maanantai 20. lokakuuta 2014

Skillet mudcake with dulce de leche

Viime aikoina olen oikein toden teolla tykästynyt suklaan ja kinuskin yhdistämiseen ja kokeillutkin montaa reseptiä hyvin lopputuloksin. Tällä kertaa yhdistin nämä kaksi aivan mahtavan pannuun leivottavan mutakakun muodossa. Kakku on t-o-d-e-l-l-a tahmea ja suklainen ja vaarallisen helppo valmistaa. Et tarvitse kuin yhden uuninkestävän pannun ja suurin osa kakun aineksista löytyy varmasti jo kotoa kaapeistasi. Kakusta tuli aivan super hyvää ja olenkin tehnyt tätä jo kahdesti muutaman viikon sisällä mikä on aika usein jos ottaa huomioon kuinka paljon muitakin juttuja leivon muutaman viikon sisällä. En voi siis muuta kuin suositella reseptiä! 


Skillet mudcake with dulce de leche
1 kakku, uuninkestävän pannun halkaisija n. 20cm

Ainekset:
150g voita
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tlk valmiiksi keitettyä makeutettua kondensoitua maitoa
Sormisuolaa

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175C. Sulata voi siinä pannussa mihin aiot leipoa kakun. Ota pois liedeltä ja lisää sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola. Sekoita käsin vispilällä tasaiseksi. 
2. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja kääntele ne varovasti sekaan lastalla. Älä sekoita liikaa ja älä missään vaiheessa vatkaa taikinaa. 
3. Notkista kondensoitu maito vispilällä. Lusikoi puolet maidosta isoina nokareina suklaataikinan päälle. Vedä tylpällä veitsellä pinta sekaisin. 
4. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat juuri ja juuri pysähtyneet mutta sisus tutisee vielä kunnolla. Älä paista kakkua liian kauan. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja laita se sen jälkeen jääkaappiin vähintään tunniksi. 
5. Valuta ylijäänyt kondensoitu maito kakun pinnalle ja ripottele kakun päälle sormisuolaa. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!
* Älä paista tätäkään kakkua liian kauan vaan ota se rohkeasti ulos uunista n. 20 minuutin kuluttua. Kakun pitää olla todella tahmea!




8 kommenttia:

  1. Oi kuinka herkullisen näköisiä kuvia :) Lisäilen sinut blogilistaani jos sopii?

    VastaaPoista
  2. Heippa! :) Tein tämän vähän isommalla taikinalla 24cm vuokaan ja tuli oikein herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Eve! Mahtavaa kuulla että pidit kakusta! :) Kiva kun tulit kommentoimaan!

      Poista
  3. Aivan ihana blogi ja ihanan amerikkalaisia reseptejä!! Tuntuu että monissa muissa blogeissa ei "kehdata" julkaista tälläsiä kaloripommeja vaan pitää muka kaikenlaisia turhia tököttejä lisätä :D Jatka samaan malliin!!!
    Ps. Ois tosi ihanaa jos postauksii vois tulla vähän useemmin ja ois tosi kiva nähä joku vaahtokarkkijutun ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Simppa ihanasta kommentistasi! Ja kiva että joku osaa arvostaa kaloripommejani! Olen sitä mieltä että kun kerran tekee jotain hyvää niin tekee sen kunnolla ja siksi harvemmin säästelen kaloreissa :D Ja yritän postata useammin, tänään julkaisin aivan ihanan mutakakun ohjeen, kannattaa käydä kurkkaamassa! :) ps. pidän mielessä tuon vaahtokarkki-idean! :)

      Poista
  4. En ole ennen notkistanut kondensoitua maitoa, joten mitä se käytännössä tarkoittaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja pahoittelut että vastaukseni tulee näin myöhään. Eli tarkoitan sillä ihan vain sitä että lusikoit kondensoidun maidon johonkin kulhoon ja käsin vispilällä hieman sekoitat sitä. Valmiiksi keitetyssä kondensoidussa maidossa on välillä hieman paakkuja/rakeita ja tällä tavalla ne häviävät. Toivottavasti pidit ohjeesta jos kokeilit sitä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...