sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Vadelma curd


 

Vadelma curd on Lemon curdin tapaista makean kirpeää tahnaa joka on helppo valmistaa ja se on todella monikäyttöistä. Se sopii hyvin esimerkiksi paahtoleivän päälle, kakun väliin tai macaronsien täytteeksi. Itse pidän todella paljon sekä vadelma että lemon curdista ja voin lämpimästi suositella molempia! Minulla on myös Lemon curdin ohje jonka varmasti laitan tänne kunhan ehdin.
 
Vadelma curd

Noin 2½ dl:

125g sokeria (n. 1 1/3 dl)
125g voita
300g vadelmia, tuoreita tai pakaste (n. 1 dl soseena) 
4 keltuaista
1-2 tl sitruunamehua

Tee näin:
1. Sulata vadelmat mikäli käytät pakastevadelmia. Paina vadelmat siivilän läpi soseeksi kulhoon niin että siemenet jäävät siivilään. Sosetta pitäisi tulla n. 1 dl. Erottele kananmunat valmiiksi. Leikkaa myös voi pienemmiksi paloiksi.
2. Laita vadelmasose, sokeri ja voi lämmönkestävään kulhoon. Kiehauta muutama desilitra vettä pienessä kattilassa ja aseta kulho kattilan päälle. Anna veden kiehua hiljalleen koko ajan. Sekoita aina välillä  kunnes voi on kokonaan sulanut ja sokeri liuennut.
3. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki kulhossa ja lisää ne siivilän läpi vadelmaseokseen (älä ota kulhoa kattilan päältä). Sekoita aina välillä ja anna olla kunnes seos on paksua, varsinkin lopussa on tärkeä sekoittaa koko ajan. Lisää myös sitruunamehu.
4. Minulla kesti n. 20-30 minuuttia kunnes tahnan koostumus oli sopivan paksu. Muista tarkistaa että kattilassa on kokoajan vettä. Purkita tahna ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja laita sitten jääkaappiin. Tahna paksuuntuu jääkaapissa vielä joten älä huoli jos se ei vaikuta tarpeeksi paksulta aluksi.


4 kommenttia:

  1. Tämä vaikuttaa aivan ihanalta! En ole ikinä tehnyt itse curdeja, mutta ajatus on ollut mielessä. Kaupan valmista lemoncurdia olen ostanut. Tätä täytyy kokeilla :) Sinulla on hienoja kuvia täällä blogissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Kannattaa ehdottomasti kokeilla tehdä itse, mielestäni varsin helppoa ja lopputulos on herkullinen! :)

      Poista
  2. Olen äskettäin maistanut vadelma curdia suklaalla höystettynä.
    Se ei kakkujen väliin ehtinyt ja leivällekin vain maistiaisiksi.
    Aion kokeilla sinun reseptiäsi pienin suklaalisäyksin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelma curd on mainio makupari suklaan kanssa, siitä tulee varmasti hyvää! Täytyy käydä kurkkimassa blogissasi millaista siitä tuli. Jos laitat reseptin sinne siis :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...