perjantai 11. heinäkuuta 2014

Strawberry & mint scones


Tässä ohje kesän parhaimpaan piknikherkkuun, eli mansikka-minttu sconeseihin! Mansikat ja minttu ovat erinomainen makupari ja sopii mielestäni täydellisesti kesään. Sconesit sopivat myös loistavasti yhteen kuohuviinin kanssa ja ovat oiva brunssitarjottava. Kesällä tykkään leipoa nopeita leivonnaisia ja nämä sconesit ovat juurikin sellainen herkku, ne valmistuvat nimittäin reilussa puolessa tunnissa. Leivon itse asiassa aika usein sconeseja niiden helppouden takia ja on oikeastaan ihme etten ole aikaisemmin julkaissut yhtäkään scones ohjetta täällä blogissa (saattaa johtua siitä että ne ovat aina hävinneet parempiin suihin ennen kuin olen ehtinyt kaivaa kameran esiin..). Tähän ohjeeseen kannattaa muuten käyttää juurikin tuoreita mansikoita ja tuoretta  minttua jotta mausta tulisi paras mahdollinen. Päälle ripoteltava ruskea ruokokidesokeri antaa sconesielle hienon värin ja ihanan maun mutta jos sinulla ei satu olemaan sitä kotona voit korvata sen tavallisella sokerilla.

Aurinkoista viikonloppua!

Strawberry & mint scones
n. 12 kpl

Ainekset:
n. 6 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
90g kylmää voita kuutioina
2 dl tuoreita mansikoita
3 rkl (vahvaa) minttua
2 kananmunaa
1 dl maitoa

Päälle:
Maitoa
n. 2-3 rkl ruokokidesokeria

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 200C. Pue uunipelti leivinpaperilla. Pilko mansikat pienemmiksi, nypi mintun lehdet irti puskasta ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi. 
2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri kulhossa. Kuutioi kylmä voi ja nypi nopeasti jauhojen sekaan. Lisää mansikat ja minttu, sekoita esim. lusikalla.
3. Sekoita kananmunat ja maito keskenään ja lisää jauhoseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina hyvin jauhoitetulle alustalle ja muotoile jauhoisin sormin muutaman sentin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla (tai esim. pienellä lasilla, n. 6 cm halkaisija) pyörylöitä taikinasta ja aseta pellille. Voitele maidolla ja ripottele päälle ruokokidesokeria.
4. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hienon värin. Tarjoile heti voin tai kermavaahdon ja hillon kanssa. Kuohuviini sopii mielestäni myös erinomaisesti sconesien kaveriksi.

Vinkki!
* Olen myös kokeillut ohjetta tuoreen basilikan kanssa ja niistäkin tuli ihan hurjan hyviä, suosittelen kokeilemaan sitäkin versiota!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...