keskiviikko 21. elokuuta 2013

Simple caramel layer cake



"Hyvän ei tarvitse olla hankalaa" voisi varmaankin olla mottoni jos minulla sellainen olisi. Kuten ehkä blogistani huomaa niin tykkään leipoa aika paljon sellaisia juttuja joissa kuka tahansa voi onnistua, kuitenkaan leivonnaisten olematta tylsiä (tai näin ainakin itse kuvittelen, joku toinen voi olla täysin toista mieltä :) ). Välillä on toki hauska kokeilla jotain hieman haastavampia juttuja mutta usein yksinkertainen on parasta. Tässä siis melko simppelin, mutta herkullisen täytekakun ohje. Kakku koostuu kosteasta ja mehevästä vaniljapohjasta ja kakun täytteeksi sekä kuorrutukseksi tulee ihana kinuski-tuorejuustokuorrutus joka saa särmää sormisuolasta. 

Simple caramel layer cake 

1 pieni kakku, n. 6-8 palaa. Vuoka 30 x 35 cm.

Pohja:
225g voita
2 1/3 dl vettä
4 3/4 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
2 kananmunaa
150g ranskankermaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa

Kuorrutus ja täyte:
200g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
200g voita, huoneenlämpöistä
1 dl kinuskikastiketta (kaupasta ostettua tai itse tehtyä)
1 tl sormisuolaa
5-6 dl tomusokeria

Rouhittuja (suolaamattomia) pistaasipähkinöitä

Tee näin:
1. Ota täytteen voi ja tuorejuusto valmiiksi huoneenlämpöön pehmenemään. Lämmitä uuni 190 C. Laita leivinpaperinpalanen neliskulmaisen pellin pohjalle ja reunoille.
2. Laita vesi ja voi pieneen kattilaan ja kuumenna hiljalleen juuri ja juuri kiehuvaksi, kunnes voi on täysin sulanut ja seos on tasaista. Sekoita sillä aikaa jauhot ja sokeri  keskenään isossa kulhossa.
3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki toisessa kulhossa ja lisää ne sitten jauho-sokeriseokseen. Lisää myös ranskankerma, vaniljasokeri, ruokasooda sekä suola, sekoita lastalla tasaiseksi. Taikinaa ei siis missään vaiheessa pidä vatkata!
4. Lisää lopuksi kuuma voi-vesiseos taikinaan erissä, sekoita lastalla tasaiseksi. Taikina on tässä vaiheessa hyvin juoksevaa ja näin kuuluukin olla. Kaada taikina vuokaan ja paista keskellä uunia n. 18 minuuttia, kunnes kakku on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä.
5. Tee sitten kuorrutus. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi notkeaksi, n. 2 minuuttia sähkövatkaimella. Sekoita kinuskikastike sormisuolan kanssa ja lisää tuorejuuston sekaan, vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi tomusokeri siivilän läpi erissä, vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella, n. 3 minuuttia.
6. Leikkaa kakkulevystä 4 pyöreää kakkupohjaa terävällä veitsellä, n. 14-15 cm halkaisijaltaan. Laita yksi pohjista tarjoiluvadin päälle (laita mielellään hieman leivinpaperia reunoille niin vati ei likaannu). Levitä kuorrutusta pohjan päälle ja nosta toinen pohja päälle, jatka kunnes viimeinen pohja on lisätty. Levitä kuorrutusta lopuksi kakun päälle ja reunoille. Kuorrutusta saattaa jäädä hieman yli.
7. Koristele kakku rouhituilla pistaasinpähkinöillä.

Vinkki!
* Älä pelästy vaikka kakkupohjan taikina on hyvin löysää, sen ansiosta pohjasta tulee todella kostea ja mehevä. Pohjaa ei myöskään pidä kostuttaa millään tavalla.
* Pohja on hieman tahmea joten nosta pyörylät varovasti pellistä pois. Pohjaa jää myös hieman yli, voit käyttää sen esimerkiksi cake popseihin (tai pistää sen heti parempiin suihin.. )
* Kuorrutus on aika pehmeää mutta jähmettyy hieman jääkaapissa joten suosittelen että pidät kakkua hetken jääkaapissa ennen tarjoilua niin kakku on helpompi leikata. Voit myös pitää kuorrutusta hetken kylmässä ennen kuin täytät kakun. 


Inspiraatio täältä ja täältä

24 kommenttia:

  1. Olet niin oikeassa: yksinkertainen on usein ihan parasta - eikä todellakaan tylsää :) Ihana ohje tämä. Täytynee kokeilla, kun kinuski-kakut eivät oikein koskaan ole olleet mun juttu. Tämä kuulostaa - ja näyttää hyvältä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kakku on tuhtia tavaraa mutta kuitenkin todella herkullisen makuinen mielestäni! Ja tämä ei ole ihan perinteinen kinuskikakku, kinuskin maku ei ole niin vahva tässä :)

      Poista
  2. Tuo on totta, helpon ei tarvitse olla tylsää eikä huonoa! Jälleen kerran mielettömän hyvännäköinen ja kuulloinen kakku! Pienen palasen kun olisi päässyt maistaamaan :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, säästän palan ensi kerralla ;) hauskaa viikonloppua! :)

      Poista
  3. Tulee ihan vesi kielelle... herkullinen kakku! Otanpa ohjeen talteen!

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä ihan järjettömän hyvältä! Nuo pistaasit kruunaavat kaiken :) Kokeilen!!

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoinen kakku! Tämä menee ehdottomasti kokeiluun :P
    Olen samaa mieltä kanssasi; yksinkertainen on useimmiten parasta kunhan on laadukkaat raaka-aineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, laadukkaat raaka-aineet on aina plussaa ja ihan muutamasta aineksesta voi jo saada mahtavia herkkuja aikaiseksi!

      Poista
  6. Kuulostaapa ja näyttääpä niin herkulliselta, että menee kyllä testiin! Vaikkakin gluteenittomaksi pitäisi muokata, mitä luulet, onnistuiskohan? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Alina! Minun on pakko myöntää että minulla ei ole minkäänlaista kokemusta gluteenittomasta leipomisesta joten en osaa sanoa jos onnistuu.. Jos kokeilet niin kerro mielellään millainen lopputulos oli! :)

      Poista
  7. Pähkinöistä paras on pistaasi ja kinuski on mun heikkous... kovan yhdistelmän olet tehnyt! ;D Joskus yksinkertaisessa leivonnaisessa maut pääsevät oikeuksiinsa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, samoilla linjoilla ollaan siis! :D Makoisaa viikonloppua!

      Poista
  8. Voi että mikä upeus!:) Kinuski ja pähkinät ovat mahtava yhdistelmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kinuski ja pähkinät sopivat minunkin mielestäni mainiosti yhteen! :)

      Poista
  9. Näyttääpä hyvältä... täytyykin kokeilla:)

    VastaaPoista
  10. Noooouuu!! Tällaiset blogit pitäisi kieltää lailla :D :D Nyt jäin koukkuun jo ekasta visiitistä ;)
    Kiitos - ja toivotaan silti, ettei sellaista lakia tule.
    Makoisaa syksyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe kiitos, toivotaan ettei sellaista lakia koskaan tule! :D Kiitos kun kommentoit ja mukava kun eksyit blogiini, makoisaa syksyä sinullekin! :)

      Poista
  11. Tänään tuli testattua tämä kakku, kun piti kehitellä jotain töihinviemistä vuosipäivän kunniaksi. Pohjataikina yllätti löysyydellään, mutta kyllä siitä silti oikeanlainen tuli :D Ja todellakaan pohja ei tarvitse lisäkostutusta. Laitoin kinuskikreemin lisäksi 1/3 kakkuun appelsiini- ja 1/3 kakkuun aprikoosimarmeladia. 1/3 laitoin pelkkää kinuskikreemiä. Oli täyte-yhdistelmä mikä tahansa, lopputulos oli minun makuun aivan liian makea! Tämä kakku sopii todellisille makean ystäville.Kinuskitäyte sekä välissä, että kuorrutteena oli minulle liikaa. Mutta kannattaa kokeilla, jos pitää übermakeasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiva kuulla että kokeilit ohjetta vaikka kakku osoittautuikin liian makeaksi sinulle :) Totta on että kakku on aika makeaa ja täyteläistä, itse pidin kuitenkin siitä juuri sellaisenaan mutta ymmärrän että joillekin se voi olla liikaa :) Kiitos kuitenkin kun kommentoit ja hauskaa päivänjatkoa!

      Poista
  12. Moikka! Kokeilin viikonloppuna kyseistä reseptiä ja edellisen kommentin takia puolitin pohjan sokerimäärän puoleen. Oi että, kakku oli taivaallista! Ystäväni jotka eivät lainkaan pidä täytekakuista rakastuivat tähän <3. Blogisi on aivan ihana! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että piditte kakusta! :) Ja hyvä tietää että puolikas sokerimäärä riittää. Kiitos kun tulit kommentoimaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...