torstai 22. lokakuuta 2015

Mustikka-sitruunadonitsit kahdella kuorrutteella



Tiedän että lupasin julkaista seuraavaksi Butterscotch cupcake ohjeen mutta minun on aivan pakko ensin jakaa näiden donitsien ohje. Uunissa paistetut donitsit ovat helppoja tehdä ja niiden valmistamiseen ei mene 20 minuuttia enempää, leivontaa minun makuuni siis! Näistä donitseista tuli ihanan pehmeitä ja niissä on juuri sopiva määrä mustikoita ja sitruunan makua. Aivan taivaallisia! 

Tein donitseille kaksi eri kuorrutetta, jos haluat voit tehdä niistä vain yhden mutta tuplaa silloin kuorrutteen määrä. Usein donitsien  kuorrutteet värjätään elintarvikeväreillä mutta mustikka sopii myös tehtävään loistavasti ja antaa kuorrutteelle hienon värin. En osaa oikein päättää kummasta kuorrutteesta pidän enemmän, mitä mieltä te olette? Molemmat ovat todella hyvän makuisia joten suosittelen kokeilemaan molempia. Niin, ja jos teillä ei vielä ole donitsipeltiä niin suosittelen lämpimästi sellaisen hankkimista, se on nimittäin todella kätevä!

Ps. Pahoittelen kuvatulvaa, donitseista oli vaan niin hauska ottaa kuvia!

Mustikka-sitruunadonitsit kahdella kuorrutteella (Ohje muokattu tästä ohjeesta)
8 keskikokoista donitsia

Ainekset:

Mustikka-sitruunadonitsit:
30g voita, sulatettuna
1/3  dl rypsiöljyä
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl hienoksi raastettua sitrunankuorta
reilu 1 dl jogurttia (käytin 10% turkkilaista)
3 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
½ maustemitta ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
reilu 1 dl pakastemustikoita + 1 rkl vehnäjauhoja

Sitruunakuorrutus:
1½ dl tomusokeria, sihdattuna
n. 1 rkl sitruunamehua (lisää vähän kerrallaan)
(hienoksi raastettua sitruunankuorta)

Mustikkakuorrutus:
1½ dl tomusokeria, sihdattuna
n. 1 rkl sitruunamehua
1 rkl mustikoita, sulatettuna

Lisäksi:
Strösseleitä koristeluun

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 225C. Voitele donitsipellin kolot. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori hienoksi raasteeksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri keskenään, laita sivuun.
2. Vatkaa sulatettu voi, öljy ja sokeri kuohkeaksi, n. 2 min sähkövatkaimella. Lisää kananmuna, sitruunaraaste ja jogurtti, vatkaa nopeasti tasaiseksi. Lisää kuivat ainekset taikinan sekaan kolmessa erässä nopeasti sekoittaen välissä. Sekoita mustikat vehnäjauhojen (1 rkl) kanssa ja kääntele varovasti taikinan sekaan. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota donistipeltiin tasaisiksi rinkuloiksi.
3. Paista donitseja uunin keskitasolla n. 7-8 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä 10 min pellissä ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput donitseista.
4. Tee sitruunakuorrutus sekoittamalla sihdattu tomusokeri ja sitruunamehu keskenään, lisää mehua vähitellen kunnes kuorrutus on juoksevaa mutta kuitenkin suht paksua. Lisää lopuksi raastettu sitruunankuori.
5. Tee sitten mustikkakuorrutus. Sekoita sihdattu tomusokeri ja sitruunamehu keskenään, lisää mehua vähitellen. Painele mustikat siivilän läpi niin että kuorrutus saa hienon värin mustikkamehusta. Sekoita tasaiseksi.
6. Dippaa jäähtyneiden donitsien parempi puoli (se joka oli alaspäin pellissä) kuorrutteeseen. Ripottele strösselit heti päälle. Syö heti tai anna kuorrutuksen kovettua huoneenlämmössä.

Vinkki!
* Ohjeen voi helposti tuplata. 
* Taikinan kuuluu olla paksua. 
* Käytä jäisiä pakastemustikoita ohjeessa. Voit myös käyttää tuoreita mustikoita.





5 kommenttia:

  1. Oi oi, näyttää ihan tosi hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olivat oikeasti super hyviä! Suosittelen kokeilemaan :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  2. Vau ! Olen nyt seurannut kokkailujasi jo vuoden ja siis nämä herkut mitä teet näyttävät herkullisilta ja tarpeaksi helpoilta minulle tehtäväksi. On kiva, kun ohjeet ovat selkeitä ja niitä harvoja joita olen kokeillut ovat olleet aivan mahtavia. Jatka samaan malliin! Sanon vielä, että tämä donitsi ohje kuulostaa oikein hyvältä ja idea on loistava, kun ei tarvitse uppopaistaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tuhannesti mukavasta kommentistasi. Yritän tehdä resepteistäni mahdollisimman selkeitä ja niin että kaikki onnistuvat niissä ja on ihana kuulla että olen onnistunut siinä. Kiitos kun tulit kommentoimaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...