perjantai 8. helmikuuta 2013

Perinteiset browniet



Nämä perinteiset browniet ovat pehmeitä, kuitenkin hieman sitkeitä, niissä on juuri oikeanlainen pieni rapea pinta ja ne ovat täydellisen suklaisia! Tulevan ystävänpäivän kunniaksi leikkasin browniet sydämenmuotoisiksi piparkakkumuotilla, mutta voit yhtä hyvin leikata ne veitsellä neliöiksi. Koristele browniet tomusokerilla tai tarjoile hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. 

Perinteiset browniet

Noin 16 palaa (Resepti kirjasta: Hummingbird Bakery - Leivonnaisia herkkusuille)

200g tummaa suklaata + 100g (n. 50% kaakaota)
175g voita
325g sokeria (3,8 dl)
130g vehnäjauhoja (2 dl)
3 kananmunaa

Tomusokeria

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue iso vuoka (33 x 23cm) leivinpaperilla ja voitele. Rouhi suklaa karkeaksi. Sulata voi ja suklaa (200g) vesihauteessa. (Laita kuumankestävä kulho pienen kattilan päälle jossa on hiljalleen kiehuvaa vettä). Ota pois liedeltä ja kaada isoon leivontakulhoon.
2. Sekoita sokeri kunnolla suklaaseokseen lusikalla. Lisää jauhot ja sekoita, lisää myös kananmunat ja sekoita paksuksi ja kiiltäväksi taikinaksi. Lisää lopuksi suklaarouhe (100g) ja sekoita nopeasti.
3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 C noin 30-35 minuuttia, kunnes pinta halkeilee mutta sisus on vielä pehmeää. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi/ tai käytä sydämenmuotoista piparimuottia. Koristele tomusokerilla.




2 kommenttia:

  1. Moikka! Olen pitkään seuraillut blogiasi, ja testaillut reseptejäsi. Kaikki ovat toimineet moitteettomasti ja olleet herkullisia, kiitos siitä! :) Nyt kuitenkin olen järjestämässä juhlia, johon aion leipoa brownieseja. Ongelmana onkin nyt vain se, etten osaa arvioida millainen annos taikinaa täytyy tehdä uunipellilliseen? Luulen, että joudun tekemään n. kolme pellillistä, jotta leivonnaiset riittävät kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja anteeksi että vastaukseni tulee näin myöhään! Riippuen pellin koosta niin vähintään tuplaisin ohjeen yhteen pellilliseen. Eli jos teet kolme pellillistä niin tekisin ohjeen esim. 7-8 kertaisena jotta taikinaa varmasti riittää :) Parempi niin että taikinaa jää yli kuin että se loppuu kesken. Ihania juhlia ja kiitos kommentistasi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...