perjantai 13. maaliskuuta 2015

Salted dulce de leche blondies

Ja taas on perjantai! Sen kunniaksi haluan jakaa teidän kanssa aivan super mahtavan ohjeen. Rakkauteni dulce de lecheen ei ole kovin vanha mutta sitäkin tulisempi. Näissä blondieseissa yhdistyy siis kaksi ehdotonta suosikkiani, nimittäin hieman raa'aksi jätetty keksitaikina ja dulce de leche. Voiko tämän parempaa olla enää olemassa? No ehkä browniet ja juustokakku jotenkin tähän vielä yhdistettynä mutta se onkin toisen päivän projekti...

Blondiesit on nopea valmistaa mutta jos maltat, suosittelen että annat niiden levätä hetken kylmässä ennen kuin kajoat niihin. Mielestäni maku parani vielä entisestään niiden oltua hetken jääkaapissa. Kondensoitua maitoa jää hieman yli mutta voit käyttää sen blondiesien koristeluun. Jälleen kerran varoitan ettei näitäkään kannata paistaa liian kauan vaan ota ne rohkeasti ulos uunista kun reunat ovat saaneet hieman väriä mutta keskiosa vielä tutisee. Niin, ja jos en jo hehkuttanut tarpeeksi niin kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä, taitaa nousta tämänhetkiseen leivonnaisten Top-3:seen!

Aurinkoista viikonloppua!

Salted dulce de leche blondies
9-16 palaa, neliskulmainen vuoka 20 x 20cm (hieman isompikin käy)

Ainekset:
230g voita, huoneenlämpöistä
2½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa, huoneenlämpöistä
6 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1½ tl sormisuolaa (ei tavallista suolaa!)

Lisäksi:
2 dl valmiiksi keitettyä makeutettua kondensoitua maitoa
½ tl sormisuolaa

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175C. Pue neliskulmainen vuoka leivinpaperilla ja voitele pohja ja reunat. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda sekä sormisuola kulhossa, laita sivuun. 
2. Vatkaa pehmeä voi sekä sokerit kunnolla sekaisin, sähkövatkaimella n. 2 min. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa kunnolla jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi. Vältä liikaa sekoittamista tässä vaiheessa.
3. Levitä 2/3 taikinasta vuoan pohjalle. Paista pohjaa 10-12 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pohja on kiinteytynyt. Ota uunista ja levitä kondensoitu maito pohjan päälle tasaisena kerroksena. Lusikoi loput taikinasta päälle. Ripottele loput sormisuolasta päälle.
4. Paista vielä 20-25 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. Keskiosa saa vielä olla tutiseva. Älä paista liian kauan! Ota uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Laita kakku halutessasi vielä hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Vinkki!
* Jos kondensoitu maito on rakeista voit notkistaa sen nopeasti käsin vispilällä.
* Jos haluat voit valuttaa ylimääräisen kondensoidun maidon leikattujen palojen päälle koristeeksi.
* Saat siisteimpiä paloja jos leikkaat kakun terävällä veitsellä sen ollessaan kylmä. Jos haluat, voit ensin leikata reunat pois ja sitten leikata levyn paloiksi.

Innostuitko dulce de lechestä? Tässä muutama suosikkireseptini:
Skillet mudcake with dulce de leche
Chocolate dulce de leche tart with oreo crust
Salted dulce de leche mudcake
Dulce de leche brownies
Kinuskipiirakka puolukoilla ja sormisuolalla


29 kommenttia:

  1. En kestä, miten hyvältä nämä kuulostavat ja näyttävät. Seuraavan kerran kun tekee mieli tahmeaa ja täyteläistä suklaaherkkua, teen näitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä olivat aivan ihania! Näihinhän ei tule ollenkaan suklaata mutta eivät sitä kaipaakaan, ovat mielestäni täydellisiä juuri näin! :)

      Poista
  2. Sulla on kyllä niin uskomattoman herkullisen kuuloisia ja näköisiä herkkureseptejä täällä, et ei tiiä mitenpäin olis ku näitä lukee :) Tästä blogista on tullut "the" blogi, mistä aloitetaan etsiminen kun tarvitaan resepti jolla ällistytetään juhlavieraat :D

    Se jäi mietityttämään, että minkäkokoiseen vuokaan tää tehdään? Uunipelti? Lasagnevuoka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kesänaapuri aivan ihanasta kommentistasi! <3 Todella kivaa että olet pitänyt ohjeistani. Ja käytin tähän 20 x 20 cm vuokaa, laitan aina vuoan mitat ihan reseptin alkuun, otsikon alle. :)

      Poista
  3. Voi kääk, minkä kuulosta ja näköstä herkkua! Sait vakuutettua ja kiilasi kyllä testilistani kärkikahinoihin :)

    VastaaPoista
  4. Tätä täytyy kokeilla, ainekset ostinkin jo, Miten onnistuu pakastaminen? Meillä on tuparit lauantaina ja haluaisin tehdä jo ennakkoon valmiiksi tarjottavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja pahoittelut että vastaukseni tulee liian myöhään. En ole koskaan kokeillut pakastaa näitä joten en olisi varmuudella osannut edes vastata, mutta luulen että pakastus onnistuu. Toivottavasti teillä oli onnistuneet juhlat ja onnea uuteen kotiin! :)

      Poista
  5. Miksei tavallista suolaa? (en tarkalleen edes tiedä sormisuolan eroa)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tavallinen suola on paljon hienorakeisempaa kuin sormisuola ja maku on aivan erilainen, minun mielestä sormisuola on paljon parempaa kuin tavallinen suola! :) Sitä saa nykyään melkein kaikista kaupoista ja kulkee ihan nimellä sormisuola. Jos päädyt käyttämään tavallista suolaa ohjeessa niin vähennä suolan määrää vähintään puolella jotten leivonnaisista tule liian suolaisia.

      Poista
  6. Nämä näyttää tolkuttoman hyvältä ja dulce de leche on aina käsittämättömän hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen samaa mieltä dulce de lechestä, niiin hyvää! :)

      Poista
  7. Uskomattoman herkullisen näköisiä reseptejä ja kuvia, söin ehkä sekunti sit ja on taas nälkä! Huisia! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa Emma mahtavaa kuulla että blogini sai sinut taas nälkäiseksi! Toivottavasti pidät ohjeista jos päädyt kokeilemaan niitä :)

      Poista
  8. Moikka. Tänään näitä tein miehen syntymäpäivien kunniaksi. Kaikki tykkäs ja kehuivat. Olihan nää nyt makeita, mut voi jestas miten hyviä. Ja se koostumus... :) kiitos taas vaan reseptistä. Lähiaikoina olen myös leiponut niitä cookie barseja sekä omenapiirakkaa suolaisekla kinuskilla. Nekin huisin hyviä. T. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni kivasta kommentistasi! Niin kiva kuulla että olet pitänyt resepteistäni :) Mukavaa pääsiäistä sinulle!

      Poista
  9. Moi! Tein näitä viikonloppuna ja kysyisin vinkkiä miten tuo loput taikinasta tulisi lusikoida kondensoidun maidon päälle? Minulla valui kondensoitu maito reunoilta yli kun levitin loput taikinasta päälle ja lopputuloksena näistä tuli aika kuivia. T.Mindy

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En oikein osaa sanoa mikä meni pieleen mutta kuulostaa ainakin siltä että vuokasi reunat eivät ole olleet tarpeeksi korkeat! Ja minä otin lusikalla nokareita taikinaa ja asettelin ne dulce de lechen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

      Jos niistä tuli kuivia niin kannattaa ehdottomasti vähentää paistoaikaa ensi kerralla. Kaikki uunit ovat erilaisia ja vaikuttaisi siltä että sinun uunisi on ainakin minun uunia tehokkaampi ja nopeampi :)

      Poista
  10. Voitko kertoa mitä 1/5dl ja4/5dl tarkoittaa?Rautalangasta vääntäen en oikein muuten ymmärrä.Olisin jauhotonta suklaa kakkua leipomassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, vastasinkin sinulle toisen reseptin alla. Toivottavasti kakku onnistui! :)

      Poista
  11. Näitä tehtiin toissapäivänä. Raaka taikina oli herkullista, ja uunista tullessaankin nämä veivät kielen mennessään - mutta totta tosiaan, yön yli jääkaapissa levättyään blondiesit olivat suorastaan taivaallisia! Näitä teen ehdottomasti uudelleenkin! Kiitos mahtavasta blogista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa kuulla että pidit näistä! Kiitos kun tulit kommentoimaan. Ja samaa mieltä että jääkaapin jälkeen olivat taivaallisia! :) Hauskaa pääsiäistä!

      Poista
  12. Näyttää aivan ihanalta ja testaisin näitä mielelläni. Viikonlopun tarjottavan pitäisi kuitenkin olla gluteeniton ja olen sen verran käsi leivonnassa, etten suoraan uskalla lähteä soveltamaan. Keliakialiitto listaa jauhoja, joilla vehnäjauhon voi korvata, mutta meneeköhän rakenne niillä ihan pilalle? Tuleeko mieleen resepteistäsi mitään herkkuleipomusta, jonka gluteenittomaksi muuntaminen olisi melko helppoa? Nuo viralliset netistä löytyvät gluteenittomat reseptit vaikuttavat vähän kuivilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, valitettavasti minulla ei ole yhtään kokemusta gluteenittomista jauhoista :/ Mutta minulla on aivan ihanan suklaakakun ohje joka on luonnostaan jauhoton joten mitään ei tarvitse korvata. Löydät sen blogistani nimellä Jauhoton suklaakakku. Ja se on muuten taatusti mehevää eikä tippaakaan kuivaa :)

      Poista
  13. Hei! Minkä merkkistä kondensoitua maitoa käytät? :) ja onko se siis valmiiksi keitetty vai pitääkö itse keittä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tässä ohjeessa olen käyttänyt valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa (yritän aina kirjoittaa ohjeeseen mikäli käytän valmiiksi keitettyä maitoa vai en). Ja merkki oli luultavasti Dovgan :) Toivottavasti pidit ohjeesta jos kokeilit!

      Poista
  14. Superhyviä! Meni töissä kuin kuumille kiville ja reseptikyselyitä tuli ennätyspaljon! Sekä itse oon syöny aivan liikaa!!! 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe aivan mahtava kuulla että blondiet olivat menestys! Kiitos kun tulit kommentoimaan :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...