torstai 23. toukokuuta 2013

Double chocolate raspberry cupcakes


Vadelma ja suklaa on  mielestäni ehkä kaikkien aikojen paras yhdistelmä ja mikä voisi olla sen parempaa kuin yhdistää nämä kaksi makua kuppikakun muodossa? Itse kuppikakku on mehevän suklainen ja täyteläinen ja tätä samaa reseptiä olen käyttänyt lukuisat kerrat, vaihtamalla kuorrutteen ja täytteet saa mukavaa vaihtelua. Tällä kertaa tein suklaa-tuorejuustokuorrutteen ja täytteeksi laitoin vadelmahilloa ja kuppikakuista tuli kyllä ihan mahdottoman hyviä! Jos siis pidät suklaasta ja vadelmista (kukapa ei pitäisi?!) niin ehdotan että leivot nämä mahdollisimman pian (mieluiten nyt ja tuot minulle muutaman...).



Double chocolate raspberry cupcakes

n. 12 kpl

Cupcake:
1 1/5 dl vehnäjauhoja
1 1/5 dl kaakaojauhetta
1/3 tl leivinjauhetta
2/3 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
115g voita, huoneenlämpöistä
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
4/5 dl kermaviiliä
80g tummaa suklaata (44% kaakaota)

Täyte:
150g pakastevadelmia
1 rkl sokeria

Kuorrutus:
200g tummaa suklaata (70% kaakaota)
130g tuorejuustoa
70g pehmeää voita
3½ dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaviiliä

Tuoreita vadelmia koristeluun

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175C. Pue muffinssipelti vuoilla. Rouhi suklaa (80g). Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään kulhossa, laita sivuun. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, 3-4 min sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita kunnolla jokaisen jälkeen.
2. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi kolmessa erässä vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan, sekoita lastalla tasaiseksi, älä vatkaa! Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita nopeasti.
3. Lusikoi taikina vuokiin, täytä noin 3/4. Paista keskellä uunia n. 17-20 minuuttia, riippuen siitä kuinka isoja vuokia käytät. Itse käytin aika pieniä ja paiston niitä 17 min. Kokeile tikulla kypsyys, tikun pitäisi tulla melkein puhtaana ulos. Anna jäähtyä n. 5 min pellissä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
4. Tee sitten täyte. Keitä vadelmia n. 2 min kattilassa, lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi survokseksi. Anna jäähytä. 
5. Tee sitten kuorrutus. Sulata suklaa vesihauteessa, anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kuohkeaksi, n. 3-4 sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri vähitellen siivilän läpi, vatkaa sekaisin. Lisää myös siivilöity kaakaojauhe. Lisää lopuksi kermaviili ja sitten sulanut suklaa, vatkaa kunnes kuorrutus on tasaista.
6. Leikkaa terävällä veitsellä pieni kolo keskelle jokaista kuppikakkua, täytä teelusikallisella vadelmahilloa. Pursota kuorrutus päälle. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Vinkki!
*Kuorrutus jähmettyy jääkaapissa joten jos et käytä sit heti niin ota se huoneenlämpöön hyvissä ajoin pehmenemään.
* Kuppikakut voi hyvin valmistaa 1-2 päivää ennen tarjoilua (koristele vadelmilla vasta samana päivänä). 
* Älä paista kuppikakkuja liian kauan. Näiden kuppikakkujen kuuluu olla melko tiiviitä, painavia ja suklaisia, ei kevyitä ja ilmavia. 





12 kommenttia:

  1. Ihanankuulloinen resepti! Ja todella houkuttelevat kuvat, jälleen! :) Tämä tulikin sopivasti, sillä olen miettinyt tekeväni tuleviin juhliin suklaakuppikakkuja. Nämä voisivat olla hyviä, koska nämä voi valmistaa kuorrutetta myöten jo edellispäivänä, eikä tarvitsisi itse juhlapäivänä alkaa pursottelemaan.. Mmmmmm!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu! Itse pidän näistä kovasti ja maistuvat mielestäni yhtä hyvältä seuraavana päivänä! Jos haluaa voi ottaa kuppikakut huoneenlämpöön n. 30 min ennen tarjoilua niin kuorrutus ehtii pehmetä hieman :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! Mikä muuten mahtaisi olla minimuffineiden paistoaika? En haluaisi paistaa yli.. Kerroit käyttäneesi melko pieniä vuokia, mutta eivät tainneet ihan minivuokia olla kuitenkaan?

      Nams! Innolla jo odotan pääseväni maistamaan :)

      Poista
    3. En ole kokeillut tehdä näistä minimuffineja (käytin vain hieman pienempiä muffinssivuokia) mutta luulen että paistoaika on noin 9-14 minuuttia. Kannattaa kokeilla tikulla jo 9 minuutin jälkeen ja sitten aina tarkistaa noin minuutin välein kunnes ovat valmiita :)

      Poista
    4. Kiitos nopeasta vastauksesta! Eipä muuta ku testailemaan oikeaa paistoaikaa aloitellen 9 minuutista :)

      Poista
  2. voitko lopettaa näiden kuvien kanssa. mää alan kohta itkemään.... saanko palkata sut mun henkilökohtaiseksi herkkuvastaavaksi? :-D <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos Katja! :D ja tottakai saat ;) Hauskaa viikonloppua!

      Poista
  3. Nam miten herkullisen näköisiä! Vadelma+suklaa -yhdistelmä on minunkin suosikkini, esimerkiksi mutakakku ja vadelmat toimii aina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuuli! Jep, mutakakku ja vadelmat sopivat täydellisesti yhteen! :)

      Poista
  4. Todella upeita kuvia sulla tässä blogissa!- Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Lotta! :) Sinullakin näyttää olevan todella herkullisen näköinen ruokablogi!

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...