torstai 4. huhtikuuta 2013

Lemon bars / Sitruunaruudut



Sitruunateema jatkuu, tällä kertaa Sitruunaruutujen eli Lemon barsien muodossa! Nämä ihanat makeankirpeät ruudut koostuvat helppotekoisesta piirakkapohjasta ja ihanan raikkaasta sitruunatäytteestä jonka maku muistuttaa kovasti Lemon curdia, nam! Ruudut koristellaan tomusokerihunnulla juuri ennen tarjoilua ja halutessasi voit vielä raastaa hieman sitruunankuorta koristeeksi. 

Lemon bars

9-16 palaa, pieni neliskulmainen vuoka 20 x 20 cm

Pohja:
2 1/3 dl vehnäjauhoja
3/5 dl tomusokeria
115g voita
ripaus suolaa

Täyte:
2 kananmunaa
2 1/3 dl sokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
½ dl sitruunamehua
1 tl hienosti raastettua sitruunankuorta (yksi sitruuna riittää)
ripaus suolaa

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Laita leivinpaperin palanen vuoan pohjalle ja voitele kevyesti. Sulata voi. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, siivilöi myös tomusokeri sekaan. Lisää sulanut voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Paista keskellä uunia 13-15 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista myös mehu.
3. Sekoita kananmunat, sokeri, vehnäjauhot, sitruunamehu, raastettu kuori ja suola kulhossa käsin vispaten. Kaada täyte varovasti esipaistetun pohjan päälle. Paista keskellä uunia vielä 20 minuuttia, kunnes täyte on pysähtynyt. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
4. Leikkaa paloiksi terävällä kuumalla veitsellä (lämmitä veitsi kuuman veden alla ja kuivaa). Siivilöi päälle tomusokeria.




19 kommenttia:

  1. Nää näyttää ihanan raikkailta. Juuri olen miettinyt näiden tekoa ja etsinyt reseptejä netistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eikun leipomaan vaan! Itse tykkäsin näistä kovasti :)

      Poista
  2. Ihania sitruunaisia ohjeita, sopii ihanasti kevääseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minunkin mielestäni sitruuna sopii ja kuuluu kevääseen! :)

      Poista
  3. Sun blogia on vähän pelottavaa seurailla, kun leivot niin paljon sellaista, mitä löytyisi mun blogista, jos mulla sellainen olisi :D. Koska meidän maut tuntuu menevän melko lailla yksiin, niin rohkenen suositella sulle tätä ohjetta: http://cookingontheside.com/creamy-lemon-lime-bars/. Itse tosin käytin pelkkää sitruunaa, kun limestä tulee mun makuun usein vähän pistävä, tai saippuainen maku... Ja kokeilin tomusokeria päälle, kun isäni tykkää makeammasta, mutta se suli siihen melkein samantien. Eli ei juuri maistunut, eikä todellakaan näkynyt, mutta nam mitä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että muilla on samantyyppinen maku kuin mulla! :) Tuo resepti minkä linkkasit näyttää todella hyvältä, täytyypä kokeilla sitä. Itse asiassa toi blogi jossa resepti on niin on jo entuudestaan tuttu! :) Ja mun kuvat oli alussa ihan hirveitä, ei kannata niiden estää bloggaamisen aloittamista! Netistä löytyy paljon vinkkejä valokuvaukseen ja ei sitä muuten kun tekemällä opi. Minä ainakin lukisin blogiasi kun meillä on niin samanlainen maku! :)

      Poista
  4. Paitsi että sulla on kauniimmat kuvat kuin mitä mä osaan ottaa! Siinä yksi syy, miksi mulla ei ole blogia, sillä en kehtaisi laittaa kuviani kaiken kansan nähtäväksi :-). Sun kuvia ei todellakaan tarvitse hävetä.

    VastaaPoista
  5. ai vitsi kun näyttää ihanalta. tekisi joka päivä mieli leipoa kun tätä blogia lukee : -)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja, tosi kiva kuulla että blogini inspiroi leipomiseen! :D

      Poista
  6. Ooh ihana blogi!:) tänään heti kokkailemaan double chocolate chunk cookiesseja :)

    Minna

    VastaaPoista
  7. Näitä olen monesti katsellut myös ulkomaisissa leivontablogeissa, näyttävt niin hyviltä! Pakko kyllä tehdä joku kerta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, olivat varsin helppotekoisia ja hyviä! :)

      Poista
  8. Ne valitettavasti olivat aluksi liian raakoja ja sen jälkeen ne paloikin sitten :D pitää kokeilla uusiksi!

    Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla että keksit paloivat! Niinkuin reseptissä lukee niin keksit pitää ottaa uunista vielä hieman raakoina (pehmeinä), ne jähmettyvät jäähtyessän ensin pellillä ja sen jälkeen ritilällä :)

      Poista
  9. Ihan käsittämättömän upeita kuvia otat leipomuksistasi! Jään heti seuraamaan. Löysin tänne etsiessäni mustikka-murupiirakan ohjetta, mutta tekisi mieli kokeilla tältä istumalta montaa muutakin reseptiä ja lukea koko blogi alusta loppuun.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! Sullakin on tosi kiva blogi ja olen vieraillut siellä muutamaan otteeseen mutta voi olla etten ole jättänyt kommenttia mun vierailuista vielä :) Hauskaa viikonloppua!

      Poista
  10. Moi! Oletko koittanut, mitä päälliselle tapahtuu pakkasessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En ole kokeillut joten en osaa varmuudella sanoa mutta en keksi syytä miksi näitä ei voisi pakastaa :) jos kokeilet niin kerro mielellään miten onnistui!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...