keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Puolukka-mutakakku


Puolukat eivät sellaisinaan ole lempimarjojani mutta pidän paljon makeista leivonnaisista joissa on puolukkaa. Puolukat pääsevät tässä ohjeessa mielestäni oikeuksiinsa yhdistettynä tahmeaan suklaiseen kakkuun. Puolukat antavat kivaa vastapainoa tuhdille suklaakakulle ja lopputulos on suklainen ja täyteläinen mutta kuitenkin sopivan raikas puolukoiden ansiosta.

Kakun valmistamiseen ei mene kuin muutama minuutti ja et tarvitse muuta kuin yhden kattilan ja vispilän. Kakun kannattaa antaa jäähtyä kunnolla mikäli haluat siitä leikattavaa mutta valehtelisin jos väittäisin etteikö se maistuisi aivan ihanalta vielä hieman lämpimänä ja tahmeana! Kakku on loistavaa sellaisenaan mutta jos haluat voit tarjoilla sen extra puolukoiden sekä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan ohjetta, myös teitä jotka ette muuten pahemmin välitä puolukoista!

Puolukka-mutakakku
1 kakku, vuoan halkaisija 20 cm.

Ainekset:
150g voita
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta (+ vuoan jauhotukseen)
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1-1½ dl (pakaste)puolukoita + tarjoiluun

Jäätelöä/kermavaahtoa

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue pyöreä, 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele ja jauhoita kaakaojauheella.
2. Sulata voi keskikokoisessa kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola, sekoita käsin vispilällä kunnes seos on tasaista. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen.
3. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita nopeasti. Älä sekoita liikaa ja älä missään vaiheessa vatkaa taikinaa! Vain niin että kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
4. Kaada taikina vuokaan. Ripottele jäiset puolukat tasaiseksi kerrokseksi taikinan päälle. Paista kakkua uunin alatasolla n. 25 minuuttia tai kunnes reunat ovat juuri ja juuri hyytyneet. Keskiosan pitää olla tahmea ja tutista vielä. Älä paista kakkua liian kauan!
5. Anna kakun jäähtyä ja laita se sitten jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Tarjoile puolukoiden sekä jäätelön/kermavaahdon kera.

Vinkki!
* Voit myös tehdä kakun isompaan (24 cm) vuokaan mutta muista vähentää myös paistoaikaa n. 20 minuuttiin. 
* Kakku oli aivan ihanan makuista vielä hieman lämpimänä mutta jos haluat helpommin leikattavan kakun kannattaa pitää sitä jääkaapissa hieman pidempään. 



9 kommenttia:

  1. Oi nams, puolukoista saa loihdittua kyllä vaikka mitä ihania herkkuja! :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  2. Apua, näyttää niin vietävän herkulliselle! Naaam! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä? Eikö reseptiin tule suklaata lainkaan, kuten monissa mutakakun ohjeissa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ei tule, kaakaojauhe takaa ihanan suklaisen maun. Leivon usein mutakakkuja joihin ei tarvitse suklaata, brownieihin taas laitan melkeinpä aina suklaata! :)

      Poista
    2. Se onkin hyvä, että ainesosat ovat sellaiset, jotka löytyy melkein aina kotoa. Ei tarvitse erikseen lähteä hakemaan kaupasta suklaata, jos leipomisinspis yllättää! Kiitos ohjeesta!

      Poista
    3. Jep! Näitä tuleekin leivottua hieman turhan usein juuri sen takia :)

      Poista
  4. Hyvältä ohjeelta vaikuttaa! Mietin käytetäänkö kaakaojauheena leivontakaakaojauhetta vai kaakaojuomajauhetta (eli, jossa on sokeria jo itsessään yms)?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...