maanantai 21. lokakuuta 2013

Triple chocolate brownies


Näistä kolmen suklaan brownieista ei taatusti puutu suklaata eikä rasvaa. Browniet ovat minun lempileivottavaa, ne valmistuvat todella nopeasti, kuka tahansa osaa leipoa niitä ja lopputulos on aina ihana! Ainut asia mikä pitää muistaa on ettei paista niitä liian kauan. Ainakin omasta mielestäni brownien pitää olla pehmeä, tahmea ja sisältää älyttömän paljon suklaata!

Triple chocolate brownies

200g tummaa suklaata, 70% kaakaota
280g voita
350g ruskeaa ruokosokeria (n. 4½ dl)
3/4 tl sormisuolaa
1 tl vaniljasokeria
6 kananmunaa
150g vehnäjauhoja  (n. 2½ dl)
100g tummaa suklaata, 45% kaakaota
100g valkosuklaata

+ tummaa kaakaojauhetta koristeluun

Tee näin: 
1. Lämmitä uuni 175C. Pue 20 x 30 cm vuoka leivinpaperilla ja voitele. Pilko suklaat veitsellä rouheeksi. Sulata voi ja 200g 70% suklaata kattilassa miedolla lämmöllä kunnes tasaista, anna jäähtyä hetken. 
2. Sekoita sitten sokeri, suola, vaniljasokeri ja kananmunat isossa kulhossa sulaneen suklaa-voiseoksen kanssa. Lisää myös jauhot ja sekoita käsin vispilällä tasaiseksi. Lisää loput rouhitusta suklaasta ja kääntele sekaan lastalla.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Koristele kaakaojauheella.




22 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan suklaisia... sitä ei voi kyllä olla koskaan liikaa:)

    VastaaPoista
  2. Oi nam :3 Tää sun blogis on paras leivontablogi jota oon ikinä nähny :3 Niin ihanan isot ja selkeet kuvat♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iiduli!! :) ihana kuulla että pidät blogistani ja kuvistani :) täytyy tulla vierailulle sinunkin blogiisi!

      Poista
  3. Kiitos tästä ohjeesta! Olen meinannut leipoa brownieseja jo jonkun aikaa, mutta olen odottanut vielä sitä "täydellisen" kuuloista reseptiä, sillä haluan tietysti onnistua hyvin jo ensimmäisellä kerralla. Nyt se löytyi :)! En siis ole koskaan vielä näitä leiponut (mikä synti..). Linkitän tämän alkuperän sitten omaan postaukseeni, kunnes sellaisen julkaisen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kiitu kommentistasi! Toivottavasti ensimmäiset browniesit onnistuvat hyvin! :) Itse tykkäsin näistä kovasti, jos pidät vähänkin suklaasta luulen että sinäkin pidät niistä! :D

      Poista
  4. Näyttääpäs herkulliselta, pitääpö kokeilla tätäkin joskus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa kokeilla jos pidät suklaasta ;)

      Poista
    2. Siis noi on niin hyviä. Sain ekan kerran kaverillani ja ihastuin ihan täydellisesti. Kannattaa maistaa.
      Nam... Kaverini kertoi, että täällä on hyvä resepti. Kiitos, että laitoit tän blogiisi (en muuten ois ikinä saanu maistaa näitä herkkuja)

      Poista
    3. Mahtavaa kuulla että piditte brownieista! :) Kiitos itsellesi kun kommenoit ja hauskaa sunnuntaita!

      Poista
  5. Mmmm näyttää todella hyvältä, kokeilen varmasti!! :)

    VastaaPoista
  6. Miten muuten saat brownieista noin kiinteitä mutta ne eivät ole kuivia? Mulla ne murenee todella helposti ja pinta on tosi epätasainen vaikka tasoitankin sen veitsellä...:o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommenteista :) Riippuu aika paljon reseptistä että tuleeko niistä tosi pehmeitä vai kiinteitä ja sitten paistoajan kanssa saa olla tarkkana. Ota browniet mielellään ulos vähän liian aikaisin kuin liian myöhään ja sen jälkeen annat niiden olla vaikka muutaman tunnin jääkaapissa niin niiden pitäisi olla kiinteitä mutta ei kuivia. Luulen että pinnasta tulee muhkurainen helpommin jos sinulla on paksu taikina, jos taas löysä niin se tasoittuu helpommin. :) Brownietaikinaa ei koskaan kannata sekoittaa liikaa eikä vatkata, ja jauhot kannattaa mitata tarkkaan ettei niitä tule liikaa.

      Poista
  7. + vielä yksi kommentti :D jos sulla on älypuhelin niin sun kannattaa tehdä instagram, sulla on niin ihania kuvia! alkaisin kyllä seuraamaan heti. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja minulla oli jossain vaiheessa instagram mutta unohdin aina napsia kuvia kännykälläni, ja niistä ei mielestäni tule yhtä hyviä kuin oikealla kameralla :) mutta jos alan käyttämään sitä taas niin ilmoitan heti! :D

      Poista
    2. Ps. mihin sinun kaunis blogisi on hävinnyt? :)

      Poista
    3. Poistin sen kun tuntui jotenkin turhalta ja koulu vie kauheasti aikaa. Varmaankin joskus tulee vielä inspiraatiota alkoittaa taas uusi blogi. ;)

      Poista
    4. Harmi vaikka ymmärrän kyllä, hyvä että asetat koulun ennen blogia! :)

      Poista
  8. Blogisi on aivan ihana! Kauniita kuvia, herkullisia reseptejä, paljon suklaata, täydellistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! :) sinullakin on hieno blogi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...