torstai 3. lokakuuta 2013

Raspberry & white chocolate cheesecake



Uunissa paistettu vadelma-valkosuklaajuustokakku oli yksi ensimmäisistä asioista mitä leivoin leivontainnostukseni alussa. Muistan vieläkin sen onnistumisen ilon ja ylpeyden kun itse olin valmistanut jotain niin hyvää. Vadelmien ja valkosuklaan liitto oli lyömätön ja muistan ajatelleeni että uunissa paistettu juustokakku on ehkä parasta mitä olen koskaan maistanut. Nyt pari vuotta myöhemmin leivontainnostus ei ole laantunut lainkaan ja kyseinen kakku on vieläkin yksi ehdottomista suosikeistani. 

Raspberry & white chocolate cheesecake

1 kakku, irtopohjavuoka 24 cm

Pohja:
250g digestive keksejä
150g voita

Täyte:
400g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
½ rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
3 dl tuoreita vadelmia

Valkosuklaakerros:
100g valkosuklaata, paloina
300g crème fraichea
½ dl sokeria

Tuoreita marjoja tarjoiluun

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi ja sulata voi, sekoita keskenään tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoille. Esipaista keskellä uunia n. 8 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä hetken.
2. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri notkeaksi, lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää myös sitruunamehu ja suola. Kääntele vadelmat varovasti taikinan sekaan.
3. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alatasolla n. 30-35 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri pysähtynyt.
4. Valmista valkosuklaakerros sillä aikaa kun kakku on uunissa. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. Sekoita sokeri, crème fraiche sekä sulanut valkosuklaa kulhossa keskenään tasaiseksi.
5. Levitä valkosuklaakerros varovasti kakun päälle ja laita takaisin uuniin 8-10 minuutiksi. Ota uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Laita jäähtynyt kakku jääkaappiin vähintään viideksi tunniksi, jos mahdollista niin yön yli.
6. Tarjoile kakku sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kera.



44 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköinen :) Mulla on vieläkin paistetun juustokakun kokoinen aukko sivistyksessä... Ehdottomasti tarttis tuotakin kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos et ole vielä kokeillut! Paistetut juustokakut on ihan parhautta! :)

      Poista
  2. mmmm.... mielettömän näköistä!

    VastaaPoista
  3. Nam!! Tämä vadelma-valkosukaaunelma menee kyllä heti kokeiluun, ihana! :)

    VastaaPoista
  4. Tätä on kyllä pakko kokeilla, näyttää niin herkulliselta!!! :)

    VastaaPoista
  5. oi että sulla on ihana blogi! kuvat ovat laadukkaita ja ohjeet selkeitä. kiitos kun olet tehnyt tämän blogin! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ihanasta kommentista! Kiva kun kävit vierailulla :)

      Poista
  6. Upea kakku ja toimiva makuyhdistelmä. Lukeutuu myös omiin suosikkeihini kautta aikojen.

    En ymmärrä, miksi kirjoitat otsikot englanniksi, vaikka muu resepti on suomeksi. Mielestäni upea kakku olisi saanut ansaitsemansa nimen suomeksi, kuten esim. valkosuklaajuustokakku vadelmilla. Jos kansainvälisyyttä haluaa, resepti olisi hyvä olla suomalaisessa blogissa kokonaan molemmilla kielillä. Niin se olisi selvempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, huomasin vasta nyt sen koska jostain syystä se oli joutunut roskapostiin. En olekaan miettinyt tuota otsikko asiaa niin hirveästi, jotkut leipomukset ovat omaan korvaan kuulostaneet paremmalta englanniksi tai en ole keksinyt järkevää suomennosta niille. :)

      Poista
  7. Tämä herkullisen näköinen kakku menee ehdottomasti kokeiltavien listalle! Odotan aina yhtä innolla uusia ja ihania reseptejä, joita tänne ilmestyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi, mukava kuulla että pidät resepteistäni! :)

      Poista
  8. Niin ihanan näköinen! NAM :)

    -sokerimuruja-

    VastaaPoista
  9. Millä kameralla kuvaat? Mielettömiä kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika! Canon EOS 600D järkkärillä, perus 18-55mm IS II objektiivilla. Olen kyllä miettinyt uuden objektiivin ostamista mutten vielä ole päättänyt mitään :)

      Poista
  10. Hei onnistuiskohan tää siten että vaihtais vadelmat mustikoihin ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jatta! Kyllä uskon että onnistuu! Jos kokeilet niin kerro mielellään millainen lopputulos oli!

      Poista
  11. Tein tän eilen mustikoilla, ja hyvin onnistui ! Mustikat putosi sinne pohjalle paiston aikana, mutta hyvää oli kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää että onnistuu myös mustikoista! Kiitos kun kommentoit :)

      Poista
  12. Onko mitään kokemuksia pakastevadelmista? :) Näin talvisaikaan on nuo tuoreet haasteellisempi juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Minulla ei valitettavasti ole kokemusta pakastevadelmista tässä ohjeessa mutta niinkuin alla olevassa kommentissa mainitaan niin jäiset vadelmat voisivat toimia. Ja vaikka vadelmat painuisivat pohjaan se ei mielestäni haittaa :) Toivottavasti pidät kakusta!

      Poista
  13. Heips!
    Mä tein niitä vadelma-sitruunabrownieita pakastevadelmista ja hyvin onnistui. Kannattaa vaan aivan jäisinä laittaa taikinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos vinkistä, hyvä tietää että pakastevadelmat sopivat ohjeeseen :)

      Poista
    2. Eipä kestä:)! Aion tehdä tätä valkosuklaakakkua viikonloppuna miehen synttäreille ja täytyy jälleen turvautua pakastevadelmiin. Toivottavasti toimii yhtä hyvin kuin niissä sitruunabrownieissa:)

      Poista
    3. Kiitos tästä tiedosta! :)

      Poista
    4. Jos kokeilette ohjetta pakastevadelmilla kertokaa mielellään millainen lopputulos oli :) Hauskoja synttäreitä!

      Poista
  14. Tein pakastevadelmista ja toimi todella hyvin! Oli herkullista, tämä tulee häihini yhdeksi kakuksi. Kiitos ohjeesta!
    Yksi asia, mitä aijon vähän muuttaa niin voin määrä pohjassa. Sitä oli mielestäni aivan liikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! Tosi kiva kuulla että pidit kakusta ja että kakku pääsee tarjottavaksi häihisi! :) Voin määrää voi varmasti vähentää kunhan sitä kuitenkin tulee tarpeeksi että pohja pitää muotonsa. Aivan ihania juhlia teille ja onnea!

      Poista
  15. Hei! Kakku on aivan ihana ja niiin kaunis. :-) tein sen tupareihini ja oli kyllä menestys. Hupeni ni koko kakku samantien :-D mietin että pystyykö kakkua tekemään myös muihin suklaisiin esim tummaan suklaaseen? Vai kovettuukohan kakku liikaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tosi hauska kuulla että pidit ohjeesta ja kakusta tykättiin! En ole itseasiassa kokeillut laittaa kakkuun tummaa suklaata ja en uskalla lähteä arvailemaan miten onnistuisi. Jos kokeilet olisi hauska kuulla miten kakku onnistui! :)

      Poista
  16. Kokeilin! Ihan täydellinen kakku. Bloggasin myös tästä. Kiitos vielä reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla Eve että pidit kakusta :) Kiitos taas kun tulit kommentoimaan! Kävin katsomassa blogiasi ja näytti aivan ihanalta!

      Poista
  17. Sun ohjeessa lukee pysähtynyt, tarkoitatkohan hyytynyt?:)

    "3. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunin alatasolla n. 30-35 minuuttia tai kunnes täyte on juuri ja juuri pysähtynyt."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, samaa tarkoitan mutta mielestäni "pysähtynyt" kuvaili vaihetta paremmin. Hyytynyt tuo minulle mieleen kiinteän pinnan, ehkä jääkaapissa hyydytetyn ja tässä ohjeessa tarkoitan tosiaan vain että pinta ei enää kiillä ja että se on vain hieman kiinteä. Toivottavasti sekavasta vastauksestani oli hyötyä :D

      Poista
  18. Hmmmm... esipaista pohja? Miksi? Pohjahan on keksipohja minkä ei tarvitse kypsyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Minä tykkään esipaistaa keksipohjani niin että ne pysyvät varmasti kasassa ja mielestäni makukin muuttuu hieman :) Voit toki skipata paistovaiheen jos et halua paistaa pohjaa. Kiitos kommentistasi.

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...