tiistai 14. tammikuuta 2014

Pekoni-taatelipiiraat aurajuustolla


Näissä suolaisissa pikkupiiraissa on maut kohdallaan! Rasvainen pekoni, suolainen aurajuusto ja makeat taatelit ovat kuin luotuja toisilleen. Pikkupiiraat ovat täydellinen tarjottava juhlissa ja ohjeesta riittää monelle vieraalle. Piiraat voi tehdä joko muffinssipeltiin tai pieniin yksittäisiin vuokiin jolloin ohjeella tulee n. 24 pikkupiirasta. Jos sinulla ei satu olemaan kumpaakaan näistä voit myös tehdä yhden ison piirakan josta riittää n. 12 palaa.

Pekoni-taatelipiiraat aurajuustolla (ohje täältä)
24 pientä piirasta tai yksi iso piirakka

Pohja:
150g voita, huoneenlämpöistä
3-4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
½ dl maitoa
½ tl suolaa

Täyte:
1 keltainen sipuli
170g pekonia
10 pehmeää tuoretta taatelia
170g aurajuustoa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
1½ dl parmesanjuustoa

Tee näin:
1. Tee ensin pohja. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Voitele piirakkavuoka/muffinssipellin kolot. Sekoita pehmeä voi muiden pohjan ainesten kanssa tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Lämmitä uuni 175 C. 
2. Tee sillä aikaa täyte. Hienonna sipuli ja leikkaa pekonisiivut pienemmäksi. Paista pekonia ja sipulia pannussa kunnes pekoni on rapeaa. Ota pois liedeltä.
3. Leikkaa taatelit pienemmiksi ja poista niistä kivet. Murskaa aurajuusto esim. haarukalla pienemmäksi. Raasta parmesanjuusto karkeaksi. Sekoita kerma, kananmunat, suola ja pippuri keskenään kulhossa, laita sivuun.
4. Ota taikina jääkaapista ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille/muffinssipellin koloihin. Ripottele taateleita, aura-juustoa ja pekoni-sipuliseosta pohjalle ja kaada muna-kermaseosta päälle. Ripottele lopuksi hieman parmesanjuustoa päälle.
5. Paista uunin keskitasolla kunnes piiraat ovat saaneet hienon värin ja täyte on pysähtynyt. Pikkupiiraiden paistoaika on n. 20-30 minuuttia ja ison piirakan n. 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile. Piiraat voi hyvin valmista etukäteen ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua.



8 kommenttia:

  1. Mmmm, on kyllä herkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania pikkupiirakoita ja pekoni toimii aina ;D Tykkään itse tehdä piirakat pieninä käyttäen muffinssipeltiä. Ovat sopivia annospaloja valmiiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pienet piirakat on käteviä ja olen samaa mieltä kanssasi pekonista ;)

      Poista
  3. Eksyin sinun ihanaan blogiisi ja jään takuu varmasti sitä myös seuraamaan.
    Tosi ihania ohjeita, osaa kokeilen varmasti heti tilaisuuden tullen.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla että jäät seuraamaan! :) Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!

      Poista
  4. Heips! Tänään menee kokeiluun tämä herkullisen kuuloinen ohje. Lueskelin työohjeita etukäteen ja huomasin, että sieltä puuttuu maininta siitä, että missä välissä aurajuusto lisätään. Toki se ei menoa haittaa, kyllä kaikki sen sinne osaa johonkin väliin lykätä :) Mutta ajattelin mainita, kun huomasin puutoksen. Vesi kielellä odottelen iltaa ja tätä herkkua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos kun huomasit virheen, olen nyt korjannut ohjeen! Toivottavasti pidit piiraista yhtä paljon kuin minä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...