keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Dulce de leche cheesecake



Uunissa paistettu juustokakku on mielestäni kakkujen kuningas. Jos saisin valita yhden kakun mitä söisin loppuelämäni se taitaisi olla uunissa paistettu juustokakku. Ehkäpä juuri tämä kyseinen juustokakku jossa on dulce de lecheä niin juustokakkutäytteessä kuin kakun päällä. Sen verran hyvää kakku oli! Olin jo pitkään halunnut kokeilla juustokakun makeuttamista dulce de lechellä ja kokeilu kannatti ehdottomasti. Juustokakusta tuli juuri sopivan makea ja ihanan kinuskinen.

Kakku kannattaa ehdottomasti valmistaa muutama päivä ennen tarjoilua jotta maut pääsevät kunnolla esille mutta en väitä, etteikö kakku olisi pirun hyvää jo seuraavana päivänä. Kakku säilyy jääkaapissa useita päiviä mutta sormisuola kannattaa ripotella kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Jos haluaa kakun voi tarjoilla esim. tuoreiden mansikoiden kanssa mutta mielestäni kakku on jo täydellistä sellaisenaan. 

Tämän kakun myötä haluan toivottaa kaikille hauskaa ja rauhallista vappua!

Dulce de leche cheesecake
yksi kakku, vuoan halkaisija 24 cm

Ainekset:

Pohja:
200g digestive-keksejä
80g voita, sulatettuna

Juustokakku:
600g philadelphia tuorejuustoa, huoneenlämpöistä (täysrasvaista)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
1 kananmunan keltuainen
1 dl makeutettua valmiiksi keitettyä kondensoitua  maitoa

Lisäksi:
Loput kondensoidusta maidosta
Sormisuolaa

Tee näin:

Pohja:
1. Tee ensin pohja. Lämmitä uuni 175C. Pue 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele pohja ja reunat.
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai laita keksit pussiin ja muussaa kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos vuoan pohjalle. Paista pohjaa uunissa n. 10 minuuttia. Ota ulos ja anna jäähtyä hetken. Alenna uunin lämpötila 150 C.

Juustokakku:
3. Tee juustokakkukerros sillä aikaa kun pohja esipaistuu ja jäähtyy. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi, 2-3 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola ja vatkaa vielä muutama minuutti. 
4. Lisää kananmunat ja kananmunan keltuainen yksi kerrallaan, vatkaa jokaisen jälkeen nopeasti. Lisää lopuksi notkistettu kondensoitu maito ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta.
5. Paista kakkua uunin alatasolla n. 60 minuuttia tai kunnes reunat ovat kiinteytyneet mutta keskiosa tutisee vielä. Sulje uuni ja anna kakun seistä hetki vielä uunissa, n. 20 minuuttia. Kakku saattaa vaikuttaa raa'alta mutta se kypsyy vielä jäähtyessään. Ota kakku uunista ja vie terävä veitsi reunojen ympäri. Anna jäähtyä kokonaan huoneenlämmössä. Laita kakku vielä jääkaappiin yön yli.

Kokoa:
6. Levitä loput notkistetusta kondensoidusta maidosta kakun päälle, laita kakku vielä noin tunniksi jääkaappiin. Ripottele sormisuolaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua.




25 kommenttia:

  1. On kyllä mahtavan näköinen herkku! Slurps! ;D
    Mä olen "vähän" ;D jämähtänyt hyydytettyihin juustokakkuihin, mutta olisi mukava harjaantua paistettavienkin juustokakkujen saralla. Sulla ja Suklaapossulla on useampi ohje joita tekis mieli kokeilla. Tämä vaikuttaa varsin lupaavalta kyllä! ;) Hauskaa vappua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla paistettavaa juustokakkua, niiin herkkua! :) Mukavaa loppukesää Taru!

      Poista
  2. Sun blogi on niin ihana! Mistä ihmeestä mulle riittää aikaa tehdä nämä kaikki herkut, kun kaikki vaikuttaa niiiin hyvältä :) ihania kuvia myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon todella kivasta kommentistasi! Toivottavasti olet löytänyt aikaa leipomiselle :)

      Poista
  3. Tän blogin löytäminen oli ku lottovoitto! Synttärit lähestyy ja vieraat on kutsuttu sunnuntaiksi ja mietin että millasia kakkuja tekisin, mutta täältä löyty hyvät kakut: 2x suklaamoussekakku oreopohjalla, sekä lemon & lime cheesecake :p Blogis on just täydellinen tälläselle suklaahirmulle, innolla oottelen uusia postauksia/reseptejä :-)
    Jos kiinnostaa käydä kattomassa mun leipomuksia, niin löydät instagramista käyttäjältä Bakedwithloove :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mahtavasta kommentistasi, lottovoitto saada noin mukava lukija! :) Toivottavasti synttärikemut meni hyvin ja kakut maistui! Ja kävin katsomassa instagramiasi, namm!

      Poista
  4. moikka! ois tosi kiva nähdä sulta uusia reseptejä pian! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, nyt niitä on taas pari, toivottavasti ovat mieluisia! :)

      Poista
  5. Ootko lopettanut kokonaan tän blogin pitämisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin minäkin :( harmi jos olet.

      Poista
    2. Moikka, ei hätää, täällä vielä :) Toivottavasti uudet reseptit ilahduttavat! Kiitos kun kommentoitte!

      Poista
  6. Tähän on ilmeisesti käytetty karamellisoitua kondensoitua maitoa väristä päätellen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, eli valmiiksi keitettyä karamellisoitua kondensoitua maitoa :)

      Poista
  7. Jep toivottavasti et ole lopettanut! Sun reseptit on aivan huikeita! Toivottavasti kuullaan susta pian!

    VastaaPoista
  8. Tein tätä juustokakkua ja tämä on kyllä varmaan parasta juustokakkua mitä olen tehnyt :). Ei ole liian makeaa vaan just hyvää! Resepti lähtee myös ystäville ulkomaille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kommentistasi, niin kiva kuulla että kakku maistui!! :)

      Poista
  9. Minäkin olen miettinyt, että etkai vaan ole lopettanut. Innolla odotan uusia reseptejäsi! Kaikki kokeilemani ovat nimittäin olleet aivan loistavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavasta kommentistasi, täällä taas uusin reseptein! :)

      Poista
  10. Ensinnäkin kiitos IHANASTA blogista. On mun lemppari. En tiedä voinko pitää yksiäkään juhlia ilman Key Lime Pieta jonka reseptin löysin täältä -sitä osataan jo vaatia. :) Samoin keksiresepteissä on monta suosikkia.
    Tämä on nyt vähän leivontaa for dummies osastoa, mutta miten tässä tuo kondensoitu maito on notkistettu? Meillä on kaapissa Markomilkin täysrasvainen makaeutettu kondensoitu maito (samaa kuin key lime piehen tulee) voiko sitä käyttää tähän vai sotkenko johonkin muuhun? Meillä on juhlat la&su, minä päivänä tekisit tämän kakun ko. juhliin ja tehdäänkö kasaaminen jo aiemmin vai "kuorrutus" vasta juhlapäivänä?
    Olipas kysymyksiä, kiitos jos jaksat vastata. <3
    t. Miiru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Miiru! Pahoittelut että vastaus tulee näin myöhään. Eli tähän kakkuun olen käyttänyt valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa (sellaista ruskeaa). Ja notkistamisella tarkoitan vain että laitat maidon kulhoon ja sekoitat käsin vispilällä muutaman kerran jotta mahdolliset paakut häviävät.

      Kuorrutuksen voit laittaa joko edellisenä tai samana päivänä, sillä ei ole niin väliä. Sormisuola kannattaa laittaa vasta juuri ennen tarjoilua.

      Kiitos todella kivasta kommentistasi - niin hauska kuulla että monet resepteistäni ovat päässeet ahkeraan käyttöön! :) Mukavaa syksynjatkoa!

      Poista
  11. Upean näköinen! Ja ihania kuvia muutenkin sinun blogissa :) Tätä on pakko testata, suolainen kinuski + juustokakut = <3

    VastaaPoista
  12. Näyttää niin maukkaalta! Miten muuttaisit ohjetta halkaisijaltaan 20 cm vuokaan? Korkeutta kakulle kyllä saisi silti jäädä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Meri! En ole koskaan kokeillut mutta korkeampi kakku vaatii ehkä hieman pidemmän paistoajan? Toivottavasti kakku onnistui! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...