keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Maailman helpoin suklaafudge

Tässä jouluksi maailman helpoimman suklaafudgen ohje. Ohjeella tulee todella suklaista fudgea joka pitää hyvin muotonsa olematta kuitenkaan kovaa. Täydellistä siis! Ohjetta on helppo muokata mieleisekseen vaihtelemalla suklaan laatua sekä halutessa lisäämällä siihen pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai vaikka piparmintturouhetta. Lisää täytteet loppuvaiheessa, ennen fudgen levittämistä vuokaan. Jos haluat voit myös ripotella täytteet fudgen päälle ennen sen laittamista jääkaappiin. Jos et omista mikroa voit valmistaa fudgen kattilassa. Eikun kipin kapin leivontapuuhiin, joulu on kohta jo ovella!

Maailman helpoin suklaafudge
n. 35 palaa, vuoka 20 x 27 cm

Ainekset:
6½ dl karkeasti rouhittua suklaata (käytin suklaata jossa 44% kaakaota)
1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa (ei keitettyä!)
60g voita
1/4 tl hienoa suolaa
1 tl vaniljasokeria

Tee näin:
1. Rouhi suklaa isoksi rouheeksi. Paloittele voi kuutioiksi. Laita leivinpaperin palanen neliskulmaisen vuoan pohjalle ja voitele. 
2. Laita suklaa, kondensoitu maito sekä voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa minuutin ajan. Ota mikrosta ja sekoita lastalla kunnes seos on tasaista. Lämmitä tarvittaessa 30 sekunttia lisää. 
3. Kun seos on tasaista ja kaikki ainekset ovat sekoittuneet, lisää suola ja vaniljasokeri, sekoita taas tasaiseksi. Lisää myös tässä vaiheessa mahdolliset täytteet.
4. Levitä seos voidellun vuoan pohjalle ja tasoita pinta sileäksi. Anna kovettua jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli, kunnes levy on kovettunut. Ota jääkaapista ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Tarjoile.

Vinkki!
* Älä lämmitä seosta liikaa mikrossa vaan sekoita lastalla kärsivällisesti kunnes seos on tasaista. 
* Leikkaamalla reunat pois saat kaikista paloista yhtä siistejä. 
* Fudge on täydellinen lahja kavereille ja tutuille. 


8 kommenttia:

  1. moi ! tein just tällä ohjeella, nyt jääkaapissa :)
    linkitin reseptin myös omaan blogiini ! http://tinssu.blogspot.fi/2014/12/i-wish-that-i-could-be-like-cool-kids.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, toivottavasti pidit fudgesta! Ihanaa joulua sinulle! :)

      Poista
  2. Miten paljon tuota suklaata menee noin grammoissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla meni taloussuklaata reilu 2 levyä, ehkä pari-kolme rivii kolmannesta levystä otin.

      Poista
    2. Hei! Minullakin taisi mennä joku 400-500g. Olisi pitänyt punnita suklaa mutta makeanhimossani en jaksanut.. :) Määrä ei kuitenkaan ole niin tarkka, ja aina voit maistella taikinaa kesken tekemisen ja lisätä sitten suklaata jos haluat :)

      Poista
  3. Kiitos ihanasta lahjaideasta, pakko oli tehdä näitä tänä jouluna :> onnistui hyvin ja lisäsin vielä ripauksen chiliä mukaan 👌🏼 tein myös pienen testimäärän valkosuklaalla mutta eihän se yhtään samalla tavalla jähmettynyt. Oisko sulla mitään ajatusta mitä siihen vois laittaa lisäksi että ois kiinteämpää? :) valkosuklaa+sitruuna combo kyl maistui ihan taivaalliselta, ulkonäössä HIEMAN paranneltavaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam kuulostaa hyvältä!! En ole koskaan kokeillut valkosuklaa sitruunafudgen tekemistä, mutta on aivan varmasti todella hyvää!

      Poista
  4. Oliko sulla siis irtovuoka vai sellanen lasinen normivuoka?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...