maanantai 9. maaliskuuta 2015

Vuohenjuustopiiraat karamellisoidulla sipulilla


Täällä blogin puolella harvemmin nähdään suolaisia reseptejä. Se ei kuitenkaan johdu siitä ettenkö pitäisi niiden leipomisesta mutta valitettavan harvoin muistan ottaa kuvan niistä ennen syömistä. Tällä kertaa kuitenkin muistin ja pääsen vihdoinkin jakamaan yhden luottoresepteistäni teidän kanssa. Nämä pienet vuohenjuustopiiraat ovat täydellinen tarjottava yllätysvieraille tai kun et jaksa viettää keittiössä montaa tuntia tarjottavia valmistamassa. Piiraat sopivat niin brunssille, iltapäiväkahville kuin illanistujaisiin. 

Voit käyttää sipuleiden valmistamiseen joko tummaa balsamicoa tai punaviiniä. Käytän vaihdellen molempia versioita, riippuen siitä mitä kotoa löytyy. Molemmat versiot ovat loistavia joten en osaa suositella jompaa kumpaa, kokeile ja päätä itse. Ohjeesta tulee n. 10 pientä piirasta mutta ohje on helppo tuplata jos vieraita on paljon. Tuoreet yrtit antavat väriä ja raikkaan maun piiraisiin. Koska hunaja ja vuohenjuusto ovat täydellinen makupari viimeistelen piiraat usein juoksevalla hunajalla. Balsamicosiirappi sopii myös erinomaisesti piiraiden viimeistelyyn. 

Mukavaa maanantaita!

Vuohenjuustopiiraat karamellisoidulla sipulilla
n. 10 pientä piirasta

Ainekset:
4-5 sipulia
4 rkl öljyä
2 dl tummaa balsamicoa/2 dl punaviiniä
4 rkl fariinisokeria
suolaa
pippuria

1 pkt voitaikinaa (500g)
200g vuohenjuustoa (ei vähärasvaista)
1 kananmuna (voiteluun)
Timjamia/basilikaa/rucolaa
Juoksevaa hunajaa/balsamicosiirappia

Tee näin:
1. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä n. 15 minuuttia kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Lisää puolet balsamicosta/punaviinistä ja paista kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää sokeri, suola ja pippuri ja paista n. 5 minuuttia lisää. Lisää loput balsamicosta/punaviinistä ja paista vielä n. 10-15 minuuttia välillä sekoittaen kunnes kaikki neste on haihtunut ja sipulit ovat pehmeitä. 
2. Sulata voitaikina paketin ohjeiden mukaan. Lämmitä uuni 225C. Leikkaa vuohenjuusto vajaan sentin paksuiksi kiekoiksi. Pue kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. 
3. Ota esim. lasilla (halkaisija 7-8cm) voitaikinasta pyörylöitä ja aseta pyörylät pellille. Litistä keskiosaa hieman ja pistele siihen haarukalla reikiä. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja voitele pyörylät kananmunalla. Lusikoi karamellisoitu sipuli piiraiden keskelle ja aseta vuonenjuustokiekko päälle. 
4. Paista piiraita uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet kauniin värin ja vuohenjuusto on ruskistunut. Rouhi piiraiden päälle hieman pippuria ja koristele tuoreilla yrteillä. Valuta hunajaa ohuena vanana piiraiden päälle ja tarjoile.



4 kommenttia:

  1. Oiii, olen niin onnellinen että löysin tieni tänne! Ehdottomasti se no.1 leivontablogi löytyi nyt :) Kahlasin samantien jokaisen reseptin läpi ja jokainen tuntui siltä, että pitäis heti päästä leipomaan! Herkkulakkolaisella herahti vesi kielelle. :P Pääsiäisenä on onneksi lupa herkutella ja muutama tämän blogin resepti päätyykin kokeiluun. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella mukavasta kommentistasi! Toivottavasti löydät täältä paljon uutta kokeiltavaa : ) Kiva että löysit tiesi tänne, mukavaa saada uusi lukija! ps. sinullakin on todella kiva blogi!

      Poista
  2. Hei, voiko piiraat tehdä jo päivää aikaisemmin ja lämmittää juuri ennen tarjoilua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Voit toki tehdä niin mutta parhaita ne ovat varmasti tuoreina. Tekisin mielummin niin että valmistaisin sipulin edellisenä päivänä ja kokoisin ja paistaisin piiraat ennen tarjoilua. Toivottavasti pidät piiraista jos kokeilet niitä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...