perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kolmen voisilmän pullat

Rakastan voisilmäpullia mutta usein niissä on minun mielestä hieman liian vähän sitä itse voisilmää. Yksi päivä sain neronleimauksen ja keksin että voisilmiähän voi tehdä monta yhteen pullaan ja ei aikaakaan kun olin jo kotona leipomassa pullia. Näistä tuli ihan huippuhyviä ja jatkossa tulenkin tekemään monen voisilmän pullia tavallisten voisilmäpullien sijaan. Olen ennenkin tainnut hehkuttaa tätä mutta pullien voiteleminen suoraan uunista siirappi-vesisekoituksella tekee pullista aivan ihania! Tämän jälkeen ripottelen vielä hieman sokeria pullien päälle ja oivoi kuinka hyviä niistä tulee. Ja tämän voi siis tehdä mille tahansa pullalle, ei pelkästään voisilmäpullille. Voiteluun voi käyttää sekä tummaa että vaaleaa siirappia, tällä kertaa kokeilin vaaleaa ja toimi hyvin!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Kolmen voisilmän pullat
n. 28 kpl

Ainekset:
5 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 ps kuivahiivaa
14-16 dl vehnäjauhoja
200g pehmeää voita

Täyte:
100-150g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Hieman vehnäjauhoja

Lisäksi:
Kevyesti vatkattu kananmuna voiteluun
½ dl vaaleaa siirappia + hieman vettä

Tee näin:

Taikina:
1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (42-45C). Sekoita 3dl jauhoja kuivahiivan kanssa. Lisää kananmuna, kardemumma, suola ja sokeri lämpimän maidon sekaan. Lisää myös jauhot joihin kuivahiiva on sekoitettu ja vispaa nopeasti sekaisin. 
2. Lisää loput jauhoista vähitellen koko ajan sekoittaen, lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi, n. 5-10 minuuttia käsin tai 5 min koneella. Taikinan pitää olla kimmoisaa ja irrota käsistä ja reunoista pienen vaivan jälkeen, hieman tahmea taikina ei haittaa sillä mitä tahmeampi taikina on sitä mehukkaammat pullat. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, n. 30-40 minuuttia. 

Kokoa:
3. Lämmitä uuni 225 C. Pue kaksi uuninpeltiä leivinpaperilla. Ota kohonnut taikina ja vaivaa nopeasti ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile taikinapaloista pitkulat ja ota veitsellä melko pieniä palloja taikinasta. Muotoile käsin pyöreiksi palloiksi. Laita pallot pellille ja anna kohota liinan alla n. 15 minuuttia. 
4. Sekoita täytteen sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Paina jauhoisella sormella jokaisen pullan keskelle kolme syvää kuoppaa. Voitele pullat kevyesti vatkatulla kananmunalla. Laita voinokareet koloihin ja ripottele päälle sokeriseosta ja sitten hieman jauhoja. 
5. Paista pullia uunin keskitasolla n. 9-13 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet hienon värin. Sekoita sillä välin siirappi ja vesi keskenään. Voitele pullat heti uunista oton jälkeen siirappisekoituksella ja ripottele vielä hieman sokeriseosta päälle. Paista loput pullat.



15 kommenttia:

  1. Ihan paras idea!!! Miksen itse ole tajunnut tuota... kiertelen aina sitä ainoaa voisilmää ja säästän sen viimeiseksi. Tässä pullassa voi aloittaa heti voisilmän syömisellä! Mahtavaa! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin! Nyt jokaisessa puraisussa on voisilmää, jess! :D

      Poista
  2. Aivan mahtavaa, voisilmäpullan syönnissä yleensä se pullaosa on vaan pakollinen osuus ennen sitä herkullista keskustaa. Täähän lähes ratkasee ongelman. Nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep olen samaa mieltä! Kannattaa kokeilla näitä jos pidät voisilmäpullista! :)

      Poista
  3. Onko siirappia pakko käyttää puolien voiteluun? Kaikki muut ainekset löytyvät kaapista mutta siirappi puuttuu :D Ohjeesi näyttää tosi hyvältä ja rakastan blogiasi! ^^ olen seurannut sinua yli vuoden ajan ja tällä hetkellä olet lempiblogini! ! ^-^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos tosi kivasta kommentistasi, niin kiva kuulla että olet seurannut blogiani noin kauan ja pidät siitä! :) Ja voit hyvin leipoa pullat ilman siirappia, siirappi vain antaa niille ihanan maun ja kauniin pinnan, kannattaa joskus kokeilla sitä kun sinulla on siirappia! Voitelisin kuitenkin pullat ennen uuniin menoa kananmunalla ja ripottelisin reilusti sokeria päälle. Toivottavasti pidät pullista yhtä paljon kuin minä!

      Poista
  4. Tänä aamuna innostuin helteestä huolimatta leipomaan ja päätin kokeilla näitä. Tosi hyviä tuli! Ihan paras ohje! :)

    VastaaPoista
  5. Tää idea on ihan mahtava! Leivoin eilen juuri näitä pullia kolmella voisilmällä. Kuinka en oo aiemmin tajunnu että niin voi tehdä?! :D aina vaan tehnyt yhden voisilmän ja syönyt "pahan" pullan ensin ympäriltä että jää voisilmä viimiseksi. Nyt ei ollu sitä ongelmaa ;) harmikseni vaan en tainut tehdä kaikkia kuoppia tarpeeksi syviksi kun meinasi voi kiehahtaa ulos muuutamista, mutta otan virheestä opikseni ensi kertaa varten. Iso kiitos ihanasta reseptistä, jälleen kerran! :) //Oona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Oona ja kiitos mahtavasti kommentistasi! Itsekin söin ennen voisilmäpullat juuri noin, nyt ongelmaa ei enää ole! :D Ja huomasin itsekin kantapään kautta että kuopista pitää tehdä tarpeeksi syvät jotta täyte pysyy sisällä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...