perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kookos-lime mutakakku


Tässä perjantain kunniaksi aivan ihanan Lime-kookos mutakakun resepti! Aiemmin olen tehnyt Sitruuna- ja valkosuklaamutakakkua ja pidin siitä kovasti joten lähdin etsimään reseptiä seuraavalle mutakakulle. En tosin löytänyt ihan mieleistäni joten tästä reseptistä inspiroituneena kehitin tämän Kookos-lime mutakakun ja lopputulos oli todella herkullinen! Limen kirpeä maku sopii täydellisesti makean kookoksen kanssa yhteen ja kakun koostumus on ihanan tahmea ja reunat hieman sitkeitä, täydellistä!

Kookos-lime mutakakku

1 piirakka, n. 8 palaa

150g voita
1 tl hienoksi raastettua limen kuorta  
3 rkl limemehua
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
Kookoshiutaleita (vuokaan ja koristeluun)

Tomusokeria koristeluun

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 150 C. Voitele 20 cm piirakkavuoka/irtopohjavuoka ja ripottele kookoshiutaleita pohjalle ja reunoille. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä. Pese lime hyvin ja raasta sitten kuori ja purista mehu. 
2. Vatkaa sokeri ja kananmunat sekaisin vaalean keltaiseksi taikinaksi. Lisää vaniljasokeri, limemehu sekä raastettu kuori. Lisää lopuksi jäähtynyt voi sekä vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. 
3. Paista uunin keskitasolla 35-45 minuuttia, kunnes pinta ja reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. 
4. Koristele kakku tomusokerilla, kookoshiutaleilla sekä raastetulla limetin kuorella.

Muutama vinkki:
* Käytä vain limen uloin, vihreä osa kuoresta. Jos 3 rkl limemehua vaikuttaa mielestäsi paljolta, voit toki laittaa vähän vähemmän sitä, mutta itse laitoin 3 rkl ja kakusta tuli mielestäni juuri sopivan kirpeä!
* Kakku saattaa vaikuttaa raa'alta kun otat sen uunista mutta jos kakku on saanut väriä se on valmis. Kakku jähmettyy saatuaan levätä jääkaapissa muutaman tunnin. Parhaalta se maistuu levättyään yön yli jääkaapissa.
* Jos haluat voit tarjota kakun kevyesti vatkatun kermavaahdon kanssa.


6 kommenttia:

  1. Tätä kakkua teen huomenna mukaan mökille! ;) Oon nyt kokeillu montaa sun reseptiä, ja se on niin kivaa kun ne aina onnistuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että kokeilemasi reseptit on onnistuneet, toivottavasti tämäkin onnistui! :) Hauskaa mökkeilyä!

      Poista
  2. tämä meni juuri uuniin.. :D nyt odotan kielipitkänä että miten onnistuu, rakastan limeä ja kookosta eli tämähän EI voi epäonnistua.. sinulla on ihania ohjeita ja upea blogi saat tästä emännästä ehottomasti seuraajan.. :) tervetuloa kurkistamaan Lystimäkeen miten onnistun.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kävin katsomassa sinunkin blogia ja jään seuraamaan! Toivottavasti mutakakusta tuli hyvää, itse rakastan myös limeä ja kookosta ja rakastin tätä! :)

      Poista
  3. Tästä tulee mun pääsiäiskakkuni! Yhtään ei kiinnosta pashat tai mämmit, ja tämä kakku vaikuttaa juuri täydellisen raikkaalta ja keväiseltä! Can't wait! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että kakku pääsee pääsiäispöytään, toivottavasti pidät kakusta yhtä paljon kuin minä :) Hyvää pääsiäistä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...