perjantai 20. kesäkuuta 2014

Dulce de leche brownies

Rakastan brownieiden syömistä ja leipomista mutta niiden kuvaaminen aiheuttaa minulle harmaita hiuksia! Ihan mahdotonta puuhaa. Ensinnäkin minulla ei koskaan ole kärsivällisyyttä odottaa että browniet jäähtyisivät kunnolla ja jähmettyisivät hetken jääkaapissa jolloin niiden leikkaaminen olisi huomattavasti helpompaa ja paloista tulisi siistejä. Toiseksi niiden neliskulmainen ulkomuoto ja ruskea väri ovat jotenkin haasteellisia minulle, onko muita kenellä olisi samanlainen ongelma? Hyviä vinkkejä otetaan vastaan! Kaiken tämän lisäksi vastaleivotun brownien tuoksu on ehkä parasta mitä tiedän ja minun tekisi mieli heti survoa kolme palaa suuhuni ja jättää kuvaukset kesken ja vain nauttia brownieiden vastustamattomasta mausta...

Tämäkään kerta ei ollut poikkeus ja annoin kiusaukselle periksi varsin nopeasti, sen takia kuvia ei valitettavasti ole montaa. Brownieista tuli kuitenkin ihan älyttömän hyviä ja tuntuisi väärältä pimittää ohjetta teiltä kuvien vähyyden ja huonon laadun takia. Nämä browniet ovat aika tuhtia tavaraa mutta ah niin hyviä! Tahmea suklainen brownie ja pehmeä makea karamellikastike on kuulkaas aika hyvä yhdistelmä. Ohje on vaarallisen yksinkertainen ja nopeatekoinen, et tarvitse kuin yhden keskikokoisen kattilan, pari mittaa, lastan, vispilän ja tietenkin vuoan. Käytin valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa mutta voit toki keittää kinuskin itse jos sinulla on aikaa. Browniet maistuvat ihanilta suoraan uunista mutta väittäisin melkeinpä että maku paranee entisestään brownieiden saatua levätä jääkaapissa yön yli joten yritä jättää edes muutama pala seuraavalle päivälle. Nyt taidankin syödä yhden palan aamiaiseksi ja sen jälkeen lähden juhannuksen viettoon. Hyvää juhannusta kaikille!

Dulce de leche brownies
9-16 palaa, vuoka 20 x 20 cm

Ainekset:
115g voita
170g tummaa suklaata (70% kaakaota)
3/5 dl tummaa kaakaojauhetta
3 kananmunaa
2 1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 1/3 dl vehnäjauhoja
1 tölkki karamellisoitua makeutettua kondensoitua maitoa (396g)

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue neliskulmainen vuoka leivinpaperilla/foliolla ja voitele. Paloittele suklaa.
2. Sulata voi hiljalleen keskikokoisessa kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaa, sekoita kunnes seos on tasaista. Lisää myös kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi käsin vispilällä.
3. Lisää kananmunat yksitellen taikinan sekaan, sekoita jokaisen jälkeen käsin vispilällä. Lisää myös sokeri, vaniljasokeri ja suola. Kääntele lopuksi jauhot sekaan lastalla.
4. Levitä puolet brownie-taikinasta vuokaan ja lusikoi puolet kondensoidusta maidosta päälle, vedä tylpällä veitsellä taikinat sekaisin. Levitä loput brownie-taikinasta päälle ja lusikoi myös loput kondensoidusta maidosta päälle, vedä taas tylpällä veitsellä taikinat sekaisin.
5. Paista brownieta keskellä uunia n. 30-40 minuuttia tai kunnes keskiosa on juuri ja juuri pysähtynyt. Brownien pitää jäädä tahmeaksi joten älä paista sitä liian kauan! Anna jäähtyä kokonaan ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!
* Browniet voi hyvin valmistaa etukäteen, maku paranee entisestään kun browniet saavat levätä yön yli kylmässä.
* Käytin valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa jota löytyy nykyään aika monesta isosta ruokakaupasta.
* Minä paiston minun brownieita tasan 35 minuuttia mutta kaikki uunit ovat erilaisia joten ala tarkistamaan kypsyys jo 25 minuutin jälkeen. Brownieita ei saa paistaa liian kauan!

Tiesitkö että voit seurata blogiani myös Pinterestissä, Bloglovinissa ja Blogilistalla?

22 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä herkkupaloja! :D Mulla on "perus"brownies testaamatta, mutta joku päivä tässä vielä sen toteutan. Nyt nimittäin jaksaa taas leipoa ja ohjeitakin on aikalailla kertynyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli tosi hyviä! Ja perusbrownietkin on ihania, kannattaa kyllä kokeilla jos et vielä ole kokeillut ja on aikaa! :)

      Poista
  2. Kylläpäs on tahmean näkisiä :) Varmasti herkullisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli aivan ihania ja tahmeita! :) suosittelen lämpimästi kokeilemaan!

      Poista
  3. Tuleeko kaakaota 3/5dl, vai onko sen tarkoitus olla 3,5dl? Kolme-viidesosaa on ainakin minulle oudompi ilmaisutapa resepteissä ;)

    Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä, kaakaota tulee tosiaan 3/5 dl, ei 3,5 dl. Olisin tietenkin voinut kirjoittaa vaikka 4 rkl joka on sama kuin 3/5 dl jos se olisi hieman selkeämpi mitta? :) Jos kokeilet ohjetta olisi kiva kuulla mitä pidit siitä!

      Poista
  4. oioi näyttää niin hyviltä! pakko kokeilla kun nyt jääkaapissa olevat banaani-nutellabrowniet ovat loppu. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa kokeilla, tämä on ehdottomasti minun uusi lempi-brownieohje! :) Banaani-nutellabrowniet kuulostavat myös ihanilta!

      Poista
  5. Aika monessa ohjeessa täällä on kondensoitua maitoa. Löytyykö sitä ihan tavallisista ruokakaupoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kyllä pitäisi löytyä hyvin varustetuista ruokakaupoista, esim. s-market, citymarket, k-supermarket, prisma jne. Kannattaa kysyä apua kaupasta sillä usein kondensoitu maito on mitä kummallisimmissa paikoissa esillä. Ja tosiaan tähän reseptiin käytin valmiiksi keitettyä karamellisoitua kondensoitua maitoa joten kannattaa ostaa sitä ellet itse halua keittää kinuskia. Jos kokeilet ohjetta olisi hauska kuulla mitä pidit siitä! :)

      Poista
  6. Tämä menee viikonloppuna kokeiluun! :) Sulla on muutenkin tosi hyviä reseptejä; niitä on tullut kokeiltua jo useita :).

    -E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että olet pitänyt ohjeistani! Kiitos kun tulit kommentoimaan :) Toivottavasti pidät tästäkin yhtä paljon kuin minä. Olisi kiva kuulla mitä pidit ohjeesta kun olet kokeillut sitä!

      Poista
    2. Tein eilen näitä ja vei kyllä kielen mennessään! :) -E

      Poista
    3. Aivan mahtavaa kuulla! Kiitos kun tulit kommentoimaan :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  7. Näitä voisikin kokeilla, näyttävät niin herkullisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin lämpimästi suositella näitä, olivat ihan sairaan hyviä! :)

      Poista
  8. Oih, piti taas nielasta pari kertaa nämä nähtyäni. Brownies on ihan ykkösherkku ja aivan samanlaisia ongelmia tulee kuvatessa itsellekin! Tuo kinuskikin näyttää siltä, että pitää äkkiä haukata palanen ennen kuin se ehtii valua pöydälle.. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla etten ole ainoa jolla on ongelmia niiden kuvauksen kanssa! :D Browniet ovat ehdottomasti yksi minunkin ykkösherkuista ja nämä kärkipäässä :)

      Poista
  9. Tarkoittaako karamellisoitu kondensoitu maito tässä ihan kinuskia, normaalia kondensoitua maitoa mitä saa ihan tölkeissä kaupasta vai myydäänkö valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa ihan kaupassa?? pahoittelen tyhmää kysymystä mutta pakko varmistaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! :) Hyvin varustelluissa ruokakaupoissa myydään valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa (sama purkki joka näkyy kuvassa taustalla). Olen löytänyt sitä esim. S-marketeista, Citymarketeista ja K-Supermarketeista. Kannattaa kysyä neuvoa henkilökunnalta.

      Poista
  10. Hi there!

    I'm Christian from Argentina. I wanted to know if you could translate your recipe to English, because I don't want to make it bad for a translation issue.

    Thanks in advance,
    Christian

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hello Christian!

      Here is the recipe in english:

      Ingredients:
      1 stick of butter
      6 ounces of bittersweet chocolate, chopped
      ¼ cup unsweetened cocoa powder
      3 eggs
      1 cup sugar
      1 teaspoon vanilla extract
      ½ teaspoon salt
      1 cup flour
      1 can dulce de leche (14 ounces)

      Instructions:
      1. Preheat the oven to 350 F. Line a 8-inch square baking pan with parchment paper, grease the sides and bottom with butter and coat lightly with cocoa powder. Set aside. Chop the chocolate.
      2. Melt the butter in a saucepan. Take of the heat and add the chopped chocolate, whisk until smooth. Add the cocoa powder and whisk until smooth. Add the eggs one at a time and stir after each until mixture is smooth. Add sugar, vanilla and salt and whisk again until mixture is smooth. Finally fold in the flour with a rubber spatula.
      3. Scrape half of the batter into the prepared baking pan. Drop half of the dulce de leche over the brownie batter and lightly swirl the surface with a dull knife. Spread the remaining brownie batter on top and add the rest of the dulce de leche on top of the brownie batter. Again, use a dull knife to swirl the dulce de leche.
      4. Bake the brownies for 30-40 minutes or until the brownies are almost set. It should be moist ang gooey in the middle. Do not over bake! Let cool completely and cut into squares.

      Hope you like it as much as I did! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...