tiistai 12. maaliskuuta 2013

Double chocolate chunk cookies


Nämä suklaakeksit ovat kaikille jotka rakastavat suklaata! Ne ovat todella suklaisia ja ihanan sitkeitä ja pehmeitä. Leipoessa keksejä on tärkeää antaa suklaaseoksen jäähtyä kokonaan ennen kuin sekoittaa sen muiden ainesten kanssa ja myös paistoajan kanssa pitää olla tarkkana ettei keksejä paista liian kauan. Itse pidin kekseistä todella paljon, ne eivät olleet liian makeita ja keksien koostumus oli mielestäni täydellinen!

Double chocolate chunk cookies

20 kpl:
225g tummaa suklaata (n. 44 % kaakaota)
55g voita
1 3/5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(ripaus suolaa)
1 3/4 dl muscovado sokeria
2 kananmunaa
340g suklaata, ½ tummaa ja ½ valkosuklaata

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Sulata tumma suklaa (225g) voin kanssa kattilassa pienellä lämmöllä. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä kokonaan. Sekoita kuivat ainekset kulhossa ja laita sivuun. Rouhi loput suklaasta karkeaksi. 
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, noin 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää jäähtynyt suklaaseos ja sekoita tasaiseksi lastan avulla. Lisää myös kuivat ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös loput suklaasta.
3. Nostele lusikalla taikinasta kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä n. 5 cm kekojen väliin. Paista keskellä uunia n. 10-15 minuuttia (itse paistoin n. 12 min) kunnes keksien pinta on kiiltävä ja halkeilee mutta sisus on vielä pehmeä. Älä paista keksejä liian kauan! Anna jäähtyä pellillä 5-10 min ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään. Paista loput kekseistä.



11 kommenttia:

  1. Haluaisin tehdä näitä keksejä joululahjaksi, säilyvätkö keksit huoneenlämmössä?

    VastaaPoista
  2. Fantastinen resepti, tuli tosi herkullisia keksejä! Lisäsin myös osaan taikinasta pekaaninpähkinöitä, mumps ;) Kiitos erinomaisesta herkku-blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, pekaanipähkinät sopivat varmasti hyvin kekseihin! Tosi kiva kuulla että pidit kekseistä, kiitos kun kommentoit :)

      Poista
  3. Voiko muscovado sokerin tilalla käyttää jotain muuta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Voit kokeilla fariinisokeria tai tavallista hienoa sokeria :) Toivottavasti pidät kekseistä!

      Poista
  4. Huhuh, mulla suklaatoleranssi on aika korkea, mutta nyt täytyy myöntää että olen kohdannut voittajani. Fantastisia keksejä, ihanan tahmeita ja suklaisia :)

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Testasin näitä ja nam vein myös serkuille! Suklainen unelma!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kira, kiva kuulla että pidit kekseistä. Kiitos kommentistasi! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...