tiistai 23. syyskuuta 2014

Chocolate & dulce de leche tart with oreo crust



Blogini on huomaamattani pitänyt tarkoitettua pidemmän tauon, pahoittelen etten ole vastannut kommentteihinne kuin nyt vasta! Tämäkin ohje minun piti julkaista jo kauan sitten mutta jotain tärkeämpää tekemistä ilmeni aina kuin minulla piti olla aikaa blogille. Olen käyttänyt tähänkin ohjeeseen maailman helpointa suklaaganachea ja itseasiassa koko piirakka on todella helppotekoinen. Kuten moni on ehkä huomannut olen viime aikoina käyttänyt valmiiksi karamellisoitua makeutettua kondensoitua maitoa monessa ohjeessani ja into ei näköjään ota laantuakseen ainakaan vielä. Piirakan täyte on ihanan pehmeä ja suklaaganache ja karamellikastike sopivat täydellisesti yhteen rapean suklaakeksipohjan kanssa. Mutta tässä sen pidemmittä puheitta ihanan suklaapiirakan ohje joka sopii täydellisesti pimeneviin ja viileneviin syysiltoihin.

Chocolate & dulce de leche tart with oreo crust
1 piirakka, n. 8-10 palaa

Pohja:
20 Oreo-keksiä (tai muita vastaavia keksejä)
50g voita

Täyte:

Suklaaganache:
2 1/3 dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata (45% kaakaota)
ripaus suolaa

Dulce de leche:
1 prk valmiiksi keitettyä karamellisoitua makeutettua kondensoitua maitoa

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175C. Voitele 23 cm piirakka/kakkuvuoka. Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sulata voi. Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä.
2. Tee sitten suklaaganache. Rouhi suklaa veitsellä ja laita isoon kulhoon. Kuumenna kerma hiljalleen kattilassa keskilämmöllä kunnes se on juuri ja juuri kiehuvaa.
3. Kaada kuuma kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä 10 minuuttia. ÄLÄ sekoita tässä vaiheessa vielä.
4. Kun kastike on saanut levätä 10 minuuttia lisää siihen ripaus suolaa ja sekoita käsin vispilällä notkeaksi kiiltäväksi kastikkeeksi. Anna kastikkeen levätä n. tunnin ajan jääkaapissa.
5. Notkista valmiiksi keitetty makeutettu kondensoitu maito käsin vispilällä. Levitä puolet suklaaganachesta esipaistetun keksipohjan päälle. Lusikoi puolet kondensoidusta maidosta päälle. Levitä sitten loput suklaaganachesta päälle ja lusikoi loput kondenoidusta maidosta päälle. Ota tylppä veitsi ja vetele pinta sekaisin niin että pinta marmoroituu. 
6. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarjoile.

Vinkki!
* Voit korvata Oreo-keksit esim. Ballerina Dops Brownie- tai Rainbown Do-re-mi täytekekseillä.
* Ripottele halutessasi hieman sormisuolaa kakun päälle ennen tarjoilua. 



28 kommenttia:

  1. Mmm... Näyttääpä hyvältä. Mistä ostit kondensoitua maitoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ostan kondensoitua maitoa vähän sieltä sun täältä, S-marketista, citymarketista, stockalta, k-supermarketeista jne. Eli isommissa marketeissa sitä on yleensä myynnissä, kannattaa kysyä neuvoa kaupan henkilökunnalta jollei itse löydä purnukoita. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Hei! Niitä saa ostaa Helsingistä ainakin Behnfordsilta ja olen lukijoilta kuullut että niitä löytyisi myös joistakin citymarketeista ja prismoista. Itse ostan niitä aina monta pakettia ollessani ulkomailla :)

      Poista
  3. Aivan mahtavia herkkuleipomuksia, selasin muutaman.
    Keskisuurelle näytölle uusimmat kuvasi ovat niin suuria, ettei itse leipomus pääse oikeuksiinsa. Aiemmin ei ole ollut vaikeutta, kuvat olivat hieman pienempiä.
    Taitoni eivät tällaiseen yllä, mutta odotan jo aamua ja juoksen kauppaan listan kanssa Ü

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minun täytyy vähän selvitellä tuota kuvien kokoa, minulla kuvat eivät ole lainkaan liian isoja minun näytöilläni mutta voisikohan se olla asetuksistani kiinni? Kiitos kun sanoit, en ollut tietoinen tästä ongelmasta! :) Ja toivottavasti pidit kakusta jos kokeilit sitä. :)

      Poista
  4. Kun näin ensimmäisen kuvan tästä piirakasta ajattelin, että jos mun nenän eteen laitettaisiin tuollainen pala, mä hihkuisin ja nauraisin ääneen! Voi että on ihanan näköinen ja kaunis piirakka ja varsinkin tuo pala! ♥ Voisin tuollaista myös yrittää, aineksia ei ainakaan montaa ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe kiitos Taru, antaisin ilomielin sinulle palan kakkua jos minulla vain olisi jäljellä sitä ;) Kannattaa kokeilla, piirakka on todella helppotekoinen, ihanan suklainen ja näyttävä mielestäni :)

      Poista
  5. Ihanan suklainen piiras! Tällä lähtee varmasti makeannälkä :) Tässä on jotain samaa kuin Suolaisessa suklaapiirakassa á la Marlowe & Sons (Pipsan keittiössä-kirjasta).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, piirakka oli ihanaa! Täytyy käydä kurkkaamassa millainen tuo Pipsan piirakka on :)

      Poista
  6. Nyt en kyllä kestä! Kamala flunssa päällä mutta taidanpa tänään pyöräyttää tämmöisen! <3 Onneksi on makuaisti tallella :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pidät piirakasta jos kokeilet sitä! Ja pikaista paranemista flunssasta :)

      Poista
  7. Ihanan näköinen! :) sellainen kysymys heräsi kuitenkin, että pysyykö täyte kasassa leikatessa? Ei lähde valumaan pitkin lautasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! Niin kuin kuvasta näkyy täyte pysyy melko hyvin kasassa kunhan kakku saa ensin levätä monta tuntia kylmässä, mieluiten yön yli. Toivottavasti pidät piirakasta! :)

      Poista
    2. Koitin tehdä tätä ja maku oli kyllä hyvä. Valitettavasti minulla täyte ei pysynyt kasassa vaan valui niin, ettei saanut oikeastaan edes palasia otettua. Ja piirakka oli ollut kylmässä yli 24h.

      Poista
    3. Hei, harmi kuulla ettei täyte pysynyt sinulla kasassa. En valitettavasti oikein osaa sanoa mikä meni pieleen :/ onneksi maku kuitenkin oli hyvä! Kiitos kun kommentoit.

      Poista
  8. Todella nätti kuvio pinnassa, ja rakastan oreoita! Sun blogi on pullollaan ihania reseptejä ja kauniita ruokakuvia. Voin vaan ihailla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina! En voi muuta kuin sanoa samaa sinun blogistasi, aivan ihana :) Ja sinulla vasta hienoja kuvia onkin, vau!

      Poista
  9. Onko kokemusta kauan avattu kinuski (kondensoitu maito) säilyy ja missä se pitää säilyttää avaamisen jälkeen? Itse en ensi maistamalta mausta pitänyt :( siksi sitä jäi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Merja! En oikein osaa sanoa kauan se säilyy, itselläni se häviää hyvin nopeasti parempiin suihin :) Mutta varmasti muutaman päivän ainakin ja itse siirtäisin sen metallitölkistä johonkin muuhun rasiaan. Käytithän siis varmasti valmiiksi keitettyä karamellisoitua kondensoitua maitoa? Et tavallista kondensoitua maitoa niinkuin suluissa kirjoitit? :) Niiden maussa ja tekstuurissa on nimittäin suuri ero!

      Poista
  10. Mitä arvelet, voisiko tätä tehdä irtopohjavuokaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Anteeksi että vastaan näin myöhään mutta kyllä voi! :)

      Poista
  11. Tehtiin näitä pieniin tartalettivuokiin! Ihan hyvää oli, aika kova pohja vaan oli :( mutta tosi kivat kuvat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi että pohjasta tuli kova. Ehkä paistoaika oli liian pitkä pienille vuoille tai joskus pohjasta voi tulla kova jos keksimassan painaa liian kovaa pohjaa vasten. Kiitos kommentistasi! :)

      Poista
  12. Tällä ohjeella tuli ihana ja paljon kehuja vierailta kerännyt piiras! Kiitos mahtavista resepteistäsi; tämä oli jo neljäs kokeilemani WSK-ohje :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että piiras oli onnistunut. Ja vielä kivempi kuulla että olet kokeillut jo useita ohjeita täältä! Kiitos kun kommentoit :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...