tiistai 13. toukokuuta 2014

Vadelma-juustokakkujäätelö (ilman jäätelökonetta!)


Helppotekoiset jäätelöohjeet ovat aina tervetulleita ja kun näin tämän ohjeen Pinterestissä minun oli pakko kokeilla sitä heti. Ohje on helppo ja nopea eikä jäätelömassaa tarvitse käydä sekoittelemassa eikä jäätelökonetta tarvita. Jäätelö koostuu vadelmasoseesta sekä juustokakkujäätelöstä. Vadelmasosetta ei tarvitse keittää kun muutaman minuutin ja jäätelöseos vatkataan sähkövatkaimella. Jäätelöstä tuli tosi hyvää, maku oli ihanan kermainen ja vadelmasose sopi jäätelöön erinomaisesti! Jäätelö kannattaa ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen tarjoilua jotta se ehtii pehmetä.

Kokeilin myös tehdä pirtelöä jäätelöstä ja siitäkin tuli aivan ihanan makuista, en valitettavasti muistanut nappaa kuvaa siitä. Yhteen isoon pirtelöön tarvitset neljä palloa valmista jäätelöä ja pari ruokalusikallista maitoa. Sekoita ainekset tehosekoittimessa kunnes seos on tasaista, tarjoile heti. Nam!

Vadelma-juustokakkujäätelö (Alkuperäinen resepti: Cake crumbs & beach sand, reseptiä muunneltu)
n. vajaa litra (vuoan pituus 25cm)

Vadelmasose:
4 dl (pakaste) vadelmia
2 rkl sokeria
1 tl perunajauhoja

Juustokakkujäätelö:
200g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa (ei pidä keittää)
2 tl vaniljasokeria
3 1/3 dl kuohukermaa (kylmää)

Tee näin:

Vadelmasose:
1. Tee ensin vadelmasose. Laita pakastevadelmat kattilaan (ota muutama vadelma talteen koristelua varten) ja keitä hiljalleen muutama minuutti. Lisää sokeri ja perunajauhot ja keitä vielä muutaman minuutin ajan. Kaada sose toiseen astiaan ja laita jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään.

Juustokakkujäätelö:
2. Tee juustokakkujäätelö seuraavaksi. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, n. 2 min sähkövatkaimella. Lisää kondensoitu maito ohuena nauhana koko ajan vatkaten, lisää myös vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi, n. 1-2 min.
3. Lisää lopuksi kuohukerma pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa ja ilmavaa, n. 3 min.
4. Laita 1/3 jäätelömassasta pakastuksen kestävän vuoan/rasian pohjalle. Levitä puolet vadelmasoseesta jäätelömassan päälle. Tee sama juttu uudestaan ja levitä vielä loput jäätelömassasta toisen vadelmakerroksen päälle. 
5. Vie tylppä veitsi vuoan pohjaan asti ja vetele muutama kerta sivuista sivuihin niin että vadelmasose ja jäätelö sekoittuvat. Ripottele päälle ylijääneet vadelmat.
6. Peitä tiukasti kelmulla (tai laita kansi päälle jos käytät rasiaa) ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Ota jäätelö huoneenlämpöön hyvissä ajoin pehmenemään ennen tarjoilua.



24 kommenttia:

  1. Kuulostaa&näyttää tosi hyvältä (:

    VastaaPoista
  2. Oih nam tää on varmasti herkkua! Mulla on vaikka kuinka monta jäätelöreseptiä kokeiltavana, mutta ehkä on pakko lisätä vielä tämä siihen listaan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe minullakin on todella pitkä kokeilulista, jotenkin niitä ohjeita vaan kertyy.. Tämä ohje kannattaa kyllä ehdottomasti lisätä siihen ;)

      Poista
  3. Hyvännäköistä! Koitin joskus samaan tyyliin jäätelöä (=samat aineet, samantapainen tekotyyli), mutta siitä tuli hileistä ja se narskui pureskellessa ikävästi suussa. Minkälainen rakenne tässä oli? Oliko samantapainen kuin esim. kaupan kermajäätelöt? Mietin, mahtoiko käyttämäni tuorejuusto olla vääränmerkkistä tai vähärasvaista, vai mikä meni pieleen. Sen yrityksen jälkeen en enää uskaltanut kokeilla, mutta ehkä vielä voisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei tässä ihan samanlainen rakenne ollut kun kaupan kermajäätelöissä mutta rakenne oli kuitenkin hyvä mielestäni. Minulla jäätelöstä ei tullut hileistä eikä narskunut mutta kävin katsomassa alkuperäistä reseptiä ja siellä joku oli kommentoinut vastaavanlaisesta ongelmasta. Kuulostaisi siltä että jäätelö on "jäätynyt" liikaa mutta en ole kyllä varma :)

      Ehkä juuri vähärasvainen tuorejuusto voisi olla ongelma? Itse käytän aina täysrasvaista Philadelphiaa kaikessa leivonnassa enkä ole törmännyt ongelmiin :) Rasva ei jäädy samalla tavalla kuin esim. vesi joten jäätelömassa tarvitsee tarpeeksi rasvaa pysyäkseen pehmeänä. Olen myös kuullut että jos jäätelömassaan lisää hieman alkoholia (esim. likööriä tai vodkaa) jäätelön koostumuksen pitäisi pysyä pehmeämpänä ja kermaisempana koska se ei alkoholin ansioista jäädy niin paljoa.

      Poista
    2. Totta, rasvaa pitää olla tarpeeksi, niin koostumuksesta tulee pehmeämpi. Pitää siis seuraavalla kerralla varmistaa tuorejuuston rasvaisuus. Koitin tuota alkoholiakin joskus, mutta siitä vasta tulikin rakeista.. Hmm. Nyt tuli mieleen, että ehkä siinä ei ollut tarpeeksi prosentteja vaan enemmänkin vettä, niin jäätyi hileiseksi. Mutta sehän korjaantuu helposti ;) Nyt tekisi mieli alkaa heti jäätelön teko puuhiin :)

      Poista
    3. Eikun kokeilemaan siis :D Jos löydät/keksit täydellisen kermaisen jäätelön reseptin niin tule ihmeessä kertomaan!

      Poista
  4. Nam! Tätä pitää kokeilla, sillä kuulostaa sekä hyvältä että helpolta :)

    VastaaPoista
  5. Onpa herkun näköistä! En ole jäätelöä tehnyt koskaan, mutta tätä on kyllä kokeiltava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, tämä on mielestäni helppo ohje millä aloittaa jäätelökokeilut :)

      Poista
  6. Hei,
    Kiitos todella mahtavasta blogista! Erityisesti suklaiset reseptit ovat kuin suoraan päiväunistani. Tulen monta kertaa viikossa ihmettelemään että mitä ihanaa täältä voisin kokeilla seuraavaksi. Keksit ovat osoittautuneet meidän koko perheen suur-suosikiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla että olet löytänyt kokeiltavaa blogistani, keksit on myös minun suosikkejani! Ja rakastan suklaata yli kaiken :D Kiitos kun tulit kommentoimaan! Hauskaa viikonloppua :)

      Poista
  7. Mistä tuota kondensoitua maitoa saa? Näyttää ihan sairaan hyvältä jätskiltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvää! :) Kondensoitua maitoa saa hyvin varustetuista ruokakaupoista, esim. s-market, k-supermarket, citymarket, prisma jne.

      Poista
  8. Itse tein tätä parisen viikkoa sitten, laitoin tosin vadelmien sijasta raparperia ja mansikkaa ja hyvää tuli! Uudelleen tulen tätä kyllä tekemään. Ensi kerralla voisin kokeilla jotakin hieman happamampaa, koska oli viimeksi aika makeaa. Mukavaa, kun ohjetta on helppo muokata oman maun mukaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että pidit ohjeesta! :) Mansikka-raparperijäätelö kuulostaa tosi hyvältä, täytyy itsekin joskus kokeilla sellaista versiota. Tuo vadelma-versio ei mielestäni ollut liian makea, kannattaa kokeilla sitä myös jos pidät vadelmista. Ja esim. mustikat ja karhunvatukat voisivat sopia myös hyvin ohjeeseen. Kiitos kun kommentoit ja hyvää viikonloppua!

      Poista
  9. Moikka! Mielettömän hyviä reseptejä sulla, tekis mieli joka päivä leipoa jotain uutta kun näillä tuntuu onnistuvan täydellisesti!

    Tähän jäätelöön liittyen pari kysymystä: Miten säilyy pakastimessa? Käykö teräksinen leipävuoka vuoaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jenna ja kiitos kivasta kommentistasi! Pahoittelen että vastaukseni tulee näin myöhään mutta jäätelön voi hyvin tehdä teräksiseen leipävuokaan ja arvelisin että jäätelö säilyy pari kuukautta ainakin pakastimessa. Jäätelö on joka tapauksessa hyvä ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön sulamaan jotta se pehmenee oikeanlaiseksi :)

      Poista
  10. Voi huokaus, sinulla on Ihana blogi ja mitä herkkuja se onkaan pullollaan!! Kahlaan täällä reseptejä läpi kuola valuen. Mahtavaa että jaat näitä. Jäätelöön voisin vinkata sekoitettavan glukoosisiirappia 0.5dl, sen pitäis auttaa siihen ettei tule hilettä. -Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna! <3 Ihanaa että olet jaksanut selailla blogiani :) Ja kiitos vinkistä, tuota glukoosisiirappia pitää ehdottomasti kokeilla joskus!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...