perjantai 9. tammikuuta 2015

Mocha cake with mascarpone frosting

Blogi on viettänyt lyhyttä talvilomaa mutta täällä ollaan taas mahtavan Mocha-mascarpone kakun ohjeen kanssa. Kakkua leipoessani sisäinen kakkutaiteilijani heräsi ja lähdin kunnianhimoisesti koristelemaan kakkua minulle uudella tavalla. Ihan hauskaahan se oli ja lopputulos ei ollut niin huono kuin luulin mutta kakkutaiteilijaa minusta ei kyllä koskaan tule. Minun taidot ja ennen kaikkea kärsivällisyys ei riitä siihen puuhaan. Täytyy siis tyytyä ihastelemaan muiden luomuksia jatkossakin.

Inspiraation kakkuun sain täältä mutta cupcakesien sijaan halusin leipoa yhden ison kakun joten muuntelin hieman ohjetta. Kakku on mukavan kostea, ei liian makea, sopivasti kahvin ja suklaan makuinen ja ilmava mascarpone-kerma kruunaa kakun. Minä pursotin mascarpone-kerman kakun päälle niin että ensin tein yhden kerroksen "ruusuja" ja sitten toisen suoraan päälle. Tällä tavalla kuorrutuksesta tulee sopivan paksu ja samalla pääsee hieman harjoittelemaan ruusujen tekoa. Jos haluat voit myös levittää kuorrutuksen lastalla kakun päälle, herkullista näinkin! Jos taas haluat leipoa cupcakeseja kakun sijaan niin vähennä paistoaika 20-25 minuuttiin.

Hyvää vuotta 2015 kaikille!

Mocha cake with mascarpone frosting
1 iso kakku, vuoan halkaisija 24-26 cm

Ainekset:
100g voita, huoneenlämpöistä
3½ dl sokeria
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1½ dl crème fraîchea, täysirasvaista
1 3/4 dl hyvin vahvaa kahvia (1 3/4 dl kuumaa vettä + 2½-3 rkl pikakahvijauhetta)
140g valkosuklaata, rouhittuna

Mascarponekerma:
3 dl kermaa
250g mascarpone-juustoa
1 dl tomusokeria, sihdattuna

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 160C. Pingota leivinpaperin palanen irtopohjavuoan pohjalle ja voitele pohja ja reunat. Keitä kahvi. Rouhi valkosuklaa hienoksi rouheeksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola keskenään kulhossa, laita sivuun. 
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi sähkövatkaimella, n. 2-3 min. Lisää sokeri ja vatkaa pari minuuttia lisää. Lisää myös kananmunat ja vatkaa ilmavaksi, n. 1 min. 
3. Lisää kuivat ainekset taikinan sekaan, vatkaa vain sen verran että ainekset sekoittuvat. Lisää myös crème fraîche ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kahvi ja vatkaa varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele lopuksi valkosuklaarouhe sekaan.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 50-65 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana kakusta. Anna jäähtyä kokonaan vuoassa. Vie veitsi vuoan reunojen ympärille ja irroita reuna. Siirrä kakku varovasti tarjoiluastialle.
5. Tee kuorrutus kun kakku on täysin jäähtynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista mascarpone juusto sekä sihdattu tomusokeri toisessa kulhossa. Lisää juusto-tomusokeriseos vatkatun kerman sekaan ja vatkaa nopeasti tasaiseksi ja ilmavaksi vaahdoksi. Pursota tai levitä kuorrutus kakun päälle. Tarjoile heti. Jos tarjoilet kakun myöhemmin niin ota se n. 30 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.


14 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköinen - ja kuuloinen - kakku! :) menee kyllä kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heini, kakku oli ihanaa! Jos kokeilet olisi hauska kuulla mitä pidit kakusta! :)

      Poista
  2. Tätä on pakko testata! Hei voiko tota creme fraichea korvata kermaviilillä, jos näistä tekee kuppikakkuja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jatta! Uskon että kermaviili toimii yhtä hyvin, käyttäisin tosin täysirasvaista (10% rasvaa) kermaviiliä, en kevyt kermaviiliä. Jos kokeilet niin kerro miten onnistui! :)

      Poista
  3. Heips!
    Ihanan oloinen kakku, menee ehdottomasti testaukseen miehen synttäreille.
    Mietin tuota kahvia, että jos ei ole pikakahvijauhetta niin miten sen voisi valmistaa tavallisesta kahvista? Miten veden ja kahvin suhde, jotta saisi tarpeeksi vahvaa?
    Kiitos vastauksesta:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja pahoittelut että vastaukseni tulee näin myöhään, olen ollut reissussa ja täysin unohtanut vastata kommentteihin. Kahvin voi hyvin valmistaa tavallisesta kahvista, tekisin siitä vain todella todella tujua, ainakin tuplasti vahvempaa kuin yleensä juot. Toivottavasti pidit kakusta jos päädyit kokeilemaan sitä! :)

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta:)!
      Tein kakun ja oli kyllä todella hyvän makuinen, tosin olisi pitänyt tehdä vieläkin vahvempaa kahvia, sillä nyt se ei juurikaan maistunut. Taidan kyllä seuraavalla kerralla ostaa tuota pikakahvijauhetta.

      Poista
    3. Hei! Tosi kiva kuulla että pidit kakusta :) Joo kannattaa kokeilla pikakahvijauhetta jos se maistuisi enemmän! Kiitos kun tulit kommentoimaan :)

      Poista
  4. Mascarponea ei taida olla laktoosittomana? Tekisi mieli tehdä juhliin, mutta tuo mascarpone vähän epäilyttää? Onnistuisikohan tuorejuustolla korvaaminen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Mascarponen voi korvata täysirasvaisella tuorejuustolla, mausta ei tietenkään tule sama mutta ajaa saman asian! :) Toivottavasti pidit kakusta jos kokeilit sitä!

      Poista
  5. Tää on aikas maukasta! Mun uunilla riitti 45min, ja luulen että ois ollut täydellinen 35-40min paistolla :) Sokeria laitoin 1,5dl ja valkosuklaat jätin itselleni erilleen kakusta - mies kun ei siitä välitä. Kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Hauska kuulla että pidit kakusta! Kiva tietää että kakku onnistuu myös vähemmällä sokerimäärällä. Kiitos kun tulit kommentoimaan! :)

      Poista
  6. Testasin tätä, aivan ihanaa! Teen varmasti toistekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Tea! Kakku oli minustakin aivan ihanaa :) Kiitos kun kommentoit!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...