tiistai 27. elokuuta 2013

Blueberry and red currant crumble pie / Mustikka-punaviinimarjapaistos



Hyviä mustikkapiirakka-reseptejä ei koskaan voi olla liikaa. Omasta mielestäni pohjaa ja marjoja pitää olla suunnilleen saman verran jotta suhde olisi oikea. Parhaalta mustikkapiirakka maistuu mielestäni hieman lämpimänä vaniljajäätelön tai hyvän vaniljakastikkeen kera. Tämä ei ole varsinaisesti piirakkaohje vaan enemmänkin paistos mutta se on sitäkin helpompi valmistaa. Halusin hieman kirpeyttä makuun joten käytin noin puolet punaviinimarjoja ja ne sopivat todella hyvin yhteen mustikoiden kanssa.

Paistoksessa on nyt siis suunnilleen puolet marjoja ja puolet murukerrosta mutta resepti on helposti muunneltavissa. Jos haluat pienemmän murukerroksen voit puolittaa määrän. Jos taas sinulla ei ole punaviinimarjoja kotona voit korvata ne puolukoilla tai käyttää pelkästään mustikoita. Vehnäjauhoista voi myös korvata osan kaurahiutaleilla jotka antavat kivaa makua ja rapeutta murukerrokseen.

Blueberry and red currant crumble pie / Mustikka-punaviinimarjapaistos

1 iso piirakkavuoka, 10-12 annosta

Murukerros:
240g kylmää voita, paloina
6 dl vehnäjauhoja (tai 4 dl vehnäjauhoja ja 2 dl kaurahiutaleita)
½ tl suolaa
2½ dl sokeria

Marjakerros:
7 dl marjoja, puolet mustikoita ja puolet punaviinimarjoja
1 rkl perunajauhoja
3/4 - 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

1 litra vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 225 C. Voitele iso piirakkavuoka (tai uunivuoka). Nypi voi, jauhot ja suola sekaisin ryynimäiseksi taikinaksi, nypi myös sokeri sekaan. Taikinaan saa mielellään jäädä hieman suurempia sattumia.
2. Sekoita marjat, perunajauhot, sokeri ja vaniljasokeri keskenään toisessa kulhossa. Levitä marjat vuoan pohjalle ja ripottele murutaikina päälle.
3. Paista piirakkaa keskellä uunia n. 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hetken ennen tarjoilua. Tarjoile vaniljajäätelön (tai kastikkeen) kanssa. 



8 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselle! Yksi parhaimmista mustikkaherkuista on mielestäni mustikkakukko eli rättänä. Lämpimänä ja vaniljajäätelön kera aivan vastustamaton...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm kuulostaa ihanalta! Mustikkakukkoa en ole vielä itse tehnyt mutta sitä on ehdottomasti pakko kokeilla jossain vaiheessa! :)

      Poista
  2. Mmmmmm ihanan näköstä, mullekki kelpais. ;)

    VastaaPoista
  3. Miten/missä oot muuten tehny noi sun blogin bannerin kuvat? Ne on tosi hienoja. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :P Oon itseasiassa väsännyt sen itse Paintin avulla :D eli pienensin kuvat samankokoisiksi ja kopioin ne uuteen pitkulaiseen "paperiin" peräkkäin. En tiedä saako tosta selityksestä mitään selvää?

      Poista
    2. Kiitti tosi paljon kun kerroit, tein ittellenikin sellasen, tosin ei se kovinkaan hieno oo mut muuntelen sitä sitten kun ehdin. ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...