maanantai 24. helmikuuta 2014

Korvapuustit ja vaniljaboston



Löysin tämän ohjeen arkistostani, olen näköjään unohtanut julkaista sen! Kyseessä on ihan tavallinen pulla ohje mutta mielestäni ohjeella tulee todella hyviä pullia. Hyvän korvapuustin salaisuus on mielestäni täytteessä, sitä pitää olla reilusti! Viime aikoina olen myös voidellut korvapuustini uunista oton jälkeen siirappi-vesisekoituksella jolloin pullista tulee vieläkin paremman makuisia, suosittelen! Vaniljatäytteiset pullat ovat myös suurta herkkuani ja leipomalla pullat vuokaan saa juhlavan bostonpullan.

Korvapuustit ja vaniljaboston

20-25 keskikokoista pullaa ja yksi vaniljaboston

Ainekset:
5 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 ps kuivahiivaa
14-16 dl vehnäjauhoja
175-200g pehmeää voita

Kanelitäyte:
100g pehmeää voita
1 rkl kanelia
1 dl sokeria

Vaniljatäyte:
150g pehmeää voita
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja

Lisäksi:
Kananmuna
Raesokeria

***

4 rkl tummaa siirappia
1-2 rkl vettä

Tee näin:

Taikina:
1. Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi (42-45C). Sekoita 3dl jauhoja kuivahiivan kanssa. Lisää kananmuna, kardemumma, suola ja sokeri lämpimän maidon sekaan. Lisää myös jauhot joihin kuivahiiva on sekoitettu ja vispaa nopeasti sekaisin. 
2. Lisää loput jauhoista vähitellen koko ajan sekoittaen, lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi, n. 5-10 minuuttia käsin. Taikinan pitää olla kimmoisaa ja irrota käsistä ja reunoista pienen vaivan jälkeen, hieman tahmea taikina ei haittaa sillä mitä tahmeampi taikina on sitä mehukkaammat pullat. Peitä taikina liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, n. 30-40 minuuttia. 

Täytteet:
3. Valmista sillä aikaa täytteet. Sekoita pehmeä voi, kaneli ja sokeri tasaiseksi massaksi, laita sivuun. Sekoita myös vaniljatäytteen voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja vehnäjauhot keskenään, laita sivuun. Lämmitä uuni 50 C ja laita kulho jossa on vettä uunin pohjalle. 

Korvapuustit:
4. Jaa valmiiksi kohonnut taikina kahteen osaan. Kaulitse taikinapala suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi (n. 35x 65 cm). Levitä kanelitäytettä levylle ja kääri levy pitkältä sivulta tiukaksi rullaksi, nipistä saumat kiinni ja jätä saumakohta alaspäin. Leikkaa terävällä veitsellä vinottain paloja niin että leveämpi puoli on n. 6 cm ja kapeampi n. 2cm. 
5. Käännä pulla niin että leveämpi puoli lepää alaspäin ja paina molemmilla peukaloilla keskeltä taikinaa aivan pohjaan asti. Nosta pullat pellille, jätä hyvin kohoamisvaraa. Aseta pelti uunin keskelle ja anna kohota n. 15 minuuttia. Ota sitten ulos, peitä liinalla ja nosta uunin lämpötila 225 C. Ota myös vesikulho pois. Sekoita siirappi vesitilkan kanssa juoksevaksi.

Vaniljaboston:
6. Kaulitse sillä aikaa myös toinen taikinapala suorakaiteen muotoiseksi ja levitä vaniljatäyte päälle. Rullaa tiukalle rullalle. Leikkaa n. 4 cm leveitä paloja taikinasta ja asettele voideltuun irtopohjavuokaan leikkauskohta ylöspäin, jätä muutama sentti pullien väliin. Tarvitset noin 7-8 pullaa yhden bostonpullan tekemiseen, voit joko tehdä kaksi bostonpullaa tai sitten lopusta taikinasta vaikka korvapuusteja. Anna kohota liinan alla kunnes on aika paistaa pullat.

Paista:
6. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla n. 8-13 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet hienon värin. Älä paista pullia liikaa sillä silloin niistä tulee kuivia. Kun olen paistanut kaikki korvapuustit, alenna uunin lämpötilaa 200 C asteeseen. Voitele korvapuustit siirappi-vesiseoksella uunista oton jälkeen.
7. Voitele myös bostonpulla kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin alatasolla n. 20-25 minuuttia tai kunnes pulla on  kypsä ja saanut hienon värin. 


20 kommenttia:

  1. Ihanan herkullisen näköisiä ja todella kauniita! Itse leivoin eilen korvapuusteja ja meinasin kuolla nauruun kun ne tulivat uunista.. Miten hirveän näköisiä ja samalla niin hyviä ne olivatkaan.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mielestäni maku kuitenkin on se tärkein :) Minullekin käy aina välillä niin että korvapuustit leviävät uunissa jos en ole muistanut rullata taikinaa tarpeeksi tiukalle rullalle :)

      Poista
  2. Näyttää todella herkulliselta! Kyllä, hyvissä korvapuusteissa pitää olla paljon täytettä. En oikein muuten syö varsinkaan peruspullaa mutta tuoreet korvapuustit ovat ihania. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri! Minäkin pidän ehdottomasti pullista jossa on täytettä. Korvapuustit on ehdoton lemppari mutta hyvänä kakkosena tulee kyllä laskiaispullat jossa on paljon (!) hilloa ja kermavaahtoa :)

      Poista
  3. Minäkin leivoin eilen korvapuusteja :D
    Tuli tosta sun ohjeesta mieleen, että voishan sitä tehdä kahdella täytteellä korvapuusteja, laittais sekä vanilja-, että kanelitäytettä mukaan! Vois kyllä olla, että jos laittaa kauheen kasan täytettä, uunin jälkeen kaikki täyte olis vaan pellillä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korvapuustit on ilmiselvästi nyt in! :D Hehe voi olla että osa täytteestä leviäisi pellille mutta se voisi olla sen arvoista ;)

      Poista
  4. Voi kun herkullisen näköinen boston!! Taitaa olla pakko kokeilla :) ! Kiitos taas, oot Pro!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Eve! :) Ja kannattaa kokeilla, sekä korvapuustit että boston olivat aivan ihania mielestäni!

      Poista
  5. Ihanan näköisiä pullia :)
    Yksi kokeilemisen arvoinen juttu on muuten se, että laittaa korvapuustien täytteeseen sokerin ja kanelin lisäksi fariinisokeria! tulee aivan ihana täyte, nam. Vähän jopa sellainen karamellinen vivahde. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heini :) Tuota fariinisokeria täytyy ehdottomasti kokeilla, kuulostaa aivan super hyvältä!

      Poista
  6. Bostonkakku on NIIN aliarvostettu! Menee aina kuin kuumille kiville vaikka niin kovin arkinen onkin!

    VastaaPoista
  7. Ihana blogi :) herkullisen kuuloisia reseptejä ja nää kuvat on tosi upeita :) löysin tän blogin vasta ja ongelmana vaan on etten tiiä mitä reseptiä kokeilisi ekaks kun kaikki vaikuttaa niin hyviltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentistasi! Tosi kiva saada uusi lukija ja olisi mahtavaa kuulla mitä pidät ohjeista jos päätät kokeilla jotakin :)

      Poista
  8. Suosittelen kokeilemaan täytteeksi 200 g tuorejuustoa, 50 g pehmeää voita ja tomusokeria ja vaniljasokeria lisäksi oman maun mukaan :) näillä määrillä olen tehnyt 2,5 dl pullataikinaan täytteen, ja on kyllä ylihyvää! Ei malta enää normaaleja puusteja tehäkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam kuulostaa ihanalta, tuorejuustotäyte ei voi olla muuta kuin hyvää! Tuota täytyy ehdottomasti kokeilla, kiitos vinkistä :)

      Poista
  9. Vaniljabostonia etsin ja tänne vei tie :) taidan kuitenkin laittaa sekaan vielä omppuja kun niitä on nyt niin paljon. Mutta täytevinkki täältäki: voita, fariinisokeria ja vaniljakreemijauhetta = toffeepulla! Taivaallista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Suvi ja kiitos pullavinkistä, tuota täytyy ehdottomasti kokeilla joskus! Toivottavasti bostonista tuli hyvän makuinen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...