tiistai 3. joulukuuta 2013

Classic chocolate cupcakes



Selailin läpi reseptejäni muutama päivä sitten ja huomasin että minulta puuttuu kokonaan perinteisten suklaakuppikakkujen ohje kokoelmastani. Tähän piti nopeasti saada muutos joten täydellisten suklaakuppikakkujen metsästys alkoi. Olen useasti tehnyt tällä ohjeella suklaakuppikakkuja ja sillä ohjeella tuleekin todella hyviä syntisen suklaisia kuppikakkuja. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla tehdä koostumukseltaan hieman kevyempiä kuppikakkuja ja onnistuinkin hyvin siinä. Näistä kuppikakuista tulee todella mehukkaita ja ilmavia ja ne suorastaan sulavat suussa. Kermaviili, rypsiöljy ja kahvi takaavat mehukkuuden. Kuorrutus taas onkin tuhtia ja suklaista, eli juuri sellaista josta pidän!

Tässä ohje kaikille suklaata rakastaville:

Classic chocolate cupcakes (inspiraatio täältä ja täältä)
12 kpl

Cupcake:
2 1/3 dl vehnäjauhoja
2 1/3 dl sokeria
1 1/5 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 1/4 dl kermaviiliä (10% rasvaa)
1 1/4 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 1/5 dl kiehuvaa vettä
1 tl pikakahvijauhetta

Kuorrutus:
200g tummaa suklaata (70% kaakaota)
300g voita, huoneenlämpöistä
3½ dl tomusokeria
1½ dl kaakaojauhetta
2 rkl (kevyt) maitoa

Strösseliä

Tee näin:

Cupcake:
1. Lämmitä uuni 175C. Pue muffinssipelti vuoilla. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään isossa kulhossa. Lisää kermaviili, rypsiöljy ja kananmuna ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
2. Kiehauta vesi ja sekoita pikakahvijauheen kanssa, lisää taikinan sekaan ja vatkaa tasaiseksi. Taikinaa ei missään vaiheessa tarvitse vatkata kauan, vain niin että taikina on täysin sekoittunut.
3. Kaada taikina vuokiin, täytä n. 2/3 koloista. Paista keskellä uunia 20-25 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä n. 5 min pellissä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

Kuorrutus:
4. Tee sitten kuorrutus. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ilmavaksi ja vaaleaksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi, vatkaa tasaiseksi.
5. Lisää myös jäähtynyt suklaa ja vatkaa taas tasaiseksi, lisää lopuksi maito ja vatkaa vielä n. 3 minuuttia kunnes kuorrutus on ilmavaa.
6. Pursota tai levitä kuorrutus täysin jäähtyneiden cupcakesien päälle. Koristele strösselillä.

Vinkki!
* Kuppikakut säilyvät mehukkaina useamman päivän.
* Kuorrutus kovettuu jääkaapissa joten ota kuppikakut huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua.






21 kommenttia:

  1. Ihan järkyttävän herkullisen näköisiä! Heh, tossa viime viikolla lueskelin sun blogia ja päädyin herkkuhimoissani kakskytä vaille yhdeksän vielä kauppaan, ja mutakakkua ostamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku! Olisit ostanut ainekset ja leiponut itse! :) Vaikka tiedän kyllä että kun oikein paha himo iskee on heti pakko saada jotain hyvää :D

      Poista
  2. Yam! Tulee ihan vesi kielelle :) Taas niin herkullisen näköisiä kuvia!

    VastaaPoista
  3. Näyttää tooodella herkulliselta! Kauniita kuvia, kuten aina. (;

    VastaaPoista
  4. Ihanan suklaisen näköisiä, ihan tekis mieli maistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna-Mari! Kannattaa leipoa, olivat aivan ihania! :)

      Poista
  5. Nam! Tosi ihanan näkösiä ja varmasti herkullisia ;)

    VastaaPoista
  6. Oliko sulla tuossa pinaatti-feta-artisokkapiirakassa suolavedessä vai öljyssä säilöttyjä artisokkia? Minkähän merkkiset ois parhaita? Kauniita nuo sinun kuppikakkusi :)
    t. Nelliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Nelliina ja kiitos kommentistasi! Luulen että käytin suolavedessä säilöttyjä artisokan sydämiä, taisi olla Figaro-merkkisiä? Sillä ei kuitenkaan oli väliä, valitse ne mistä itse pidät eniten, öljyssä säilötyt käyvät yhtä hyvin. :)

      Poista
  7. Miten oot saanu sun kuvista reunat ja varjostuksen pois? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä esim. on hyvät ohjeet: http://nohomewithoutyou.blogspot.fi/2013/03/blogger-vinkki-kuvien-reunat-ja-blogin.html

      Poista
  8. Kestääkö tämä cup cake hyvin pakastusta? (ilman kuorrutetta tietty!) :) Olisi synttärijuhlaa tulossa ja tietty haluaa mahdollisimman paljon tehdä etukäteen ettei kaikki tekeminen jäisi parille illalle. Pysyykö mehevänä ja sulatuksen jälkeen "tuoreen tuntuisilta"?
    Tosi kiva blogi sulla! Hienoja ja kauniita kuvia, ja kivoja ohjeita joita varmasti "joutuu" testailemaan paljon! :) Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Laura ja kiitos kommentistasi! En ole kokeillut pakastaa näitä mutta luulen että ne voi hyvin pakastaa. Kuppikakut säilyvät myös hyvin pari päivää jääkaapissa ja pysyvät mehevinä. Jos kokeilet pakastaa niin kerro mielellään miten onnistui! :) hyvää uutta vuotta! :)

      Poista
    2. kiitos vastauksesta! :) Taidanpa leipoo nämä pian ja maistaa yhden ja loput pakkaseen. katsotaan kuun puolessavälissä miltä maistuu pakkasen jälkeen. ilmoittelen! :)

      Poista
    3. Moikka! Kakkuset kesti hyvin pakastamisen mielestäni, koostumus ja maku oli sama. Aamulla otin sulamaan ja päivällä kuorrutin ne, hyvin maistui! Kuorrutetta jäi aivan hirveesti ylimäärästä, vaikka tein kuppikakkuja puoltoistakertasella ohjeella mutta kuorrutteen tolla normi ohjeella. Iskin kuorrutten purkkiin ja jääkaappiin, täytyy tänään kokeilla sitä pehmittää ja leipoo vaikka mokkapaloja ja laittaa se siihen päälle. :)

      Poista
    4. Moi! Hyvä tietää että kuppikakut kestää pakastamisen hyvin! Ja tuota kuorrutusta tulee tosiaan aika paljon mutta jos sitä jää yli niin sitähän voi käyttää juuri esim mokkapalojen kuorrutteena tai laittaa vaikka kakun väliin jne. Kiitos kun kommentoit! :)

      Poista
  9. Hei! Ai että mä rrrakastan tätä sun blogia! Kesän juhlia varten aion leipoa täältä useammallakin ohjeella ja yllättää vieraat ihanilla herkuilla. Nämä cupcaket näyttää aivan ihanilta, ja mietinkin tässä, että nämä voi varmaan paistaa myös minimuffineiksi? Mikä on silloin paistoaika? Herkkupaljouden keskellä ois kiva jos ois jotain pienempiäkin juttuja tarjolla :D Loppuun vielä iso KIITOS tästä iiihanasta blogista, oot huippu kun jaksat tänne kuvailla ja kirjotella ihania reseptejä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maria, ensinnäkin kiitos aivan huikeasta kommentistasi! <3 Ja kyllä, voit hyvin tehdä näistä minimuffinsseja, veikkaisin että paistoaika on silloin n. 15-18 minuuttia mutta kannattaa aina kokeilla kypsyys puutikulla. Toivottavasti pidit cupcakeseista!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...