torstai 13. kesäkuuta 2013

Täyteläinen mansikka-suklaatäytekakku



Minä olen ehdottomasti yksi niistä joka rakastaa mansikka-kermakakkuja, etenkin kesällä kun saa tuoreita kotimaisia mansikoita. Lomani kunniaksi halusin tehdä jotain hyvää ja mikä siis voisi olla sen parempaa kuin mansikkakakku! En kuitenkaan halunnut tehdä ihan perinteistä kakkua joten päädyin herkulliseen mutta hieman erilaiseen vaihtoehtoon. Kakkupohja ei ole perinteinen sokerikakkupohja vaan todella suklainen, paksu ja mehevä brownie-tyylinen pohja. Kakun väliin tulee tuorejuusto-kermavaahtotäyte sekä tuoreita mansikoita ja kakku viimeistellään mansikoilla ja rouhitulla suklaalla. Pohjan voi hyvin valmistaa päivää ennen, sen maku paranee mielestäni entisestään kun se saa levätä hetken kylmässä. Kakku oli mielestäni todella onnistunut, herkullisen makuinen ja helppo valmistaa! 

Täyteläinen mansikka-suklaatäytekakku

10-12 palaa, irtopohjavuoka 24 cm

Pohja:
2 2/5 dl vehnäjauhoja
2 2/5 dl kaakaojauhetta
2/3 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
230g voita, huoneenlämpöistä
3 dl sokeria
4 kananmunaa
200g kermaviiliä
160g suklaata + 40g suklaata (n. 45% kaakaota)

Täyte:
3 dl vispikermaa
400g tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria

500g tuoreita mansikoita

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Voitele 24 cm irtopohjavuoka. Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään kulhossa, laita sivuun. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, 4-5 min sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita kunnolla jokaisen jälkeen.
2. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi kolmessa erässä vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan, sekoita lastalla tasaiseksi, älä vatkaa! Lisää lopuksi suklaarouhe(160g) ja sekoita nopeasti.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan, tasoita pinta. Paista kakkua keskellä uunia n. 35-45 minuuttia, kunnes kakun pinta tuntuu kiinteältä ja valmiilta. Anna kakun jäähtyä. 
4. Perkaa ja leikkaa mansikat siivuiksi. Tee sitten täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa, laita sivuun. Vatkaa myös tuorejuusto pehmeäksi, lisää tomusokeri siivilän läpi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahto erissä lusikalla tuorejuustoseoksen sekaan. Maista että täyte on sopivan makeaa.
5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Laita yksi osa kakkuvadille, levitä vähän yli puolet täytteestä päälle, asettele myös puolet mansikoista päälle. 
6. Nosta toinen pohja päälle ja tee sama juttu. Koristele ruohitulla suklaalla (40g). 

Vinkki!
* Pohjaa ei pidä kostuttaa millään tavalla, se on jo itsestään mehevä ja täyteläinen.
* Jos valmistat pohjan päivää ennen niin täytä ja koristele kakku vasta tarjoilupäivänä.





51 kommenttia:

  1. Aivan ihania ohjeita ja kauniita kuvia :) Tulee oikein vesikielellä.

    -Birgitta

    VastaaPoista
  2. Ai että mikä ihanuus tänne on ilmestynyt! ;D Täytyypä kokeilla joku kerta! Mä oon niin kakkuihminen :)

    VastaaPoista
  3. Apuva miten herkun näkönen kakku!
    Näyttää suht paksuilta noi kerrokset, oiskohan saanu vielä kolmannen pohjan leikattua tuosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kerrokset ovat suht paksuja ja luulen että pohjan voisi leikata kolmeenkin osaan :)

      Poista
  4. Voi ei! Juuri kun ajattelin pitää leivontataukoa kakkujen osalta, pistät tällaisen suklaisen ihanuuden tänne! Ja siinä on mutakakkumainen pohjakin, mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, aina voi ottaa pientä taukoa leivontatauostakin? :D Kakku oli kyllä ihanan suklainen!

      Poista
  5. Moikka! Miten tähän blogiin pystyy tulla lukijaksi? Ku en nähny sitä bloggerin jutskaa mist pystyy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Tuossa oikeassa palkissa pitäisi olla sellainen Lukijat kohta ja siitä sitten Liity tähän sivustoon kohtaa painamalla pääsee lukijaksi. Ainakin näin pitäisi toimia! :)

      Poista
    2. okei.:D miksköhän en oo ennen sitä huomannu. :D mut kiitos paljon!

      Poista
  6. Oih, aivan ihania kuvia ja ohjeita sulla täällä..! Kesäistä mansikkakakkua etsiessäni tänne eksyin -- tais voittaja löytyä..! :P

    Osaisitko neuvoa, että jos tämän haluaisi tehdä isompaan vuokaan (esim. 26 tai 28 cm) niin tekisinkö ohjeen 1,5-kertaisena..? Juhannuksen vietossa 7 (herkunnälkäistä) aikuista ja yksi lapsi -- käsky kävi tehdä riittävän iso kakku..! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Piu! Tuosta kakusta riittää kyllä n. 8 henkilölle mutta jos haluat voit toki tehdä 1½ satsin. Käyttäisin 28 cm vuokaa siinä tapauksessa, ja jos pohjasta tulee tosi paksu voit leikata pohjan kolmeen osaan. Paistoaika pitenee myös varmasti mutta tarkkaile tilannetta ajoissa jotta kakusta ei tule kuiva :)

      Kiva kun eksyit blogiini ja makoisaa juhannusta! :)

      Poista
  7. Namskis, päädyin googlettelulla tähän ohjeeseen ja ei voi kuin kiittää, tuli ihan huippuhyvää! Ihana pohja ja löysin vielä ensimmäistä kertaa suomalaisia mansikoita kaupasta tänä kesänä! Ohjetta katsoessa kävi mielessä, että onko osunut näppäilyvirhe, kun kaakaojauhemitan perässä on dl? Itse käytin ruokalusikallisia tuota määrää kun oli vahva leivontakaakaojauhe käytössä :) Mutta ihan supermaukasta joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja super hauska kuulla että kakku onnistui ja pidit siitä! :) Itse laitan aina tuon koko kaakaojauhemäärän (siis 2 2/5 dl vahvaa leivontakaakaojauhetta) jolloin pohjasta tulee super suklainen, eli ei ole näppäilyvirhe vaikka sellaisiakin voi sattua välillä! :) Mutta hyvä tietää että voi käyttää vähempääkin määrää ja silti tulee herkullinen kakku.

      Hauskaa juhannusta!

      Poista
  8. Tyhmä kysymys: 2 2/5 dl kuulostaa ihan hassulta määrältä -- ymmärränhän sen siis oikein, että käytännössä 2,4 dl..? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi näin myöhäinen vastaus mutta kyllä, 2 2/5 dl on siis sama kuin 2,4 dl! :)

      Poista
  9. Upea! En olekaan tajunnut kokeilla yhdistää tuoreita mansikoita suklaisen pohjan kanssa. Pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  10. Tein tällä ohjeella juhannukseksi elämäni ensimmäisen täytekakun! Jännitti älyttömästi, mutta onneksi vieraat keuhuivat kamalasti ja pidin itekkin varsinkii pohjasta tosi paljon! Kiitoksia jälleen! :)

    http://greettagrace.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihana kuulla että piditte kakusta!! :) Eikun vaan leipomaan lisää täytekakkuja! :D

      Poista
  11. oiii....mansikoita ja suklaata, molemmat mun herkkua! Pitää kokeilla tätä kakkua kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikat ja suklaa ovat vallan mainio makupari! Suosittelen! :)

      Poista
  12. tein tätä kakkua juhannuksen kahvipöytään, ja kyllä maistui ihanalta! kaikki tykkäsivät. pohja oli ihanan suklainen kaakaojauheen ansiosta, ja suklaarouhe toi kivoja sattumia pohjaan. täyte oli ihanan raikas. kiitos paljon hyvästä reseptistä, tämä kyllä päätyy vakiokäyttöön! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa että piditte kakusta!! :) Kiitos itsellesi kun kommentoit ja mukava kuulla että resepti päätyy vakiokäyttöön :)

      Poista
  13. Oi miten kaunis kakku...ja varmasti oli todella hyvääkin. Pitää kokeilla tätä reseptiä niin kauan kun vielä saa noita tuoreita mansikoita :) kirjauduin lukijaksi, koska sinulla on herkullisen näköisiä reseptejä ja hienoja valokuvia niistä. Hyvää kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Bettina! Voin lämpimästi suositella kakkua ja kannattaa ehdottomasti tehdä se suomalaisilla mansikoilla! :) Sinullakin on hieno blogi, kiva kun kommentoit niin löysin sen! Hyvää kesää sinullekin!

      Poista
  14. Heippa! Blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  15. Täällä blogissasi on kaikkea ihanaa ja niin herkullisen näköisiä leivonnaisia! :) Täytyy tulla toistekin vierailemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi! Tervetuloa uudelleen! Sullakin on kiva blogi :)

      Poista
  16. Apua, googlasin suklaacookie ohjeita ja löysin blogisi, herkullisia leivoksia ja kauniita kuvia,
    tekisi mieli maistaa näistä ihan jokaista :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe kiitos Miia-Maria! Kiva kun kommentoit ja eikun vaan leipomaan! :)

      Poista
  17. Kakkupohjan ohje otettu talteen, tuhannet kiitokset ihanasta ohjeesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että pidit pohjasta! :) Hyvää kesän jatkoa!

      Poista
  18. Voiskohan sopia matalan heppa muotokakun pohjaksi tämä kakkupohja? Jos täyttää suklaakreemillä ja vadelmilla ja päällystää ohuella kreemikerroksella ja itsetehdyllä suklaamassalla. Vadelmat ja suklaa sopivat niin hyvin yhteen ettei kovin pahasti voi makumaailma ainakaan mennä pieleen. Onko pohja miten käsiteltävää/leikattavaa, taitaa olla niin tuhtia tavaraa että jos valmistaa edellisenä päivänä ja antaa vetäytyä jääkaapissa yön yli niin on aika hyvin leikattavissa ilman murusia? Vai? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Johanna! Toivottavasti mun vastaus ei tule liian myöhään mutta varmasti voit leikata pohjan hepan muotoiseksi :) Kannattaa antaa pohjan vetäytyä jääkaapissa yön yli, heti uunista oton jälkeen pohja saattaa olla pehmeä ja tahmea vielä. Suklaa ja vadelmat ovat minun lempiyhdistelmä joten kakusta tulee varmasti hyvänmakuinen! :)

      Poista
  19. Herkullisen näköinen kakku! Ja mites meidän blogeillemme onkaan päätynyt melkein samanlaiset nimet! En ole kyllä blogissasi koskaan ennen käynyt, mutta näyttää siltä, että täällä on paljon kaikkea ihanaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Essi ja kiitos kommentistasi! Minäkään en aikaisemmin ole käynyt blogissasi mutta vaikuttaa mukavalta uudelta tuttavuudelta! Taidetaan molemmat ainakin pitää suklaasta blogiemme nimien perusteella :)

      Poista
  20. Ihanan näköinen kakku, pitää kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  21. Kesällä tein monta kertaa ihan vaan perheelle ja kaiken näköisiin juhliin. Monet kyselivät reseptiä,kehuivat parhaaksi kakuksi mitä ovat syöneet ja halusivat että tekisin seuraavan kerran kun kylään tulevat! Tästä on tullut ylivoimainen kesän suosikki!:) kiitos ihanasta reseptistä ;) ei millään malttaisi odottaa kesää että mansikoita saisi ja pääsisi taas tekemään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku on ehdottomasti yksi omista kesäsuosikeistani myös! Aivan mahtavaa kuulla että vieraat ovat kehuneet kakkua ja pyytänyt ohjetta :) Kiitos kun kommentoit ja hyvää kesän odotusta sinulle! :)

      Poista
  22. Tein testikakun ensi kuussa vietettäviä tyttären synttäreitä ajatellen. Hän tykkää juuri suklaa ja mansikka kakuista. Oli aivan ihana ohje. Ei tarvitse ottaa isoa palaa, kun on aika tuhtia tavaraa :) Täytyy vilkaista muitakin ohjeitasi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että kakku maistui! Suklaa ja mansikka on aivan huippu yhdistelmä! Kiva kun tulit kommentoimaan :)

      Poista
  23. Moi! Täällä kuola valuen lueskelen reseptiä ja suunnittelen tekeväni kakun syntymäpäiville. Mutta, anoppi on keliaakikko ja gluteenittomana pitäisi siis tehdä... Mitkähän jauhot tuohon parhaiten sopisivat vehnäjauhojen tilalle? Onko ideoita vai vedänkö riskillä ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Valitettavasti minulla ei ole lainkaan kokemusta gluteenittomasta leipomisesta, toivottavasti keksit ratkaisun ja kakku maistui! :)

      Poista
  24. Mahtava resepti! Pistin puolet tuorejuustosta vaniljaista ja puolet maustamatonta. Sopi hyvin eikä tarvinnu sokeria tomutella noin paljoa kuin ohjeessa. Tätä teen toistekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että maistui, vaniljatuorejuusto sopi varmasti hyvin ohjeeseen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...