perjantai 4. huhtikuuta 2014

Snickers cupcakes


Snickers-patukat ovat minun lempisuklaapatukoita ja rakastan cupcakeseja joten on oikeastaan ihme että vasta nyt päädyin leipomaan Snickers cupcakeseja. Onneksi päädyin sillä nämä cupcakesit ovat suorastaan suussa sulavan hyviä! Pohja on pehmeä ja kostea suklaakakkupohja, kuorrutus ilmava maapähkinävoi buttercream (mikähän se on suomeksi, voikreemiko?) jonka päälle tulee aivan ihanaa sormisuolalla maustettua kinuskikastiketta ja tämän lisäksi cupcakesit koristellaan rouhituilla Snickers-patukoilla. Vaikka ohjeessa on monta eri vaihetta cupcakesit ovat oikeastaan suht nopeita valmistaa ja kaiken lisäksi helppoja tehdä. Jos suklaa, pähkinät ja kinuski ovat sinun juttusi niin kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä ohjetta.

Snickers cupcakes
12 kpl

Salted caramel sauce:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
1/4 - ½ tl sormisuolaa, maun mukaan

Cupcake:
2 1/3 dl vehnäjauhoja
2 1/3 dl sokeria
1 1/5 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 1/4 dl kermaviiliä (10% rasvaa) TAI 1 1/4 dl kevyt maitoa ja ½ rkl sitruunamehua
1 1/4 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 1/5 dl kiehuvaa vettä
2 tl pikakahvijauhetta

Peanut butter frosting:
120g voita, huoneenlämpöistä
1 dl pehmeää maapähkinävoita (smooth peanut butter)
6 dl tomusokeria
1-3 rkl maitoa/kermaa (tarpeen mukaan)

Lisäksi:
4 Snickers-patukkaa

Tee näin:

Salted caramel sauce:
1. Tee ensin kinuskikastike. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen n. 10-15 minuuttia. Ota pois liedeltä ja lisää sormisuola. Anna jäähtyä ja laita sitten ilmatiiviiseen purkkiin ja jääkaappiin.

Chocolate cupcake:
2. Tee sitten kuppikakut. Jos käytät maitoa kermaviiilin sijaan niin sekoita maito esim. lasissa sitruunamehun kanssa ja anna seistä 5-10 minuuttia. Lämmitä uuni 175C. Pue muffinssipelti vuoilla.
3. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään isossa kulhossa. Lisää kermaviili tai maito johon on lisätty sitruunamehu, rypsiöljy ja kananmuna ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
4. Kiehauta vesi ja sekoita pikakahvijauheen kanssa, lisää taikinan sekaan varovasti (ettet polta itseäsi!) ja vatkaa tasaiseksi. Taikinaa ei missään vaiheessa tarvitse vatkata kauan, vain niin että taikina on täysin sekoittunut.
5. Kaada taikina vuokiin, täytä 2/3 koloista. Paista keskellä uunia n. 20 minuuttia tai kunnes puutikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä n. 5 min pellissä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan.

Peanut butter frosting:
6. Vatkaa pehmeä voi ja maapähkinävoi pehmeäksi, n. 2 min sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri erissä siivilän läpi sekaan, vatkaa koko ajan.
7. Lisää maitoa/kermaa tarpeen mukaan (lisää 1 tl kerrallaan) kunnes kuorrutus on pehmeää mutta silti paksua. Vatkaa kunnes kuorrutus on ilmavaa, n. 3-5 min.

Kokoa:
8. Pursota kuorrutus täysin jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Leikkaa Snickers-patukat pieniksi paloiksi ja paina kevyesti kuorrutuksen päälle.
9. Valuta kinuskikastiketta kuppikakkujen päälle ja tarjoile.

Vinkki!
* Kinuski paksuuntuu jääkaapissa joten jos haluat siitä paksua voit laittaa sen muutamaksi tunniksi jääkaappiin ennen kuin koristelet kuppikakut.
* Älä täytä muffinssivuokia yli 2/3 sillä taikina kohoaa melko paljon uunissa.
* Jos sinulla ei satu olemaan kunnon pursotusvälineitä niin ei hätää, minä laitoin kuorrutuksen paksuhkoon pussiin ja leikkasin kulmaan pienen reiän, toimii hyvin näinkin.


30 kommenttia:

  1. namsk! tässä kaffetta juodessa iski hirvee kaffepullan tarve ku katsoin kuvia.. :P

    VastaaPoista
  2. Ai herkku!!!
    Ihana kun jollain on aikaa toteuttaa noin pitkiä ja monimutkaisia reseptejä! Me muut voidaan ihailla lopputulosta, ja yrittää kuvitella makujen ihanuutta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä resepti ei kyllä ole kovin monimutkainen, yllättävän helppoja ja nopeita tehdä loppujen lopuksi :)

      Poista
  3. Olen ensimmäistä kertaa blogissasi. Tarun blogin kautta löysin tänne. Ihania ohjeita! Jään lukijaksesi. Tervetuloa tutustumaan minunkin blogiini ja osallistumaan arvontaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogiini ja kiitos mukavasta kommentistasi! Sinullakin on todella kiva blogi :)

      Poista
  4. Ai, että miten herkullisen näköisiä! Näitä täytyy ehdottomasti kokeille joku kerta! :)

    VastaaPoista
  5. Nam, niin herkullisen näköisiä! :P Testaukseen menee. Kiitti ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentistasi :) Toivottavasti pidät kuppikakuista yhtä paljon kuin minä!

      Poista
  6. Kuola valuu kun tätä lukee ja katsoo kuvia ;)

    VastaaPoista
  7. Oivoi mikä herkku. Tätä vois kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan jos pidät vähänkin Snickers-patukoista! :)

      Poista
  8. Tämä ohje menee kyllä ehdottomasti kokeiluun. Rakastan suklaata ja snickersejä, joten tämän täytyy olla pakostakin hyvää!!!

    VastaaPoista
  9. Moi! Sulla on ihana blogi ja aivan huikeita reseptejä. Oon kokeillut useampaa ja nää taitaa mennä seuraavaksi kokeiluun! :) Sitä tässä pohdiskelin, että vähän kokemattomampana leipojana jotkut vaiheet vähän epäilyttävät (esim. taivaallista oreo-suklaamoussejuustokakkua tehdessä), että olisiko sun mahdollista lisätä postauksiin kuvia myös niistä välivaiheista? Helpottaisi leipomista kun saisi aina silloin tällöin varmistuksen, että tältä homman kuuluu tässä vaiheessa näyttää :) -Maria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Maria ja kiitos kivasta kommentistasi! Aivan mahtavaa kuulla että olet kokeillut montaa reseptiä ja pitänyt niistä. Lupaan yrittää muistaa ottaa enemmän vaihekuvia jatkossa, jotenkin ne vain aina unohtuu ja muistuu mieleen vasta kun leipomukset on jo valmiita :) Makoisaa pääsiäistä!

      Poista
  10. Minä jo ihmettelin, et mikä on tämä hieno blogi, johon en ole aiemmin törmännyt. Sit hokasin et sun nimi on vain vaihtunut. =D Ihana tämäkin resepti! Lähtee kyl reseptikirjaseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe minä täällä vaan :D Alkoi kyllästyttää vanha nimi joten päätin vaihtaa sen :) Ja kannattaa kokeilla näitä cupcakeseja jos pidät vähänkin Snickerseistä!

      Poista
  11. Nämä ihanat cupcakesit kuuluvat kyllä nyt ehdottomiin suosikkeihini. Kiitos paljon upeasta reseptistä, meinasi Snickers-hullu mieheni mennä ihan päästä pyörälle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin vasta nyt etten ole vastannut tähän mitään, anteeksi, luulin tehneeni niin jo toukokuussa! Mutta tosi kiva kuulla että resepti on päässyt suosikkeihisi ja että miehesi pitää niistä! :)

      Poista
  12. Ihana resepti, tätä on pakko testata kyllä tänään! pieni kysymys, kuuluuko maapähkinävoin tässä olla sitä makeampaa, vai suolaisempaa "normi" sorttia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Käytin näihin sitä suolaisempaa normi sorttia mutta luulen että myös hieman makeutettu maapähkinävoi voisi toimia :) Olisi kiva kuulla mitä mieltä olit ohjeesta kun olet kokeillut sitä!

      Poista
  13. Etsin Googlen avulla Snickers -kakkua eikä meinannut löytyä sopivaa kunnes... nyt on vaan vaikeuksia päättää että tekisikö tämän kakkuversiona vai salted dulche de leche mudcacen niin että koristelisin sen suolapähkinöillä ja suklaaraidoilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakkuversio kuulostaa hyvältä.. Ja samoin mutakakku suolapähkinöillä :D Nam! Kumpaan päädyit? Toivottavasti lopputulos oli onnistunut jos kokeilit :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...