tiistai 5. maaliskuuta 2013

Pienet aprikoosi & suklaapiiraat



Tänään huomasin suureksi ilokseni että Suklaapandan keittiössä on valittu Iloleipurin sivuilla Kuukauden leivontablogiksi, suuri kiitos! Tämän kunniaksi oli tietenkin pakko leipoa jotain, joten tein pieniä aprikoosi-suklaapiiraita. Piiraista tuli mielestäni aika söpöjä ja todella maukkaita! Jos sinulla ei satu olemaan aprikoosimarmeladia voit korvata sen jollain toisella paistonkestävällä  marmeladilla/hillolla.  

Pienet aprikoosi & suklaapiiraat

10-12 kpl

Ainekset:
120g pehmeää voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1½ dl aprikoosimarmeladia
40g tummaa suklaata

1 kananmuna voiteluun
1 rkl ruokokidesokeria koristeluun (tavallinenkin sokeri käy)

Tee näin:
1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja pehmeä voi käsin kulhossa, lisää kylmä vesi. Nypi tasaiseksi taikinaksi ja laita jääkaappiin kelmuun käärittynä n. 30 minuutiksi, tai pakastimeen 15 minuutiksi. Rouhi suklaa karkeasti.
2. Lämmitä uuni 200 C. Kauli taikina jauhoitetulla alustalla n. ½ cm paksuiseksi ohueksi levyksi. Ota sydämenmuotoisella muotilla paloja taikinasta ja aseta puolet paloista pellille jossa on leivinpaperi alla. Voitele reunat kananmunalla ja laita lusikallinen aprikoosihilloa ja hieman suklaarouhetta keskelle jokaista piirasta. 
3. Asettele loput sydämistä täytteiden päälle ja paina reunat yhteen, käytä haarukkaa apunasi. Voitele piiraat kananmunalla ja ripottele päälle ruokosokeria. Paista keskellä uunia n. 15 minuuttia tai kunnes piiraat saavat kauniin kultaisen värin. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile heti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...