keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Pekoni-suppilovahveropiirakka



Välillä on pakko syödä myös jotain muuta kun makeita leivonnaisia joten tässä ihanan Pekoni-suppilovahveropiirakan ohje. Tämä piirakka on mainio tarjottava kaikennäköisissä juhlissa, illanistujaisissa, lounaaksi tai vaikkapa iltapalaksi. 

Pekoni-suppilovahveropiirakka

1 piirakka, 6-8 palaa
Vuoan halkaisija n. 24 cm

Pohja:
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g kylmää voita, kuutioina
1 dl maitoa/kermaa

Täyte:
250g suppilovahveroita (tuoreita)
1 keltainen sipuli
1 rkl voita
suolaa, pippuria
1 pkt pekonia
2 dl raastettua juustoa 
150g ranskankermaa
2 kananmunaa

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 200 C. Pese suppilovahverot. Pilko sipuli. Paista sieniä n. 5 minuuttia kuivassa pannussa niin että neste irtoaa niistä. Kaada ylimääräinen neste pois ja lisää voi ja sipuli pannuun. Kuullota muutama minuutti kunnes sipuli pehmenee, mausta suolalla ja pippurilla ja laita sivuun.
2. Leikkaa pekoni pienemmäksi ja paista rapeaksi, valuta halutessasi talouspaperilla vuoratulla lautasella. Raasta juusto. 
3. Tee sitten pohja. Sekoita jauhot, perunamuusijauhe, leivinjauhe ja suola kulhossa, nypi kylmä voi sekaan. Lisää lopuksi maito/kerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjille ja reunoille.
4. Sekoita sieni-sipulipaistos, paistettu pekoni ja 1 dl juustoraastetta keskenään. Vatkaa ranskankerma ja kananmunat sekaisin ja lisää muiden täytteiden sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele loput juustosta päälle.
5. Paista piirakkaa keskellä uunia n. 30 minuuttia, ota uunista ja anna jäähtyä n. 10 min, tarjoile heti.




7 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttääkin hyvältä! Ja varmasti myös maistuu.. Tein just kantarelleista belle baien ohjeella pekonin kanssa piiraan ja sekin oli hyvää :) Itse laitan suppilovahveroiden kanssa aina auraa... nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam kantarelli-pekonipiirakka kuulostaa myös hyvältä! Ja suppilovahveroiden ja auran yhdistämistä en ole vielä kokeillut mutta sitä täytyy ehdottomasti kokeilla, kiitos vinkistä! :)

      Poista
  2. Ihan lempparia on pekoni ja suppilovahvero yhdessä! Blogistani löytyykin jokunen resepti näistä kavereista ;D Ikinä en ole muusijauhetta käyttänyt saati muusia piirakan pohjassa ja kiinnostaa kyllä tosi paljon! Täytyypä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä käydä kurkkaamassa pekoni-suppilovahveroreseptisi, oli mielestäni hyvä yhdistelmä :) Ja tuo perunamuusi tuo mielestäni kivan maun piirakkapohjaan, kannattaa kokeilla!

      Poista
  3. Mmmmm kylläpäs näyttää hyvältä. :) Hitsi kun en ole sieni-ihmisiä, mutta tuota voisi kyllä siltikin kokeilla. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, voit yllättyä :) Jos pidät joistakin sienistä enemmän voit hyvin korvata suppilovahverot niillä.

      Poista
    2. Löysin tämän ihanan piirakkaohjeen tasan vuosi sitten ja ihastuin samantien. Laitoin nyt uunissa olevaan versioon mustatorvisieniä,kanttarelleja ja suppiksia. Aion toimittaa piirakan naapurille . Kiitos ohjeesta

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...