lauantai 9. marraskuuta 2013

Chocolate & mocha cupcakes




Indiedays paljasti eilen blogit jotka johtavat Inspiration blog awardsien äänestystä ja ilokseni huomasin että Suklaapandan keittiössä on ruokaosion Top-10:ssä. Iso kiitos kaikille äänestäneille! Aivan mahtavaa! Jos joku ei vielä ole ehtinyt äänestää lempiblogiaan äänestää voi täältä vielä viikonlopun ajan.

Koska tämä on mielestäni juhlimisen arvoinen asia haluan jakaa teidän kanssa huippu hyvän cupcake-ohjeen. Nämä cupcaket koostuvat mehevästä suklaapohjasta (jota olen käyttänyt muun muassa tässä ja tässä ohjeessa eli ohje on todettu hyväksi monta kertaa) ja kuorrutus on ihana kahvi-voikreemi joka sopii täydellisesti yhteen suklaapohjan kanssa. Kuorrutus oli mielestäni ihan super hyvää vaikken edes juo kahvia! Itse asiassa rakastan melkeinpä kaikkia leivonnaisia jossa on käytetty kahvia mausteena ja kahvijäätelökin on suurta herkkuani mutta lämmin kuppi kahvia ei vaan maistu, kumma juttu eikö? Kehotan siis kaikkia kokeilemaan vaikka ette muuten kahvista niin välitä, nämä cupcakesit on ihan hullun hyviä!

Hyvää viikonloppua kaikille ja muistattehan että huomenna on isänpäivä! Tässä muutama nopeatekoinen resepti josta isänne taatusti pitäisivät:

Sitruuna- ja valkosuklaamutakakku
Nopeat sämpylät ilman hiivaa
Texas sheet cake / Mehevä suklaapiirakka
Peanut butter chocolate chip cookies
Molten chocolate cakes with raspberries

Ja sitten päivän resepti olkaa hyvä!

Chocolate & mocha cupcakes
16 kpl

Chocolate cupcake:
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 3/4 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
170g voita, huoneenlämpöistä
2 1/3 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/5 dl kermaviiliä, (ei kevyttä)
120g tummaa suklaata, karkeasti rouhittua (n. 44% kaakaota)

Mocha buttercream frosting:
280g voita, huoneenlämpöistä
300g tomusokeria, (n. 5dl)
3 tl pikakahvijauhetta
1 rkl kuumaa vettä
3 rkl kuohukermaa

Tee näin:

Chocolate cupcake:
1. Tee ensin kuppikakut. Lämmitä uuni 175C. Pue muffinssipelti vuoilla. Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään kulhossa, laita sivuun. 
2. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään ilmavaksi, n. 3-4 min sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita kunnolla jokaisen jälkeen.
2. Lisää kuivat ainekset (siivilän läpi) kolmessa erässä vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan, sekoita lastalla tasaiseksi, älä vatkaa! Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita nopeasti.
3. Lusikoi taikina vuokiin, täytä noin 3/4. Paista keskellä uunia n. 20-23 minuuttia, riippuen siitä kuinka isoja vuokia käytät. Kokeile tikulla kypsyys, tikun pitäisi tulla melkein puhtaana ulos. Anna jäähtyä muutama minuutti pellissä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

Mocha buttercream frosting:
4. Tee kuorrutus sillä aikaa kun kuppikakut jäähtyvät. Sekoita pikakahvijauhe ja kuuma vesi keskenään, lisää kerma kun pikakahvi on täysin sulanut ja sekoita tasaiseksi lusikalla, laita sivuun.
5. Vatkaa voi pehmeäksi ja ilmavaksi, n. 1 min sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri siivilän läpi muutamassa erässä, vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kahvi-kermaseos ja vatkaa kuohkeaksi ja ilmavaksi, n. 3-5 min sähkövatkaimella.
6. Pursota tai levitä kuorrutus jäähtyneiden cupcakesien päälle. 




14 kommenttia:

  1. Voi kun on herkullisen näköistä! Kaunis blogi, täynnä hyviä reseptejä ja vinkkejä. Olet todella nähnyt vaivaa, joten mielelläänhän voiton soisi sinulle. :) Juustokakut ja keksit on erityisesti lemppareitani ja niihin ohjeet löytääkin täältä. Olen myös tehnyt piirakoitasi ja toimii! - Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! :) Kiva kuulla että olet kokeillut reseptejä ja pitänyt niistä :) Hyvää alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. En ikinä varmaan tule ymmärtämään miten joku voi saada noin kauniisti NOIN MONEEN cupcacesiin noin ihanan täydellisesti nuo täytepäällyshöskäjutun...♥
    Kuviasi ihaillessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa, vaatii pientä harjoittelua mutta olen varma että sinäkin onnistuisit siinä! Tämä kuorrutus on vielä todella hyvää juuri pursotukseen, kannattaa kokeilla! :)

      Poista
  3. Näyttää mielettömän herkullisilta! Minäkin rakastan kaikkia kahvilla maustettuja leivonnaisia ja kahvin tuoksua, mutta en pysty juomaan ollenkaan kahvia (enemmän olen tee-ihmisiä).
    Juuri otin Key Lime Pien pois uunista, sinun reseptilläsi tehty. ;)
    Onnea Inspiration Blog Awardseihin, toivottavasti voitat!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Kumma juttu tuo kahvi, ehkä mekin vielä joskus opimme pitämään kahvista :) Toivottavasti piirakasta tuli hyvä!!

      Poista
  4. Kiitos ihanasta reseptistä! Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla :) Rakastan kahvilla maustettuja leivonnaisia. Sekä kahvijuomia, aamupala ilman kahvikupillista ei ole aamupala ollenkaan ja iltapäivästä ei selviä ilman kahvia :) Ja tuo chocolate & mocha- yhdistelmä on kyllä tietysti ihanaakin ihanampi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen ehdottomasti että pitäisit näistä! :) Ehkä minäkin jonain päivänä opin myös juomaan kahvia, sen verran hyviä kaikki kahvileivonnaiset ovat!

      Poista
  5. Ihania muffinseja! Makea kahvikreemi tasapainotti hyvin tummaa suklaapohjaa, kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa kuulla että pidit kuppikakuista! Kiitos kun tulit kommentoimaan! :)

      Poista
  6. Kiitos kivasta ohjeesta! Tätä kokeilin tänään ja siitä maininta tuoreessa blogissani, joka on vielä hieman kesken ja hakeutuu vielä uomiinsa :) Tosi kauniit pursotukset näissä kuppikakuissa ja niin inspiroiva blogi sinulla <3 Olenkin tätä seuraillut jo hetken, paljon ihania ohjeita joita haluaisin koittaa.

    http://bellacakesbymiia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kivasta kommentistasi! Aivan ihana blogi sinulla, jatka samaan malliin! :)

      Poista
  7. Kiitos ohjeesta, nämä ovat aivan ihania! Olenkin etsinyt pitkään täyteläisen makuista cupcake&frosting-reseptiä ja tässä se vihdoin on. <3 Monissa suklaa-resepteissä taikina on jäänyt (minun makuuni) vähän liian valjuksi tai kuivaksi, tässä on juuri sellaista kahvilamaista otetta: mehevä, maultaan runsas ja visuaalisesti tyylikäs cake. Ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi, mahtava kuulla että pidit ohjeesta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...