sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Vadelma-kinuskijuustokakku



Tässä tulee helpon ja herkullisen vadelma-kinuskijuustokakun resepti. Rakastan juustokakkuja, varsinkin uunissa leivottuja, ja etsin jatkuvasti uusia reseptejä kokeiltavaksi. Tämän nopean reseptin löysin Pirkan-sivuilta mutta muutin hieman reseptiä, tein kakusta hitusen pienemmän ja tein itse kaurakeksipohjan valmiin pohjan sijaan. Täyte on silkinpehmeää ja vadelman ja kinuskin liitto toimii vallan mainiosti, voin lämpimästi suositella tätä reseptiä ja tulen varmasti itsekin tekemään tätä tulevaisuudessa vielä monta kertaa! 

Vadelma-kinuskijuustokakku

1 pieni kakku 20 cm irtopohjavuokaan, 6-8 palaa:

Pohja:
160g digestivekeksejä tai kaurakeksejä
70g voita, sulatettuna

Täyte:
½ dl vadelmahilloa
120g tuorejuustoa, maustamatonta
135g kermaviiliä 
2 kananmunaa
3/4 dl valmista kinuskikastiketta
½ tl vaniljasokeria

+ kinuskikastiketta ja tuoreita vadelmia tarjoiluun

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue irtopohjavuoka leivinpaperinpalasella ja voitele vuoka. Murskaa pohjan keksit hienoksi esimerkiksi pussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille (n. 3 cm). Esipaista n. 8 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
2. Sekoita tuorejuusto ja kermaviili tasaiseksi käsin vispilällä. Lisää kinuskikastike ja vaniljasokeri, sitten kananmunat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. 
3. Levitä pohjalle varovasti ohut kerros vadelmahilloa (notkista mikrossa muutaman sekunnin ajan). Kaada täyte päälle.
4. Paista uunin alatasolla n. 40 minuuttia, kunnes pinta on hieman kiinteä mutta vielä kiiltävä keskeltä. Anna jäähtyä kokonaan. Laita mielellään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
5. Leikkaa siistejä paloja veitsellä. Tarjoile kinuskikastikkeen ja vadelmien kera. 


Resepti on muokattu Pirkka-lehden reseptistä. 

8 kommenttia:

  1. Hienosti onnistunut - ilo silmälle!
    Vaikka makeasta pidänkin, niin ehkä itse jättäisin kinuskin pois. Syy saattaa olla myös tämän hetken päristön vaikutusta, koska kinuskia on joka paikassa.
    Kaunista, makoisaa Ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nami-hiiri!

      Kiitos kommentista ja hyvää Ystävänpäivää! Tuon ylimääräisen kinuskikastikkeen voi hyvin jättää pois, kakku on ihanaa ihan vain sellaisenaankin! Jos kinuskin haluaa täytteestä jättää pois korvaisin sen sokerilla jotta makeus säilyy :)

      Poista
  2. Osaisitko laittaa tästä normaalikokoisen kakun ainemäärät? (En löytänyt tätä Pirkan sivuilta.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tässä linkki alkuperäiseen reseptiin: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/24856-vadelma-kinuskitorttu

      Minä tosiaan muokkasin ohjetta hieman, tein kaurakeksipohjan valmiin pohjan sijaan, en käyttänyt kevyt-tuotteita ja sitruunan kuorikin jäi pois :) Toivottavasti pidät kakusta yhtä paljon kuin minä!

      Poista
  3. Heippa, kuulostaa hyvältä! onko pohja helppo saada pysymään tuossa muodossa :)? Olen tehnyt vain samoja tasapohjia aina. Entä mitä luulet, jos haluaa hieman raikkaamman kakun, voikohan täytteen alle laittaa hieman pakastevadelmia hillon sekaan? Tuleekohan neste läpi ja sotkee täytteen? Kiitos jos ehdit vastata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kyllä tuon pohjan pitäisi pitää suht hyvin muotonsa, minä tein vahingossa hieman liian korkeat reunat joten sen takia ne on vähän hajonnut kuvissa. Ja kyllä varmasti voit laittaa vadelmia alle, jos käytät pakastevadelmia lisäisin niiden joukkoon hieman perunajauhoja/jauhoja. Jos kokeilet niin kerro mielellään miten onnistui! :)

      Poista
    2. Heippa ja kiitos vastauksesta! Reunat pysyivät hyvin kasassa. Tein kolme kakkua ja laitoin vadelmia hieman hillon päälle, kiitos perunajauho-ohjeesta :) Yhdessä vadelmat ehtivät hieman sulaa joten pintaan tuli vaaleanpunaista hiukan, ja kaikissa kakuissa muutama vadelma ei suostunut pysymään pinnan alla täysin. Maku oli tosi hyvä noilla vadelmilla, juuri sopivan vastapainon toi kinuskille. Ainoa ongelma oli että ensimmäinen kakku oli pinnasta kupliva ja epätasainen, mieheni sanoi sitä aknenaaman näköiseksi :D Kaksi muuta jotka paistoin samassa kohdassa ja samalla lämpötilalla olivat suht sileitä!

      Poista
    3. Kiva kuulla että kakut onnistuivat, makuhan on tärkein mielestäni! :) Ehkä täytteessä oli ilmakuplia ja ne ehtivät haihtua sillä aikaa kun paistoit ensimmäistä kakkua? Hyvä tietää että pakastevadelmat sopivat ohjeeseen, täytyy kokeilla laittaa niitä ensi kerralla!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...