-20 minuuttia. Mikäli teet yhden kakun n. 30 min, kokeile kypsyys puutikulla, tikun pitää tulla puhtaana ulos. Anna jäähtyä ritilällä.
4. Tee sitten kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi kunnes täysin sekoittuneet, n. 2 min. Siivilöi tomusokeri joukkoon vähän kerrallaan, vatkaa koko ajan. Lisää myös loput ainekset. Maista. Pursota cupcakesejen päälle ja laita jääkaappiin tarjoiluun asti.




49 kommenttia:

  1. Todella nättejä! Herkullisen ja mehevän näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti Taru! :) Toki nuo voisi vielä koristella strösselillä tai rouhituilla pähkinöillä mutta päätin jättää ne "yksinkertaisiksi" tällä kertaa.

      Poista
  2. Todella kauniit kuvat ja kuppikakutkin näyttävät todella hyvältä! Täytyypä muuten kokeilla laittaa kanelia kuorrutukseen, itse olen aina vain taikinan joukkoon laittanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kokeilla laittaa kanelia myös kuorrutukseen, itse tykkäsin kovasti! :)

      Poista
  3. Miten tuosta kuorrutteesta sait noin loistavan näköisen, itsellä jäi ihan löysäksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Hmm, omasta tuli niin paksua että sen pystyi pursottamaan, taisin laittaa tuon koko 7 dl tomusokeria siihen. Voisit kokeilla lisätä tomusokeria tai sitten laittaa kuorrutteen jääkaappiin hetkeksi? Luulen myös että liika vatkaaminen löysentää kourrutusta. Toivottavasti noista vinkeistä on hyötyä ja toivottavasti maku oli kuitenkin kohdallaan!

      Poista
  4. Olen tehnyt jo useamman kerran näitä tällä ohjeella ja nyt oli aika jo kopsata ohje itsellekin. Tosi hyviä ovat!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että pidät reseptistä ja kiitos tuhannesti kun kommentoit! Makoisaa viikonloppua :)

      Poista
  5. Mun on pakko kommentoida kanssa. Tänään näitä tein ja toi kuorrute jäi tosiaan todella löysäksi, vaikka laittoi ohjeen maksimimäärän tomusokeria. Valui heti pois muffinssien päältä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Viivi ja kiitos kommentista! Harmi että kuorrutteesta tuli löysää. Itse tein tuon ohjeen mukaan ja pystyin pursottaaman sen cup cakesien päälle joten en osaa varmuudella sanoa mikä meni vikaan. Tässä kuitenkin muutama ajatus:
      -Kuorrutteen liika vatkaaminen voi olla yksi syy.
      -Aineksien lämpötila: jos voi tai tuorejuusto on ollut liian pehmeää kuorrutuksesta voi tulla löysää. Samoin keittiön lämpötila voi vaikuttaa lopputulokseen.
      -Itse käytän myös aina täysirasvaista philadelphia-tuorejuustoa leipomisessa ja sillä olen aina onnistunut. Muista merkeistä minulla ei ole kokemusta mutta olen kuullut monelta että philadelphia olisi parasta :)

      Poista
  6. Jos näistä tekisi minimuffineja paljonko arvioisit paistoajaksi? Säilyvätkö nämä pari päivää hyvinä ennen tarjoilua kuorrutteen kera? Ihanilta näyttävät kerrassaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Sanoisin että minimuffinssien paistoaika on noin 10-15 minuuttia, tarkista heti 10 min jälkeen ja jos ei ole valmiita niin alla olla muutama minuutti lisää. Ja kyllä säilyvät mielestäni pari päivää :)

      Poista
  7. Aivan mahtava ohje! Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä kuppikakkuja ja onnistuivat tosi hyvin ja ovat vieläpä taivaallisen makuisia. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Super hauska kuulla että ensimmäiset kuppikakkusi onnistuivat! Ohje on yksi minun lemppareistani ja porkkanakuppikakut sopivat täydellisesti näin syksyyn mielestäni :) Kiitos kommentistasi!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Moikka! en valitettavasti muista enää :( oliskohan voinut olla wilton 1M tai 2D? :)

      Poista
  9. Taitavat olla aika isoja vuokia, mihin nuo muffinit teit? :)

    leivontaarakkaudella.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei taas :) Nämä muffinssit on tehty ihan normaalikokoiseen muffinssipeltiin ja vuokiin. Saattavat näyttää kuvissa isommilta kuin mitä ovat oikeasti :)

      Poista
  10. Ensimmäistä kertaan tein cupcakei ja kokeilin tätä ohjetta, toimii. Älyttömän hyviä tuli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että pidit ohjeesta! Kiitos kun kommentoit! :)

      Poista
  11. Testasin eilen näitä ja tuli kyllä herkkua! Kuorrute on vaan sen verran makea etten saanut kuin kolmanneksen siitä kuppikakkujen päälle mahdutettua, nyt on hyvä tekosyy tehdä tällä ohjeella isolla uunipellillä piirakka.. :D Eihän sitä kuorrutetta raaski poiskaan heittää ;D
    Ihana blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että pidit kuppikakuista :D Ja ohjeesta voi hyvin tehdä myös pellillisen! Itse olen tehnyt pyöreän kakun, toimii hyvin sekin :) Kiitos mukavasta kommentistasi!

      Poista
  12. Melko törkeää pölliä kuvineen toisen blogista resepti, olisit nyt edes tarkistanut miten kääntäjä käänsi tekstin ettet heti olisi jäänyt kiinni varastamisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä että moinen olisi todella törkeää. Juuri tämän takia en koskaan tee sellaista enkä ole tälläkään kertaa tehnyt. Mistäköhän blogista puhut? Jos satut puhumaan Baksugen nimisestä blogista niin se on minun ihka oma blogini jonka aloitin ennen tämän blogin pitämistä. Jos viittaat johonkin toiseen blogiin niin haluaisin todella mielelläni kuulla jotta voin selvittää miksi joku on varastanut minun ottamat kuvat ja reseptini.

      Poista
  13. Ihana blogi sulla, tosi kauniita kuvia ja herkullisia reseptejä! Huomasin että olet käyttänyt kuppikakku-resepteihin rypsiöljyä, voiko sen korvata jollain muulla, esim. sulatetulla voilla? En voi sietää rypsiöljyn ominaismakua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Riikka ja kiitos kivasta kommentistasi! En ole itse koskaan kokeillut korvata rypsiöljyä mutta luulen että sulatettu voi voisi toimia. Leivonnaisen rakenteesta ei välttämättä tule aivan samanlainen mutta luulen että se ei haittaa :) Yleensä käytän aina leivontaan voita mutta esim tässä porkkanakakkuohjeessa ja yhdessä suklaakuppikakkuohjeessa halusin leivonnaisista extra kosteita joten käytin sen takia öljyä niissä. :) Jos kokeilet korvata öljyn olisi hauska kuulla miten onnistui!

      Poista
    2. Vihdoinkin sain tehtyä näitä, mutta uskon että maku olisi ollut jo ihan muuta ilman rypsiöljyä...en tiedä, en ole ennen käyttänyt sitä leivonnaisissa, mutta maku/haju joka taikinan valtasi, kun sitä tuon melkein 2 desiä hutaisin, ei ollut paras mahdollinen. Se valtasi koko taikinan ja haistettavissa sekä maistettavissa oli vain rypsiöljy. Valmiit kuppikakut maistuvat myös pelkästään rypsiöljyltä niin että maistaessa tuli ihan huono/yökkö olo... Käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä, oliko oikea valinta vai pitäisikö olla joku kenties mauttomampi r.öljy jos vielä tänään teen uuden satsin....

      Poista
    3. Hei! Ikävä kuulla että kuppikakut eivät onnistuneet toivomallasi tavalla. Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä on huomattavasti vahvempi maku ja aromi kuin tavallisessa rypsiöljyssä joten suosittelen kokeilemaan ihan tavallista rypsiöljyä. Itse leivon tällä ohjeella aina porkkanakakkua enkä koskaan ole huomannut rypsiöljyn makua leivonnaisissa.. Voihan tottakai olla että olet herkempi sille mutta kokeilisin kuitenkin vielä tavallisella rypsiöljyllä. Toivottavasti kuppikakut onnistuvat tällä kertaa ja ihanaa joulua sinulle! :)

      Poista
  14. Kannattaa kokeilla joulun aikaan ilman porkkanaa ja kuorrutetta, maistuu ihan piparilta! :)

    VastaaPoista
  15. Voikohan tämän reseptin toteuttaa ilman kananmunaa? Ihan vain, että jättää sen pois tuosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Minä en ole valitettavasti koskaan kokeillut tätä ohjetta ilman kananmunia joten en osaa oikein sanoa. Kokeilisin ehkä korvata kananmunan jollakin muulla, esim. omenasurvoksella. Jos kokeilet olisi hauska kuulla miten cupcakesit onnistui! :)

      Poista
  16. Noniin, kommentista kulunut vuosi ja nyt uskalsin kokeilla - ja möhlin kuppikakut. Kuorrutteesta tuli hirvittävän vetelää, vaikka käytin tomusokeria 8 dl... Sitten tomusokerini loppui ja valutin kuorrutteen kakkusille. Luin nuo edelliset kommentit ja mielestäni tein kaiken oikein. Harmi että kuorrute epäonnistui, pohjat kuitenkin olivat herkullisia.

    VastaaPoista
  17. Niin ja pieni asia vielä unohtui... Tuo fontin harmaa väri sopii loistavasti ulkoasuun, mutta siitä on vaikea saada selkoa. Minulla kun on sairaudestani johtuvia näköongelmia niin reseptin seuraaminen on hankalaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tosi harmi kuulla että tuorejuustokuorrutus epäonnistui :/ Minullakin on joskus aiemmin ollut tuorejuustokuorrutteen kanssa ongelmia, sen kanssa pitää olla tarkkana että tuorejuusto on juuri oikean lämpöistä ja ettei sitä vatkaa liian kauan eikä liian vähän. Kiva kuitenkin kuulla että pohja maistui. Ja kiitos fontti vinkistä, voisin kokeilla tehdä siitä hieman tummemman. :)

      Poista
  18. Ihana ohje, sen avulla löysin tänne blogiisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjorie kommentistasi, tosi kiva kuulla että pidit ohjeesta! :)

      Poista
  19. Moikka! Sun blogi ja reseptit ovat ihan parhaita, kiitos :)! Tein näitä kuppikakkuja vähän aikaa sitten ja myös mulla kuorrutteesta tuli liemi. Sain sen voilla paksunnettua joten kuten, mutta voin maku tuli tietysti vähän liikaa esille. Eilen tein taas, maun vuoksi, ja laitoinkin tomusokeria vain 1,5dl. Huomasin, että mitä enemmän sitä lisää, sitä litkummaksi kuorrute muuttuu. Ja käytin Philadelphiaa. Tuli tosi hyvä! Maku oli kohdillaan ja kuorrute pursottui kauniisti. En sitten tiedä miksi näin, mutta itse laitan jatkossa vain vähän tomusokeria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Jepp totta on että jos tomusokeria lisää liikaa niin kuorrutteesta saattaa tulla vetelää. Kiva kuulla että kuorrutus myös maistuu hyvältä noin pienellä tomusokerimäärällä. :) Kiitos kun tulit kommentoimaan ja hauskaa vappua!

      Poista
  20. Resepti vaikuttaa todella herkulliselta ja minun olisikin tarkoitus laittaa näitä tyttären 1-v. synttäreille huomenna :) Kysyisin, ovatko valmiit kuppikakut kuinka rasvaisia rakenteeltaan? Olen ajatellut käyttää tarjoilussa ja valmistuksessa Miss Etoilen kartonkisia kuppikakkuvuokia ja mietityttää, uskaltaako kakkuset laittaa uuniin ilman erillisiä muffarivuokia ilman että rasva tihkuu ikävästi vuoan ulkopuolelle… Oletko käyttänyt kyseisiä vuokia ja osaatko arvioida tätä tuikitärkeää kysymystä :D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anna ja pahoittelut myöhäisestä vastauksesta. Luulen että voit hyvin käyttää kyseisiä kuppikakkuvuokia mutta valitettavasti minulla ei ole kokemusta niistä. Miten onnistui? :) Toivottavasti teillä oli ikimuistoiset synttärijuhlat!

      Poista
  21. Hei!
    Onko väliä käyttääkö tummaa vai vaaleaa muscovadosokeria? Minulla ei ole aiempaa kokemusta kyseisestä sokerista enkä tiedä minkälainen makuero tummalla ja vaalealla on.

    Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Minä taisin käyttää tummaa mutta molempien pitäisi käydä. Toivottavasti cupcakesit onnistuivat!

      Poista
  22. Hei, resepti oli hyvä, mutta miten ihmeessä sait kuorrutteesta noin valkoista? Itselläni siitä tuli kanelin ansiosta melko ruskeaa, olisi kiva ollut saada valkoinen kuorrute ruskeanoranssin cupcaken vastakohdaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva kuulla että pidit ohjeesta. Minun kuorrutus ei myöskään ollut ihan valkoista vaan siitä näkyi kyllä läpi kaneli.

      Poista
  23. Ihan äärettömän ihania kuppikakkuja nämä!!! ♥ Kiitos reseptistä jälleen kerran! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla että pidit niistä, kiitos kommentistasi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...