sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Täyteläinen suklaakakku


Tämän helpon suklaakakun leipomiseen et tarvitse kuin viisi ainesta ja valmistat sen alle tunnissa! Kakku on ihanan suklainen ja täyteläinen ja sopii täydellisesti tuoreiden marjojen kanssa. Voit tarjoilla kakun joko hieman lämpimänä tai kylmänä, ja kakun voi hyvin valmistaa etukäteen. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan reseptiä!


Täyteläinen suklaakakku

6-8 palaa

200g voita
200g tummaa suklaata (70-85%)
200g sokeria (2,4 dl)
4 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
1 iso rkl vehnäjauhoja

(tuoreita marjoja tarjoiluun)

1. Lämmitä uuni 175 C. Pinnota leivinpaperi irtopohjallisen kakkuvuoan (leveys 20 cm)  pohjalle ja voitele vuoka.
2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna jäähtyä muutama minuutti. Seos jäähtyy nopeammin jos kaadat sen toiseen kulhoon.
3. Kaada sokeri vähitellen suklaaseokseen koko ajan vispilällä sekoittaen (käsin!). Lisää kananmunat yksitellen, sekoita jokaisen jälkeen. Siivilöi lopuksi vehnäjauhot taikinaan, sekoita.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua n. 30 minuuttia, sulje sitten uuni ja avaa ovi raolleen, anna kakun seistä uunissa vielä n. 10 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä ennen kuin varovasti kumoat kakun tarjoiluvadille. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa.

Kakku on todella helppotekoinen!

8 kommenttia:

  1. Näyttää ihan super hyvältä! Täällä tulen jatkossakin käymään:) kiva kun jätit kommentin, niin löysin tänne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi! :) Lisään sinut blogilistaani jos sopii!

      Poista
  2. Jääkö kakku sisältä hieman raa'aksi / kosteaksi

    VastaaPoista
  3. Aivan taivaallisen hyvää!<3

    VastaaPoista
  4. Moikka! Sulla on todella ihana blogi, olen monet kerrat leiponut erilaisia herkkuja blogisi resepteillä ja aina on onnistunut!

    Etsin suklaakakun ohjetta, jossa olisi mahdollisimman vähän jauhoja niin että kakku jäisi ihanan kosteaksi ja löysähköksi ja tämä resepti vaikuttaa sellaiselta. 30 minuuttia vaikuttaa tosin aika pitkältä paistoajalta, voisikohan kakku onnistua lyhyemmälläkin paistoajalla? Ja onko tuo 10-minuuttinen lisäpitäminen uunissa välttämätön, mitä mieltä olet? Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kivasta kommentistasi! Leivoin sattumoisin tätä samaa kakkua tällä viikolla ja julkaisinkin ohjeen siihen juuri. Pidin kakkua nytkin uunissa 30 + 10 minuuttia ja kakku jäi ihanan kosteaksi ja pehmeäksi joten suosittelen pitämään kakkua niin kauan uunissa. Jos kuitenkin käytät isompaa tai pienempää kakkuvuokaa kuin minä, kakun paistoaikaa täytyy muuttaa sen mukaan.

      Tottakai voit kokeilla paistaa kakkua myös lyhyemmän ajan jos haluat, kakusta ei kuitenkaan tule ollenkaan kuivaa tuolla paistoajalla vaan mielestäni aivan täydellinen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...