torstai 19. syyskuuta 2013

Lemon & raspberry brownies


Muutama kuukausi sitten leivon aivan ihania sitruuna-brownieita enkä ole saanut niitä mielestäni sen jälkeen. Pidin paljon niiden makeankirpeästä mausta ja tiheästä koostumuksesta ja idea näihin brownieihin lähti niistä. Aiempiin brownieihin tuli kondensoitua maitoa, näissä jätin pois kondensoidun maidon ja laitoin tilalle ihania tuoreita vadelmia ja näistäkin tuli ihan mielettömän hyviä! Suosittelen!

Lemon & raspberry brownies 

9 palaa

Ainekset:
1 3/4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 3/4 dl sokeria
115g voita, huoneenlämpöistä
1½ tl hienoksi raastettua sitruunankuorta (yksi sitruuna)
2 kananmunaa
2½ rkl sitruunamehua
1½ dl vadelmia (tuoreita)

Kuorrutus:
1½-2 dl tomusokeria
2½ rkl sitruunamehua

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175C. Vuoraa 20 x 20 cm vuoka leivinpaperilla ja voitele. Raasta sitruunankuori hienoksi (vain uloin, keltainen osa), purista mehu.
2. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, laita sivuun. Vatkaa sokeri, pehmeä voi ja raastettu sitruunankuori kuohkeaksi toisessa kulhossa, n. 3 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen, lisää lopuksi myös sitruunamehu.
3. Lisää jauhoseos ja sekoita lastalla tasaiseksi, lisää myös vadelmat ja kääntele varovasti sekaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 20-22 minuuttia. Anna jäähtyä.
5. Tee sitten kuorrutus. Sihtaa tomusokeri kulhoon ja lisää sitruunamehu, sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus haalean kakun päälle, anna kovettua n. 15 minuuttia. Tarjoile heti tai siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.



16 kommenttia:

  1. Voi miten ihanan herkullisen ja kauniin näköisiä:).

    VastaaPoista
  2. Voi nami :) Harmittaa töiden alkaminen kun ei ole aikaa leipoa, mutta silti näkee näitä toinen toistaan herkullisempia ihania ohjeita ja leivontainto vaan kasvaa :) Tällaistakin tekisi mieli koittaa. Sopisikohan taikinan joukkoon rouhittu valkosuklaa..? Tai kaakaojauhe suoraan taikinaan ja mukaan tummia suklaanpalasia..? Aijjai, nyt mielikuvitus ja leivontainto hurahti kunnolla käyntiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän tunteen, minuakin harmittaa kun ideoita olisi vaikka kuinka mutta aika ei riitä kaiken toteuttamiseen. Luulen että valkosuklaa sopisi paremmin näihin kuin kaakaojauhe ja tummasuklaa :)

      Poista
  3. Tosi hyvän näköisiä! Tänään onkin leivontaperjantai...mitäköhän leipoisi...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nämä oli tosi hyviä :) Leivontaperjantai kuulostaa hauskalta!

      Poista
  4. Voi, miten herkullisen näköisiä! Tuollaisia brownieseja on pakko itsekin testata joku kerta. :) Olen juuri perustanut oman blogin. Käy kurkkaamassa jos ehdit :) http://keittioavecamour.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Sun kuvissa on houkuttelevien leivosten lisäksi ihanat taustat! tuntuu, että kaikki on mietitty loppuun asti.

    VastaaPoista
  6. Nää näyttää jälleen niin herkullisilta. Harmillisesti itsellä on aika niin kortilla, että ei ehdi enää leipoa niin usein kuin haluaisi. Onneksi silloin tällöin kuitenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susu! Niin se harmittaa kyllä kun aika ei riitä. Vaikka sitten kun pääsee leipomaan niin se on ehkä vielä hauskempaa! :)

      Poista
  7. Rakastuin sitruuna-brownies ohjeeseesi. Tarjosin niitä synttäreilläni ja sain vieraanikin tykästymään niihin. Ohje on pyörinyt mielessäni siitä asti. Pari päivää sitten ostin kondensoitua maitoa ;) Tämä ohje vaikuttaa myös super ihanalta! Tästä saa varmasti ihanasti piristystä syksyyn. Pakko kokeilla! :) Kiitos ihanasta blogista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi mukavasta kommentistasi! Kiva kuulla että sitruuna-browniet maistuivat, voin lämpimästi suositella myös näitä jos pidit niistä!

      Poista
  8. Nämä olivat aivan mielettömän ihania! Vadelma ja sitruuna ovat kyllä hyvä yhdistelmä.
    Blogisi on täynnä toinen toistaan herkullisempia ohjeita ja todella kauniita kuvia! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Super kiva kuulla että pidit ohjeesta, ohje on yksi omista suosikeistani myös :) Kiitos itsellesi kivasta kommentistasi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...