keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Runebergin tortut


Runebergin päivä lähestyy ja tässä tulee minun versioni kuuluisista tortuista. Pidän tortuista joissa on paljon hilloa ja jotka ovat sopivan kosteita. Tätä reseptiä voi helposti muunnella oman maun mukaan, jos tarjoilet tortut lapsille voit korvata liköörin manteliaromilla tai karvasmanteliaromilla.

Runebergin tortut

12 kpl
200g huoneenlämpöistä voita
2 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2,5 dl digestivekeksejä
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhetta
2 tl kardemummaa
½ tl manteliaromia tai 2 rkl punssia/mantelilikööriä
2 dl smetanaa tai kuohukermaa
1 tl ruokasoodaa

Vadelmahilloa

Kostutukseen:
1 tl manteliaromia tai 2 rkl punssia/vahvaa vadelmamehua
2/3 dl vettä
1 rkl sokeria(hienoa)

Kuorrutus:
1-3 tl kylmää vettä
1-1½ dl tomusokeria (voit halutettasi käyttää mansikanmakuista tomusokeria joka antaa vaaleanpunaisen
värin kuorrutteelle)

+ vadelmahilloa


Tee näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 C. Murskaa digestive keksit esim. muovipussissa kaulimen avulla. Voitele ja korppujauhota esim. muffinssipelti huolellisesti.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kaikki kuivat ainekset paitsi ruokasooda taikinan sekaan lastalla, lisää myös manteliaromi.
3. Sekoita ruokasooda smetanan/kerman joukkoon ja kääntele taikinan sekaan.
4. Jaa taikina lusikan avulla tasaisesti muffinssipellin koloihin. Paina torttujen keskelle pieni kuoppa johon laitat reilun teelusikallisen verran vadelmahilloa.
5. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Kokeile puutikulla kypsyys. Torttujen kuuluu olla kauniin vaaleanruskeita.
6. Kostuta tortut pullasudin avulla heti uunista oton jälkeen. Anna jäähtyä hetken ja ota tortut pois muffinssipellistä.
7. Sekoita tomusokeri ja vesi. Kourrutus saa olla melko paksua mutta kuitenkin juoksevaa. Levitä vadelmahilloa tortun päälle. Pursota ohut rengas kourrutusta hillon ympärille. Mikäli hillo on kovaa voit laittaa sen muutamaksi sekunniksi mikroon ennen levittämistä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...