tiistai 25. marraskuuta 2014

Perinteinen mutakakku

Tänään haluan jakaa teidän kanssanne yhden luottoreseptini, maailman helpoimman suklaakakun eli perinteisen mutakakun reseptin. Leivon todella usein mutakakkuja lähinnä siitä syystä että rakastan niiden makua mutta myös niiden helppouden takia. Tätä mutakakkuohjetta käytän usein sellaisenaan mutta tarkkasilmäiset huomaavat että olen käyttänyt samaa ohjetta muun muassa tässä kakussa. Ohje on siis hyvin monikäyttöinen. Kakku on yksi maailman helpoimmista valmistaa ja lopputulos on joka kerta täydellinen. 

Salaisuus täydelliseen mutakakkuun on se, että kakun ottaa ajoissa uunista kakun vielä ollessaan tahmea. Tämän jälkeen annan kakun jäähtyä huoneenlämmössä kokonaan ja sen jälkeen laitan kakun vielä jääkaappiin hetkeksi. Tällä tavalla kakku pysyy tahmeana mutta leikatessa se kuitenkin pitää muotonsa. Toinen tärkeä asia muistaa kakkua valmistaessa on se ettei aineksia missään vaiheessa vatkaa. Kaikki ainekset vain sekoitetaan kevyesti yhteen. Kakku ei välttämättä tarvitse mitään rinnalleen mutta jos haluaa, sen voi tarjoilla vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa. Jos pidät lämpimästä mutakakusta voit hetken lämmittää kakkupalaasi mikrossa. 

Perinteinen mutakakku
1 kakku, vuoan halkaisija n. 22-24 cm. 

Ainekset:
150g voita
2½ dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta (+ vuoan jauhotukseen)
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

Tomusokeria
Jäätelöä/kermavaahtoa/marjoja tarjoiluun

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue pyöreä, 22-24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele ja jauhoita kaakaojauheella.
2. Sulata voi keskikokoisessa kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja suola, sekoita käsin vispilällä kunnes seos on tasaista. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita nopeasti jokaisen jälkeen. 
3. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita nopeasti. Älä sekoita liikaa ja älä missään vaiheessa vatkaa taikinaa! Vain niin että kaikki ainekset ovat sekoittuneet.
4. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alatasolla n. 20 minuuttia tai kunnes reunat ovat juuri ja juuri pysähtyneet. Keskiosan pitää olla tahmea ja tutista vielä. Älä paista kakkua liian kauan! 
5. Anna kakun jäähtyä ja laita se sitten jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi. Ota kakku jääkaapista ja sihtaa tomusokeria kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoile halutessasi jäätelön, kermavaahdon tai tuoreiden marjojen kera.




26 kommenttia:

  1. Nam! Mutakakku on kyllä myös yksi minun suosikeistani ja hyvinpä se on tuntunut vieraillekin kelpaavan :) Eikä mutakakku todellakaan tarvitse suklaata ollakseen herkullinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sinikka, olen kanssasi ihan samaa mieltä. Tämä kakku on ihanan suklainen vaikkei se sisällä suklaata lainkaan! :) Kiitos kommentistasi!

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta! Kokeilin viikonloppuna turkkilaista jogurttia mutakakun kaverina, sopi myös tosi hyvin jäätelön/kermavaahdon sijasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Turkkilainen jogurtti sopi varmasti ihanasti mutakakun kaveriksi, täytyy kokeilla joskus! Itse olen kokeillut jogurttia sitruunapiirakan kanssa ja sekin oli aivan ihanaa :)

      Poista
  3. Mahtava herkku ja helppokin vielä. Teenpä tätä taas. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla että ohjeesta on ollut hyötyä! :) Ja olen samaa mieltä, ohje on vaarallisen helppo :D

      Poista
  4. Kiitos tästä ihanasta ohjeesta. On aiemmin aina pelottanu alkaa tekemään mutakakkua, oon ajatellu että se olis jotenki vaikeaa. Tämä oli ihanan yksinkertainen ja herkullinen - vaikka paistoinkin ylikypsäksi. Mutta kakku meni alta aika yksikön parempiin suihin, kun tarjosi sen marjajäätelön kanssa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla että uskaltauduit kokeilemaan mutakakkua ohjeellani :) Kiva että kakku maistui ja nyt ensi kerralla osaat ottaa kakun ajoissa uunista jos haluat hieman tahmeamman kakun :) Ihanaa joulun odotusta!

      Poista
  5. Aivan mielettömän hyvä mutakakku, kiitos reseptistä! Lisäsin kakkuun kanelia tuomaan joulun makua, ja oli oikein herkullista. Kiitos myös inspriroivasta blogista ja ihastuttavista kuvista :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi, niin kiva kuulla että pidit mutakakusta :) Kaneli sopi varmasti täydellisesti kakkuun. Sinullakin on aivan mahtava blogi, makoisaa joulun odotusta! :)

      Poista
  6. Tein tätä viikonloppuna ja ai että oli maukasta ja helppoa, kiitos! Luuletko, että tämän voisi tehdä käyttäen margariinia voin sijaan? Olen luvannut leipoa ristiäisiin, ja limejuustokakun lisäksi jotain pitäisi tehdä myös kokonaan maidottomana, mietin onnistuisikohan tämä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja pahoittelen että vastaan näin myöhään. Vastauksestani ei kuitenkaan ole hirveästi hyötyä, minä en valitettavasti koskaan leivo margariinilla enkä osaa sanoa ollenkaan millainen lopputulos olisi :/ Jos kokeilit olisi hauska kuulla miten onnistui! Ja kiva kuulla että pidit kakusta :)

      Poista
  7. Kiitos todella hyvästä reseptistä! Kakku onnistui todella hyvin harvemminkin leipovalta :) Koostumus oli juuri sopiva, ja ohjeesi ihanan selkeät.

    Pakko vielä kommentoida, että otat aivan ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marmot kivasta kommentistasi, tosi kiva kuulla että pidit kakusta ja että ohjeet olivat selkeät! :) Mukavaa pääsiäistä!

      Poista
  8. Kokeilin tuota ohjetta ja ei vittu mitä paskaa siitäki tuli hyi helevetti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vois miettiä mitä kommentoit? Jos kakku ei mielestäsi ollut hyvää voi kommenti jättää kirjoittamatta

      Poista
  9. Oli kyllä oikein maistuva ja mehevä torttu ,juuri sopiva kosteusaste.paras Mutakakku jonka mie olen maistanut ikään !mistäs tuollasen kaakun kekkasit ,itse twistasin omaani kaardemummalla ja sitruunankuorella ,ai ETTÄ MIKÄ MAKUPARI !! päälle vielä hoksasin täräyttää marsipaaniruusun!

    VastaaPoista
  10. Moikka! Ihania kuvia ja ihanan selkokielisiä reseptejä! :)
    Osaatko yhtään heittää että pystyykö tätä mutakakkua tekemään gluteiinittomana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Valitettavasti en ole kokeillut kakun valmistamista gluteenittomana mutta suosittelen kokeilemaan blogista löytyvää Jauhoton suklaakakku-ohjetta, aivan ihanaa kakkua ja luontaisesti gluteeniton! :)

      Poista
  11. Onnistuisikohan, jos tämän taikinan tekisi kaksinkertaisena? En haluaisi kakusta liian littanaa, kun meidän vuoka taitaa olla jopa 26cm halkaisijaltaan..
    -Koo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kokeilisin tehdä kakun 1,5 kertaisena 26 cm vuokaan. Tuollaisenaan kakusta tulee varmasti liian littana. Toivottavasti pidit kakusta jos kokeilit! :)

      Poista
  12. Ehkä parasta mutakakkua ikinä! Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Super kiva kuulla että pidit ohjeesta, kiitos kun tulit kertomaan! :)

      Poista
  13. Ehdottomasti paras mutakakkuohje ikinä. Onnistuu takuuvarmasti ja koostumus on juuri sopiva.

    VastaaPoista
  14. Onneksi löysin tämän reseptin! Monen monta ohjetta testanneena tämä ehdoton suosikki ja jää käyttöön. Kiitos!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...