keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Raikas sitruunapiirakka jogurttikastikkeella



Tässä herkullisessa piirakassa yhdistyvät sekä makea että kirpeä ja siinä on ihana sitruunan maku. Tarjoilin piirakan raikkaan jogurttikastikkeen kera joka sopi mielestäni mainiosti makean piirakan kanssa. Tein piirakan pieneen vuokaan mutta voit hyvin tuplata reseptin ja tehdä piirakan isoon vuokaan. Ensi kerralla teen piirakasta ison sillä olisin itse voinut syödä koko tuon pienen piirakan, niin hyvää se oli!

Raikas sitruunapiirakka jogurttikastikkeella

4-6 annosta

Pieni piirakkavuoka, n. 20 cm

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 1/3 rkl sokeria
80g pehmeää voita
n. 1 ½ rkl kylmää vettä

Täyte:
2 kananmunaa
1 1/3 dl sokeria
1 1/3 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 1/3 dl vispikermaa
1-2 sitruunanmehu, n. 3/4 dl + 2 sitruunan raastettu kuori

Jogurttikastike:
200g maustamatonta jogurttia (esim. turkkilainen tai bulgarian jogurtti)
2 tl tomusokeria
sitruunamehua maun mukaan

Tomusokeria koristeluun

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 200C. Voitele pieni piirakkavuoka. Raasta sitruunankuori hienoksi ja purista mehu.
2. Tee ensin pohja. Sekoita vehnäjauhot, pehmeä voi ja sokeri murumaiseksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi tai pakastimeen 10 minuutiksi. Voit myös halutessasi esipaistaa pohjaa n. 10 minuuttia uunissa, anna pohjan jäähtyä hetken uunista oton jälkeen ennen kuin kaadat täytteen vuokaan.
3. Tee sitten täyte. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot, vaniljasokeri ja kerma(älä vatkaa kermaa!) ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää myös sitruunan mehu ja raastettu kuori.
4. Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 30 minuuttia. Jos piirakan päällisestä tulee liian tumma voit peittää piirakan foliolla sen vielä ollessa uunissa. Ota uunista ja anna jäähtyä.
5. Tee sitten kastike. Sekoita jogurtti ja tomusokeri keskenään, mausta sitruunamehulla. Tarjoile piirakan kanssa. Jos et halua tehdä jogurttikastiketta voit tarjoilla piirakan kermavaahdon kanssa. Siivilöi tomusokeria jäähtyneen piirakan pääälle juuri ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Tämäkin piirakka oli todella hyvä. :) Kestääköhän tuo pakastusta?

    Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Laura! Kiva kuulla että pidit piirakasta :) En ole koskaan kokeillut pakastaa tätä piirakkaa mutta luulen että se kestää hyvin pakastusta. Jos kokeilet niin kerro mielellään miten onnistui!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...