keskiviikko 26. elokuuta 2015

Blueberry & lemon cupcakes with white chocolate and honey



Näissä cupcakeseissa on vähän kaikkea mutta kuitenkin sitä jotakin. Ideani oli tehdä suht perinteisiä mustikka cupcakeseja mutta homma lähti vähän käsistä ja sain koko ajan uusia ideoita mitä cupcakeseihin voisi lisäillä. Näissä on siis itse pohjassa sekä sitruunaa että valkosuklaata, täytteenä mustikkakastiketta sekä lemon curdia ja kuorrutuksia tein kaksi. Kuorrutukset on tehty samasta pohjasta, jaoin vain kuorrutuksen kahteen osaan ja toiseen osaan lisäsin mustikkakastiketta antamaan makua ja kauniin värin cupcakeseille. Laitoin kuorrutukset kahteen eri pursotinpussiin ja sitten vielä molemmat pussit yhteen pursotinpussiin vierekkäin jolloin pursotuksista tuli kauniin kaksivärisiä.

Vaikka cupcakeseissa on vähän sitä ja tätä kaikki maut sopivat mainiosti yhteen ja lopputulos oli todella hyvä. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut kuorrutuksen maustamista hunajalla mutta mausta tuli aika kiva, ei liian voimakas mutta kuitenkin selvästi esillä. Yleensä teen aina lemon curdin itse mutta tällä kertaa minulla ei ollut tarpeeksi sitruunoita joten käytin kaapista löytynyttä valmista lemon curdia. Valmis lemon curd on myös hyvää mutta itsetehty on vielä parempaa ja sen valmistaminen on kaiken lisäksi todella helppoa joten suosittelen tekemään lemon curdin itse jos sinulla on aikaa.

Blueberry & lemon cupcakes with white chocolate and honey
n. 10 kpl

White chocolate cupcakes:
115 g voita, huoneenlämpöistä
1 3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/4 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 kananmunaa, huoneenlämpöistä
reilu ½ dl turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunamehua
75g valkosuklaata, rouhittuna

Mustikkakastike:
2½ dl (pakaste) mustikoita
2 dl tomusokeria
2 ½ rkl sitruunamehua
2 tl perunajauhoja

Blueberry & honey frosting:
170g voita, huoneenlämpöistä
6-7 dl tomusokeria, sihdattuna
½ dl juoksevaa hunajaa
2 tl sitruunamehua
1 rkl turkkilaista jogurttia

+ 1-2 tl mustikkakastiketta puoleen kuorrutukseen

Lisäksi:
vajaa 1 dl lemon curdia, valmista tai itsetehtyä (katso ohje täältä)

Tee näin:

White chocolate cupcake:
1. Lämmitä uuni 175C. Pue muffinssipelti vuoillla. Ruohi valkosuklaa veitsellä. Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään, laita sivuun. 
2. Vatkaa sokeri ja pehmeä voi ilmavaksi sähkövatkaimella, n. 4-5 minuuttia. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa nopeasti sekaisin. Lisää kuivat ainekset taikinan sekaan siivilän läpi muutamassa erässä, vatkaa varovasti sekaisin. Vältä liikaa sekoittamista. Lisää myös jogurtti ja sitruunamehu. Kääntele lopuksi valkosuklaa taikinan sekaan kevyesti lastalla.
3. Jaa taikina lusikan avulla vuokiin. Älä täytä vuokia ylös asti, jätä noin sentti kohoamisvaraa. Paista cupcakeseja uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä kokonaan ritilällä.

Mustikkakastike:
4. Tee sitten mustikkakastike. Kuumenna mustikoita pienessä kattilassa n. 5 minuuttia, lisää tomusokeri sekä sitruunamehu ja anna kiehua hiljalleen vielä hetken. Ota sitten kattila liedeltä ja lisää perunajauhot, sekoita vispilällä tasaiseksi. Painele seos lusikan avulla siivilän läpi, anna jäähtyä. 

Blueberry & honey frosting:
5. Vatkaa pehmeä voi, sihdattu tomusokeri, hunaja ja sitruunamehu kuohkeaksi ja ilmavaksi, n. 5 min sähkövatkaimella. Lisää jogurtti ja maista. Lisää tarvittaessa sitruunaa, sokeria tai hunajaa.
6. Ota puolet kuorrutuksesta sivuun ja lisää siihen vähitellen 1-2 tl mustikkakastiketta kunnes väri on mieluinen, sekoita varovasti tasaiseksi. 

Kokoa:
7. Leikkaa veitsellä pieni kolo keskelle jokaista cupcakesia. Täytä kolo lemon curdilla tai halutessasi sekä lemon curdilla että  mustikkakastikkeella. 
8. Laita kuorrutukset omiin pursotuspusseihin ilman tyllaa. Sujauta sitten molemmat pussit isoon, tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota ensin koepursotus vaikka paperille jotta näet että molempia kuorrutteita tulee samaan aikaan ja pursotuksesta tulee kaksivärinen.
9. Pursota kuorrutus cupcakesien päälle haluamallasi tavalla ja tarjoile. Jos haluat voit koristella cupcakesit vielä ylijääneellä mustikkakastikkeella.

Vinkki!
* Kuorrutus pehmenee käsiesi lämmöstä joten ole joko nopea pursottaessa tai laita pursotinpussi hetkeksi jääkaappiin jos kuorrutus lämpenee liikaa.
* Jos teet lemon curdin itse niin aloita sen valmistuksesta.




14 kommenttia:

  1. ihanan herkullisen näköisiä ! iteki pitää joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Ihan mielettömän upeita ja varmasti herkullisia! Tekisi mieli kokeilla, jahka saan taas joskus leivontaispiraation.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olivat ihania! Toivottavasti leivontainspiraatio palaa pian! :)

      Poista
  3. Onpas kaunis kuorrutus! :)
    T: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, että olet "palannut"! Olen käynyt monesti kurkkimassa toiveikkaana ja miettinyt, että onhan kaikki kunnossa. Toivottavasti on ja jatkat kirjoittamista edelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kommentistasi, kiva kuulla että uusia reseptejä kaivattiin! Kaikki hyvin ja jatkan kyllä kirjoittamista :)

      Poista
  5. Heippa! Etsin tyttäreni synttäreihin reseptejä ja törmäsin ekaa kertaa blogiisi. Olen itse maailman surkein leipuri, mutta blogisi ihanat ohjeet inspiroi niin, että joudun luultavasti kokeilemaan suurinta osaa niistä :D Visuaalisena ihmisenä arvostan myös blogin ilmettä. Kuvat ovat niin hyviä, että blogia ei voi olla lukematta vesi kielellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos TanjaK todella kivasta kommentistasi! Mahtavaa että ohjeeni ovat inspiroineet sinua leipomaan ja että blogini ulkonäkö miellyttää sinua! :)

      Poista
  6. Hei. Siskoni kautta loysin blogisi ja ihastuin kuviin ja moniin resepteihin. Nayttaa Etta olet ihastunut moniin resepteihin taalta meren Takaa. Mita on sormisuola?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Anu! Kiva että löysit blogiini :) Rakastan jenkkireseptejä, hyvin huomattu! Ja sormisuola on sama kuin sea salt (tai ehkä vielä tarkemmin flaky sea salt).

      Poista
  7. Kokeilin näitä ja tulipa herkullisia. Jo pelkkä takina oli niin hyvää, että muffinit olisi voinut syödä ilman mitään koristeitakaan. Päällistä laitoin selvästi vähemmän, tykkäsin niin enemmän. Enkä kyllä osannut tehdä noin upeita koristuksia. Tää on hyvä blogi. Oon tehnyt täältä myös tuota kinuskikastiketta enkä enää muulla reseptillä sitä tee. Kiitos ideoista ja upeista kuvista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija mahtavasta kommentistasi, tosi kiva kuulla että pidit ohjeesta ja blogistani! Ja totta, itse muffinit ovat aivan ihania sellaisenaan! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...