maanantai 19. lokakuuta 2015

Butterscotch-kastike


Rakastan kaikkea kinuskista ja tämäkään Butterscotch-kastike ei ole poikkeus. Kastike on mukavan helppo tehdä ja sen maku on vaan niin ihana! Kastiketta voi käyttää mihin vain, kakun päällä, jäätelön kaverina tai cupcakesien täytteenä. Leivoin aivan mahtavia Butterscotch cupcakeseja johon käytin kastiketta ja lupaan julkaista ohjeen lähipäivinä. Kastike kovettuu hieman kylmässä mutta voit helposti notkistaa sen esim. mikrossa jos haluat siitä taas juoksevaa. Ohjeella tulee aika pieni satsi mutta se on helppo tuplata jos tarvitset enemmän kastiketta. 

Butterscotch sauce (Alkuperäinen resepti täältä)
n. 1½ dl

Ainekset:
50g voita
100g fariinisokeria (vajaa 1½dl)
1 dl kermaa
½-1 tl sormisuolaa
½-1 tl vaniljasokeria

Tee näin:
1. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää fariinisokeri, kerma ja suola ja anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia, välillä sekoitellen vispilällä. 
2. Ota pois liedeltä ja lisää vaniljasokeri. Maista ja lisää vaniljasokeria ja suolaa tarpeen mukaan. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile.

Vinkki!
* Kastike kovettuu hieman jääkaapissa. Voit helposti notkistaa sen mikrossa uudestaan.
* Ohje kannattaa tuplata jos syöjiä on paljon tai jos käytät kastiketta esim. kakun täytteeksi tai koristeluun. 

4 kommenttia:

  1. Ahhh, kuulostaapa herkulliselta kastikkeelta! Täytyy kyllä laittaa testaukseen jo heti tänä viikonloppuna! Osaatko yhtään arvioida, kuinka kauan tämä säilyy (jos kaikkea ei ehditä ahmia viikonlopun aikana :) ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! Alkuperäisessä ohjeessa lukee että kastike säilyy 2 viikkoa jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa, ei hätää siis jos ette heti ehdi tuhoa kaikkea! Kastike kovettuu kyllä hieman kylmässä mutta jos siitä haluaa taas valuvaa sen voi nopeasti notkistaa mikrossa. Toivottavasti pidät kastikkeesta! :)

      Poista
  2. Kiitos ihan hurjan paljon ohjeesta! Tein tätä kinuskikastiketta ja oli aivan unelmaisen ihanaa (niinkuin kinuski aina). Ahhnam, ei jääkaapissa kauaa vanhentunut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla että pidit ohjeesta, kiitos kun tulit kommentoimaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...