torstai 16. lokakuuta 2014

Chocolate & brownie cheesecake



Juustokakut ja browniet ovat ehkä parasta mitä tiedän (jaetulla ykkössijalla chocolate chip cookiesien kanssa tietenkin!) ja kun näin ohjeen tähän brownie-suklaajuustokakkuun tiesin että minun olisi leivottava se. Ja syötävä se. Mieluiten koko kakku yhdeltä istumalta. 

Tiedättekö sen tunteen kun löydätte jonkun reseptin/saatte idean joka yksinkertaisesti on pakko toteuttaa heti? Tämä oli sellainen resepti minulle. Kaikki muut leivontasuunnitelmat saivat siis jäädä hetkeksi ja juoksin kauppaan illalla ostamaan tuorejuustoa. Aika kätevää muuten kun kaupat ovat nykyään niin myöhään auki. En tiedä kuinka monta kertaa olen iltaisin leivontahimoissani (lue: makeanhimoissani) juossut kauppaan ostamaan milloinkin kananmunia, voita, suklaata jne. leipomiseen. 

Mutta puhutaanpa hetki sitten itse kakusta. 

Kakku oli juuri niin hyvää kuin olin kuvitellut ja vieläkin parempaa. Täyteläinen, suklainen ja tahmea browniekerros sopii täydellisesti pehmeän, ei niin makean mutta ihanan suklaisen juustokakkukerroksen kanssa yhteen. Kakun pohjaksi tulee siis browniepohja, sen päälle suklainen juustokakkukerros ja sen päälle vielä isoja nokareita brownietaikinaa. Minulla brownietaikina peitti juustokakkukerroksen melkein kokonaan joten kakkua leikatessa sisältä paljastui ihana yllätys.

Kakku on helppo valmistaa mutta kuten melkein kaikkien juustokakkujen kanssa niin tätäkään herkkua ei saa syödä heti vaan sen täytyy antaa levätä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin jotta maut tasoittuisivat ja koostumuksesta tulisi täydellinen. Kakku onkin täten loistava tarjottava juhliin kun sen voi valmistaa vaikka muutaman päivän etukäteen. Lupaan kuitenkin että kakku on odotuksen arvoinen joten tässä resepti kaikille teille jotka rakastavat suklaata.

Chocolate & brownie cheesecake (Alkuperäinen ohje täältä)
1 kakku, irtopohjavuoka halkaisijaltaan 24 cm

Brownie-kerros:
115g tummaa suklaata (70% kaakaota)
85g voita
n. 1 3/4 dl sokeria (150g)
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa, huoneenlämpöistä
1 1/4 dl vehnäjauhoja (75g)
1/4 tl suolaa

Suklaajuustokakku:
70g tummaa suklaata (70% kaakaota)
230g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
n. 3/4 dl sokeria (65g)
1 rkl kaakaojauhetta
1 kananmuna, huoneenlämpöinen

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 160 C. Pingota leivinpaperin palanen 24 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan pohja ja reunat. 

Brownie-kerros:
2. Tee ensin brownie-kerros. Pilko tumma suklaa ja voi pienemmiksi paloiksi ja sulata yhdessä joko vesihauteessa tai mikrossa. Lisää sokeri ja vaniljasokeri suklaa-voiseokseen ja sekoita tasaiseksi käsin vispilällä.
3. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Sihtaa lopuksi jauhot ja suola seokseen, kääntele varovasti sekaisin lastalla. Älä sekoita liikaa. Ota puolet taikinasta sivuun. Levitä toiset puolet taikinasta vuoan pohjalle ja tasoita pinta.
4. Paista brownie-pohjaa uunin keskitasolla 5-8 minuuttia, kunnes pinta on pysähtynyt. Ota uunista ja anna jäähtyä sillä aikaa kun teet juustokakkukerroksen.

Suklaajuustokakku:
5. Sulata tummasuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa, laita sivuun. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella, n. 2-3 min. Lisää sokeri ja vatkaa tasaiseksi. Lisää myös kaakaojauhe ja sitten kananmuna, vatkaa tasaiseksi molempien jälkeen. Lisää lopuksi suklaasula ja sekoita tasaiseksi nopeasti.
6. Kaada juustokakkukerros esipaistetun brownie-pohjan päälle. Lusikoi loput brownie-taikinasta isoina nokareina juustokakkukerroksen päälle. Marmoroi pinta kevyesti tylpällä veitsellä.
7. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes reunat ovat pysähtyneet mutta keskiosa tutisee vielä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä kokonaan ja laita sitten jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli.



13 kommenttia:

  1. Todella herkullisen oloinen suklaaunelma ja todella kaunis ♥ Sinä se loihdit aina aivan mahtavia leivonnaisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Taru!! :) Ja tämä kakku oli kyllä mielestäni aivan erityisen hyvää :)

      Poista
  2. Omnomnomom
    tää on hyvää!!piti maistaa lämpösenä jo :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla että pidit kakusta! :) Ja hyvä tietää että se maistuu lämpöisenäkin hyvältä :D Kiitos kun tulit kommentoimaan!

      Poista
  3. Kerta toisensa jälkeen päädyn tänne ihastelemaan mitä kaikkea oot oikeen tehny :) kaiken lisäksi ohjeet on selitetty hyvin ja kuvat on aivan ihania! Ihana blogi, ei voi muuta sanoa♥ PS. Tämä lähtee tänään kokeiluun!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aivan mahtavasta kommentistasi!♥ Kiva kuulla että pidät blogistani ja super kivaa saada palautetta ohjeiden selkeydestä. Yritän nimittäin aina selittää kaikki vaiheet mahdollisimman selkeästi ja tarkasti jotta kaikki onnistuisivat resepteissäni! Toivottavasti pidät tästä kakusta yhtä paljon kuin minä :)

      Poista
    2. Joo, selkeys on ainakin itselle tärkeä juttu kun välillä tuntuu peukalo olevan keskellä kämmentä ;) silti en ole vielä mitään täältä kokeiltuna onnistunut pilaamaan! Jatka samaan malliin, täältä ainakin löytyy ikuinen fani kuka kuola valuten odottaa aina seuraavaa postausta! ♥

      Poista
  4. Jaan täsmälleen samat suosikit sun kanssa (edelleen)! Vielä parempaa kuin niitä voi tällä tavalla yhdistellä, täytyy kokeilla tätäkin reseptiä :)

    Aattelin ehdottaa sulle kokeiluun brookieseja! Tein niitä eilen Kinuskikissan ohjeella, mutta sun aiemmat reseptit tuntien oon ihan varma että tekisit vielä parempia ;) En nimittäin tee kuin sun ohjeilla chocolate chip cookieseja ja brownieta, sen verran hyväksi haivattuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Juulia ja kiitos kivasta kommentistasi! Mahtavaa että jaat kanssani samat suosikit :) Ja nuo brookiesit ovat korkealla kokeilulistallani, jotenkin en vain ole vielä päätynyt tekemään niitä! Yritän saada tähän muutoksen tuotapikaa :) Ja tosi kiva kuulla että olet pitänyt keksi ja brownie-resepteistäni :)

      Poista
  5. Löysin vahingossa blogisi. Aivan uskomattomia reseptejä ja kuvia! Itse olen suuri juustokakkujen ystävä mutta tykkään syödä mieluiten kakkuja, missä ei ole käytetty liivatetta. Sinulta löytyy näin paljon reseptejä ilman liivatetta, kiitos!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva että päädyit tänne vahingossa, toivottavasti tulet uudemmankin kerran! :) Ja itsekin vierastan jostain syystä kakkuja jossa on käytetty liivatetta joten leivon aina juustokakkuni ilman sitä. Plus että uunissa paistettavat juustokakut on vaan parempia kuin hyydytetyt mielestäni :) Kiitos kun tulit kommentoimaan!

      Poista
  6. Ihana blogi ja ihania ohjeita! Annoitko tässä ohjeessa pohjan jäähtyä kokonaan ennenkuin laitoin juustotäytteen päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Taisin antaa pohjan jäähtyä sen hetken kun tein juustotäytteen, eli en ihan kokonaan. Toivottavasti pidät kakusta jos kokeilet sitä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...