lauantai 16. elokuuta 2014

Syntinen suklaakakku


Tässä ohje suklaakakkuun jonka ohjeen lupasin julkaista vielä tällä viikolla. Tämä suklaakakku on ehdottomasti yksi mehevimmistä ja kosteimmista suklaakakuista jonka olen koskaan leiponut! Kakun koostumus on ihanan pehmeä ja silkkinen ja sen maku on täyteläinen ja syntisen suklainen. Kakun kruunaa suklaaganache ja tuoreet marjat, tällä kertaa käytin mustikoita mutta tuoreet mansikat, vadelmat, karhunvatukat jne sopivat myös loistavasti yhteen kakun kanssa. Kakku valmistuu todella nopeasti eikä siihen tarvita sähkövatkainta. Kakun voi tarjoilla heti tai antaa maustua muutaman päivän jääkaapissa, hyvää kummallakin tavalla!

Syntinen suklaakakku

n. 6 palaa, 20 cm irtopohjavuoka

Suklaakakku: (Alkuperäinen ohje täältä)
200g voita
200g tummaa suklaata (70-99% kaakaota)
200g sokeria (n. 2 1/3 dl)
4 kananmunaa, huoneenlämpöisiä
1 reilu ruokalusikallinen vehnäjauhoja

Suklaaganache:
2 1/3 dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata (45% kaakaota)
ripaus suolaa

Lisäksi:
Mustikoita
Tomusokeria

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175C. Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa ja ota liedeltä, lisää suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Pingota leivinpaperin palanen irtopohjavuoan pohjalle ja voitele pohja ja reunat. 
2. Lisää sokeri suklaaseokseen vähän kerrallaan koko ajan käsin sekoittaen vispilällä. Lisää myös kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Sihtaa lopuksi jauhot sekaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla n. 30 minuuttia. Sulje uuni ja avaa uunin luukku raolleen, anna kakun seistä uunissa vielä 10 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan.
4. Tee sitten suklaaganache. Rouhi suklaa veitsellä ja laita isoon kulhoon. Kuumenna kerma hiljalleen kattilassa keskilämmöllä kunnes se on juuri ja juuri kiehuvaa.
5. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä 10 minuuttia. ÄLÄ sekoita tässä vaiheessa vielä.
6. Kun kastike on saanut levätä 10 minuuttia lisää siihen ripaus suolaa ja sekoita käsin vispilällä notkeaksi kiiltäväksi kastikkeeksi. Anna seistä n. 15 minuuttia.
7. Kaada kastiketta kakun päälle ja koristele kakku mustikoilla ja tomusokerilla.

Vinkki!
* Suklaaganachea jää yli mutta sitä voi käyttää esim. kakun täytteenä ja kuorrutuksena, macaronsien ja cupcakesien täytteenä, syödä sellaisenaan jäätelön kanssa jne.
* Tarjoile kakku kevyesti vatkatun kermavaahdon kanssa.
* Kakku maistuu ihanalta ihan sellaisenaan ilman ganachea jäätelön kanssa vielä hieman lämpimänä.
* Kakun valmistamisessa kannattaa käyttää hyvälaatuista tummaa suklaata jossa on kaakaopitoisuus vähintään 70%.
* Ota kakku huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua. Koristele kakku marjoilla vasta juuri ennen tarjoilua.



21 kommenttia:

  1. Ei oo todellinen... huh... ♥

    VastaaPoista
  2. Oi ei tällaisia saa julkaista, kun alkaa tekemään liikaa mieli!

    En ehkä aiemmin ole kommentoinutkaan, vaikka aina luenkin. Nuo sinun kuvasi ovat ihan mielettömiä :) Niitä kadehtien aina ihailen. Mutta ajattelin vinkkaista - teen useinkin tämän tyylistä kakkua, mutta lisään siihen aina hasselpähkinärouhetta sekaan. Nam nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku kivasta kommentistasi! Hasselpähkinärouhe kuulostaa ihanalta, täytyy kokeilla joskus! Ja kannattaa kokeilla tätä kakkua, oli ihanaa! :)

      Poista
  3. Näyttääkin syntiseltä :) Ja tuo tumma tausta korostaa sitä mielikuvaa.... nam.

    VastaaPoista
  4. Mulla on halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka. Pitäskö sen kokoseen tehdä 1,5-kertaisena tuo suklaakakku ja tarviiko paistoaikaa lisätä? :) Ganachea riittää varmaan tuo ohjee määrä..

    -E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi että vastaan näin myöhään mutta voisit kokeilla tehdä taikinan 1,5-kertaisena ja sitten pidentää paistoaikaa hieman sillä kakusta tulee varmasti paksumpi. Ja tuo määrä ganachea riittää hyvin! Jos kokeilet olisi hauska kuulla miten kakku onnistui :)

      Poista
  5. Kiitos taas ihanasta ohjeesta! Olen itse tulostanut lähes kaikki kansioon (helpompi katsoa leipoessa) ja usuttanut useamman työkaverinkin tänne :). Ne vaaleat Omar-karkkeja sisältävät keksit ovat hitti meillä töissä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että resepteistä on pidetty! Ja Omar-keksit on aivan ihania! :) Kiitos kommentistasi ja kiitos kun olet mainostanut blogiani töissäsi! :D

      Poista
  6. Todella houkuttelevan näköinen kakku, tuli ihan vesi kielelle kun kuvia katsoi... Tätä on ehkä pakko kokeilla vaikken suklaakakuista yleensä edes pidä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, luulenpa että pitäisit tästä! :)

      Poista
  7. Heissan ja kiitos ihanasta ohjeesta! Oletan että koska vehnäjauhoa on ohjeessa niin vähän, sen voisi helposti korvata jollain gluteenittomalla jauholla? - Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lotta! Luulen että vehnäjauhot voi hyvin korvata gluteenittomilla jauhoilla ilman että koostumus tai maku kärsii! Jos kokeilet olisi hauska kuulla mitä pidit kakusta :)

      Poista
  8. Ihana ohje! Kokeilin ja mielestäni vähempikin sokeri riittäisi. Mielestäni kakusta tuli vähän turhan makea. Muuten mahtava ja helppo ohje :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että pidit ohjeesta! Mitä tummemmalla suklaalla kakun leipoo sitä vähemmän makea siitä tulee, suosittelen siis ensi kerralla kokeilemaan vaikka 99% suklaata. Toki voit kokeilla sokerin määrän vähentämistä mutta en ole varma miten se vaikuttaa lopputulokseen :) Kiitos kun tulit kommentoimaan!

      Poista
  9. Hei! Ajattelin tehdä kakkua isomman määrän, kuinkakohan moninkertaiseksi ohjeen määrät pitäisi muuttaa jos haluan kakkua uunipellillisen? Tavoitteena n. 15hlön kakku, ajattelin muutenkin mukaella ohjetta siten, että tekisin kakusta kaksikerroksisen ja väliin jotain täytettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tekisin kakun ehkä noin kolminkertaisena pellille. Toivottavasti kakku onnistui! :)

      Poista
  10. Sopisiko tähän päälle granaattiomenan siemenet? Toisivat varmasti kivaa kirpeyttä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...