lauantai 16. marraskuuta 2013

Juustokakku & brownie muffinssit

Juustokakun ja brownien yhdistäminen on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaimmista keksinnöistä ja olenkin aikasemmin kokeillut sitä Suklaa-juustokakkubrownien  sekä tavallisten Juustokakkubrownien muodossa. Tällä kertaa kokeilin leipoa browniet  muffinssipellissä ja täytyy sanoa että toimii aivan loistavasti näinkin! Browniet kannattaa ehdottomasti leipoa silikoniseen muffinssivuokaan tai sitten laittaa paperiset vuoat tavallisen pellin koloihin. Minä kokeilin molempia peltejä ja browniet oli melkeinpä mahdottomia saada irti tavallisesta pellistä ehjänä vaikka olin voidellut pellin. Brownieiden kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua sillä juustokakkukerros maistuu ehdottomasti paremmalta kylmänä kuin lämpimänä.

Nämä ovat mielestäni täydellinen tarjottava esim. pikkujoulujuhliin ja sekä aikuiset että lapset pitävät taatusti näistä! Voit myös leipoa browniet minimuffinssipeltiin, paistoaika on silloin n. 12-16 minuuttia ja luonnollisesti brownieita tulee huomattavasti enemmän.

Makoisaa viikonloppua kaikille!

Juustokakku & brownie muffinssit
18-20 kpl

Browniekerros:
1 rkl pikakahvijauhetta
2 tl kuumaa vettä
3 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 (isoa) kananmunaa
225g voita
5 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
100g tummaa suklaata, karkeasti rouhittuna (44% kaakaota)

Juustokakkukerros:
200g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
3 rkl sokeria
1 kananmunan keltuainen

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175C. Voitele muffinssipellin kolot (jos käytät silikonista peltiä) tai laita paperivuoat tavallisen muffinssipellin koloihin. Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita pikakahvijauhe ja kuuma vesi keskenään, laita sivuun. Sekoita myös kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Sulata voi.
2. Sekoita kananmunat, kahvi ja kuivat ainekset isossa kulhossa (ei vehnäjauhoja) tasaiseksi massaksi lastan tai lusikan avulla. Lisää sulanut voi sekä sokeri ja sekoita taas lastalla tasaiseksi. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita nopeasti, kääntele myös suklaarouhe sekaan.
3. Tee sitten juustokakkukerros. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja keltuainen notkeaksi esim. lusikalla. 
4. Täytä puolet muffinssikoloista brownie-taikinalla, laita lusikallinen tuorejuustoseosta päälle. Laita lopuksi vielä hieman brownie-taikinaa tuorejuustokerroksen päälle.
5. Paista uunin keskitasolla n. 25-30 minuuttia kunnes reunat ovat kiinteät mutta sisus vielä hieman pehmeä. Ota uunista ja anna jäähtyä kokonaan pellissä. Irroita sitten varovasti pellistä ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai tarjoile heti. 



20 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkullisilta, sulla on kyllä parhaat leivonnaiset. ;)

    VastaaPoista
  2. Oikeasti, perusta joku ihana herkkukahvila Suklaapanda-nimellä ja laita tarjolle kaikkia ihania herkkujasi! Osaat leipoa niin kauniita ja NIIIIIN herkullisia leivoksia. Olisin ensimmäinen asiakkaasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe kiitos! Täytyy pistää harkintaan ;) kiva kuulla että tulisit asiakkaaksi :)

      Poista
  3. Äääh näyttää niin herkulliselle♥

    VastaaPoista
  4. Heeeii ihanuus! Piti tulla vielä kiittelemään eilisestä. Oli tosi hauskaa. Miten teidän loppuilta meni?? :) Janilta terkut myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos itsellenne, oli huippu hauskaa! Loppuilta meni oikein hyvin, nyt vähän väsyttää :) Ootteko jo lähteneet kotiin päin? Stefanilta terveiset myös!

      Poista
    2. Juu, lähdettiin puol kahden junalla. Toivottavasti pian nähdään! Mukavaa viikkoa :-)

      Poista
  5. Voi voi sentään, näyttää hyviltä!!! Testaukseen!

    VastaaPoista
  6. Sinulle on tunnustus blogissani. :)

    VastaaPoista
  7. Testasin reseptin ja aijje oli hyvää! Kuten aina. Muffinssit oli tosi tuhteja, mutta silti katosivat alta aikayksikön, olin niin maistuvia että väkisin niitä ahtoi mahaansa. Tuorejuustokerros maistui kyllä tosi hyvältä, seuraavalla kerralla taidan laittaa sitä tuplamäärän. Kiitos paljon ihanasta reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että pidit reseptistä, itsekin mietin että tuota tuorejuustoa voisi olla enemmänkin! Ja kyllä, nämä on todella tuhteja mutta niin brownien kuuluu mielestäni olla :) Kiitos kun kommentoit!

      Poista
  8. Nam, näyttävät todella herkullisilta! Varsinkin kun rakastan niin juustokakkuja kuin brownieitakin... Pohja on siis ilmeisesti oikeasti tahmean suklainen, kuten brownieissa? Itse olen tehnyt juustokakkumuffineita, vähän erilaisella ohjeella: http://leivontaarakkaudella.blogspot.fi/2013/09/juustokakkumuffinit-suklaamuffinit.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi! Kyllä, pohja oli todella suklainen ja tahmea mielestäni, voin lämpimästi suositella kokeilemaan jos pidät brownieista :) Nuo sinunkin tekemät juustokakkumuffinssit näyttävät herkullisilta, nam!

      Poista
  9. Aah, nää oli ihan täydellisiä!! ♥ Oon jo pitkän aikaa kuola valuen lueskellut tätä sun blogia (niin herkullisia reseptejä ja vielä herkullisempia kuvia!), mutta vasta viime viikolla kun olin siskollani kylässä, saatiin aikaiseksi kokeilla jotain makeannälkään. Nää muffinssit oli kyllä ihan huippuja! ♥ Mutta samaa mieltä siinä, että tuota juustokerrosta olisi voinut tehdä tuplamäärän. :) Mutta siis ihan huippuja nämä! Täytyy alkaa nyt jatkossakin kokeilemaan kaikkia muita reseptejä :)

    -Pauliina / allthelittleroyals.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Pauliina! Niin kiva kuulla että pidät blogistani ja että pidit tästä ohjeesta! Ja olen samaa mieltä siitä että tuon juustokerroksen voi hyvin tuplata, kokeilin sitä itseasiassa viime viikolla ja niistä tuli aivan ihania! :) Kiva kun kävit kommentoimassa ja jos jatkossa kokeilet jotain muuta olisi huippua kuulla miten leipomukset onnistui resepteilläni :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...