sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Mainio mangojuustokakku passionhedelmällä



Tässä tulee hieman erilaisen mangojuustokakun ohje. Kakku ei suoranaisesti ole kakku vaan se paistetaan piirakkavuoassa kolmessa eri erässä mikä voi kuulostaa vaikealta muttei ole laisinkaan vaikeaa! Mangokerros saa makeuden kondensoidusta maidosta jota on mielestäni helppo käyttää ja se tuo leivonnaisiin hieman erilaisen (hyvän!) maun.  Tarjoile kakku passionhedelmän lihan ja tuoreiden vadelmien kanssa, nam! Parhaalta kakku maistuu levättyään yön yli jääkaapissa. 

Mainio mangojuustokakku passionhedelmällä

Pohja:
170g kaurakeksejä
70g voita

Juustokakkukerros:
100g maustamatonta tuorejuustoa
2/3 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna

Mangokerros:
1 prk / 397g makeutettua kondensoitua maitoa
1 dl mangososetta
1½ rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
4 keltuaista

Tarjoiluun:
Tuoreita vadelmia
5 passionhedelmän liha ja mehu


Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Voitele 24cm piirakkavuoka. Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita sulaneen voin kanssa ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele seos piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä esim. lasin pohjaa apunasi. Esipaista pohjaa 10-12 minuuttia keskellä uunia. Anna jäähtyä. Katso vaihe 1.
2. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja suola notkeaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja sekoita. Kaada täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle ja paista keskellä uunia 12-15 minuuttia, kunnes täyte on juuri "pysähtynyt". Katso vaihe 2. Anna jäähtyä.
3. Vähennä uunin lämpötila 160 C. Sekoita kondensoitu maito, mangosose, sitruunamehu, suola ja keltuaiset kulhossa tasaiseksi. Kaada juustokakkukerroksen päälle ja tasoita pinta. Paista 160 C 18-20 minuuttia kunnes täyte on pysähtynyt  mutta vielä keskeltä kiiltävä. Katso vaihe 3 & 4. Ota uunista ja anna jäähtyä.
4. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai mielellään yön yli. Tarjoile tuoreiden vadelmien ja passionhedelmän lihan ja mehun kera.

Vaihe 1                                 Vaihe 2

Vaihe 3 Ennen uunia            Vaihe 4 Uunin jälkeen




9 kommenttia:

  1. uuu, mitä herkkua ja mitkä kuvat, kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Nämä sun kuvat ovat kyllä ihania! Kovasti itsekkin yrittänyt harjoitella. "Pahemmankin" herkun saa näyttämään hurmaavalta hienolla kuvalla! Tämä resepti on myös mitä parhain, pitänee testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Kirsi! Mielestäni blogissasi oli varsin hienoja kuvia, huomaa että olet harjoitellut. Ja totta on että yksinkertaisinkin leipomus pääsee uuteen valoon jos valokuva on hyvä.

      Poista
  3. ompa herkullisen olonen. Aijon testata,mut miten ihimeessä oot saanu sen ehyen pois vuuasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Käytin irtopohjallista piirakkavuokaa jonka avulla kakun saa helposti siirrettyä toiselle vadille. Tässä esimerkki piirakkavuoasta: http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuotteet.php?lTuoteRyhmaTunniste=121

      Voit kuitenkin hyvin käyttää perinteistä piirakkavuokaa. Voin lämpimästi suositella kakkua, se oli mielestäni todella hyvää. Kannattaa myös ehdottomasti antaa kakun levätä yön yli jääkaapissa niin kakku pääsee oikeuksiinsa! :) Hyvää viikonloppua!

      Poista
  4. Juustokakku on kuin harpilla piirretty reunan sisälle ! Hienot kuvat maukkaasta kakusta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...