sunnuntai 31. elokuuta 2014

Red currant crumble pies



Tässä sunnuntain kunniaksi ihana punaviinimarjaohje! Piirakat leivotaan pieniin annosvuokiin ja ne ovat oiva tarjottava jälkiruokana vaniljajäätelön kera. Minä pidän piirakoista joissa on suunnilleen yhtä paljon pohjaa kuin marjoja mutta jos haluat hieman marjaisempia piirakoita voit toki laittaa niitä vaikka desin enemmän. Kaurahiutaleet sopivat täydellisesti yhteen punaviinimarjojen kanssa ja sokeria on juuri sopivasti tekemättä piiraista liian makeita tai liian happamia. Tarjoile piirakat mielellään vielä hieman lämpiminä jäätelön kanssa, nam!

Red currant crumble pies
6 annosta

Murukerros:
120g kylmää voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 dl sokeria

Täyte:
3½ dl punaviinimarjoja
½ rkl perunajauhoja
½ tl vaniljasokeria
½ dl sokeria

+ vaniljajäätelöä tarjoiluun

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 225C. Voitele 6 pientä piirakkavuokaa. Nypi kylmä voi, vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja suola murumaiseksi taikinaksi. Lisää myös sokeri ja nypi sekaan. Älä työstä taikinaa liikaa, isot paakut eivät haittaa.
2. Sekoita punaviinimarjat, perunajauhot, vaniljasokeri ja sokeri keskenään kulhossa. Jaa marjat tasaisesti piirakkavuokien pohjalle, ripottele murutaikina päälle.
3. Paista piirakoita uunin keskitasolla n. 15 minuuttia tai kunnes piiraat ovat saaneet hienon värin. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki!
* Jos et omista pieniä piirakkavuokia voit myös leipoa piiraat uunin kestävissä mukeissa/kahvikupeissa. 







13 kommenttia:

  1. Oi, miten herkullinen resepti punaviinimarjoista! Varmasti ihana jälkiruoka. Ja nämä sinun kuvat ovat kyllä todella ihania!

    VastaaPoista
  2. oi nam! Onnistuu varmaan myös muffinivuokiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Yksittäisiin silikonisiin (tai muihin tukeviin) muffinssivuokiin kyllä, peltiin en laittaisi niitä sillä piirakat on mahdottomia saada ehjänä ulos siitä kun kyseessä on enemmänkin paistos :)

      Poista
  3. Näyttääpä hyvältä ! Hei mistä noi pikkulusikat muuten on ostettu, kun mä olen juuri tuollaisia mattapintaisia aterimia etsiskellyt ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jatta ja kiitos kommentistasi! Pahoittelen että vastaus tulee näin myöhään, lusikat on ostettu Stockmannilta, Casa-merkkisiä :)

      Poista
  4. Voi varmaankin tehdä myös muista marjoista? :) Herkullisia kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tellu! Kyllä voi, jos teet makeista marjoista vähentäisin sokerin määrää hieman :)

      Poista
  5. Moikka! Sulla on ihan huippu blogi ja kuvat on aivan ihanasti toteutettuja! Mitä kameraa käytät? Ois tosi kiva nähdä sulta joku red velvet ohje:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentistasi! Käytän Canonin EOS 600D-järkkäriä ja Sigman 30mm 1.4 objektiivia useimmiten kuvatessani. Pidän ehdottomasti tuon Red velvet-toiveen mielessä! :)

      Poista
  6. Voiko tähän halutessaan lisätä muutama sata grammaa suklaata? Miten luulet toimisiko se?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikku vinkkinä vaan11. syyskuuta 2014 klo 21.18

      Luulisin että melko kohtuutonta olisi tällainen toiminta. Ainakin tuo määrä olisi melko huimahko.

      Poista
    2. Hei! Varmasti voisi, en ole kokeillut mutta jos kokeilisin laittaisin tummaa suklaata ja ehkä max n. 100g jottei piirakoista tulisi liian makeita :) Jos kokeilet olisi hauska kuulla miten onnistui!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...