maanantai 20. toukokuuta 2013

Oreo-tuorejuustopiirakka mansikoilla ja mustikoilla



Tässä herkullisen, nopeasti valmistettavan kesäisen piirakan ohje. Pohja vain paistetaan, täyte sekoitetaan ja kakku tökätään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Helppoa sanon minä! Reseptiä voi myös muunnella, jos sinulla ei satu olemaan Oreo-keksejä voit käyttää niiden tilalla Kantolan Dops Brownie-keksejä tai Dominoja, tai vaikka tehdä kaurakekseistä pohjan. Kakkua ei myöskään tarvitse koristella sen kummemmin, käytä koristeluun marjoja jotka juuri sillon ovat hyviä; mansikoita, vadelmia, mustikoita, karhunvatukoita jne. Itse käytin mansikoita ja pensasmustikoita ja kakku oli todella herkullinen ja raikkaan makuinen!

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Oreo-tuorejuustopiirakka mansikoilla ja mustikoilla (Inspiraation sain täältä)

1 pieni piirakka (vuoan halkaisija 22cm). Jos haluat tehdä isomman piirakan niin tuplaa resepti ja käytä isoa piirakkavuokaa.

Pohja:
150g oreoita (tai dops brownie-keksejä / dominoita)
60g voita, sulatettuna

Täyte:
1½ dl kermaa, kylmää
200g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua

mansikoita/mustikoita

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 190 C. Voitele vuoka. Murskaa oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa n. 8-10 minuuttia, anna  sitten jäähtyä kokonaan.
2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, laita sivuun. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu pehmeäksi, noin pari minuuttia sähkövatkaimella. 
3. Kääntele kerma varovasti tuorejuustoseokseen kolmessa erässä. Lusikoi täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
4. Leikka mansikat siivuiksi ja asettele kakun päälle juuri ennen tarjoilua.


8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka :) Ja ihania hopeita! :D

    VastaaPoista
  2. Pääset mun blogiin lähipäivinä, kun tänään kahvipöydässä komeili sun ohjeella tehty Brownies-torttu :) Päivitän sen tällä viikolla! Kiitos hyvästä ohjeesta, oli hyvää ja makeaa ;D

    VastaaPoista
  3. Jääkaapissa oli puolikas tuorejuustopaketti ja desi kermaa, jotka piti saada kulumaan, joten tein tämän ohjeen pohjalta pieniä juustokakkusia muffinssivuokiin :) Mitään keksejä ei kotoa löytynyt, mutta sen sijaan toistaiseksi paistamaton piparitaikina (mummin maailman parhaalla ohjeella tehty), joten painelin siitä pohjat vuokiin, paistoin uunissa ja lusikoin sitten täytteen päälle. Täyte oli suunnilleen puolet sinun reseptistä, sitruunamehun korvasin appelsiinimehulla ja lisäksi laitoin hiukan kanelia mausteeksi. Tuli sen verran hyviä, että taidan tehdä samalla tavalla juustokakun joulupöytään! :) Tykkään itse kyllä enemmän liivatteella hyydytetyistä, mutta menivät kyllä näinkin vallan hyvin :)

    Ja se tuorejuusto oli muuten jäänyt yli juurikin sun brownies-tortusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, pipariset juustokakut kuulostaa aivan ihanalta! :) Tosi kiva kuulla että ohjeesta oli hyötyä ja että se pääsee teillä joulupöytään. Itse vierastan jostain syystä liivatteella hyydytettyjä juustokakkuja, pidän kyllä niiden syömisestä mutta harvemmin teen sellaisia itse :) Toivottavasti brownies-torttu maistui? Ihanaa ja rauhallista joulua! :)

      Poista
    2. Toimi kyllä hyvin joulupöydässäkin! :) Kihlattuni (ja joo, minäkin) rakastaa kaikkea hyydytettyä, niin on tullut tehtyä paljon liivatteella hyydytettyjä juustokakkuja, pitäis kyllä kokeilla uuniversiotakin joskus! Sulla kun näitä ohjeita riittää :) Brownies-torttu on jo aiemminkin hyväksi havaittu, liian nopeasti tuppaa vaan loppumaan.. :D Kiitos, ja hyvää jo alkanutta vuotta sinullekin! :)

      Poista
    3. Kiitos! Ja uuniversiot on ihan parhaita! Kannattaa kokeilla joskus :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...