torstai 13. kesäkuuta 2013

Täyteläinen mansikka-suklaatäytekakku



Minä olen ehdottomasti yksi niistä joka rakastaa mansikka-kermakakkuja, etenkin kesällä kun saa tuoreita kotimaisia mansikoita. Lomani kunniaksi halusin tehdä jotain hyvää ja mikä siis voisi olla sen parempaa kuin mansikkakakku! En kuitenkaan halunnut tehdä ihan perinteistä kakkua joten päädyin herkulliseen mutta hieman erilaiseen vaihtoehtoon. Kakkupohja ei ole perinteinen sokerikakkupohja vaan todella suklainen, paksu ja mehevä brownie-tyylinen pohja. Kakun väliin tulee tuorejuusto-kermavaahtotäyte sekä tuoreita mansikoita ja kakku viimeistellään mansikoilla ja rouhitulla suklaalla. Pohjan voi hyvin valmistaa päivää ennen, sen maku paranee mielestäni entisestään kun se saa levätä hetken kylmässä. Kakku oli mielestäni todella onnistunut, herkullisen makuinen ja helppo valmistaa! 

Täyteläinen mansikka-suklaatäytekakku

10-12 palaa, irtopohjavuoka 24 cm

Pohja:
2 2/5 dl vehnäjauhoja
2 2/5 dl kaakaojauhetta
2/3 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
230g voita, huoneenlämpöistä
3 dl sokeria
4 kananmunaa
200g kermaviiliä
160g suklaata + 40g suklaata (n. 45% kaakaota)

Täyte:
3 dl vispikermaa
400g tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria

500g tuoreita mansikoita

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Voitele 24 cm irtopohjavuoka. Rouhi suklaa karkeasti. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään kulhossa, laita sivuun. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri, 4-5 min sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita kunnolla jokaisen jälkeen.
2. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi kolmessa erässä vuorotellen kermaviilin kanssa taikinaan, sekoita lastalla tasaiseksi, älä vatkaa! Lisää lopuksi suklaarouhe(160g) ja sekoita nopeasti.
3. Kaada taikina voideltuun vuokaan, tasoita pinta. Paista kakkua keskellä uunia n. 35-45 minuuttia, kunnes kakun pinta tuntuu kiinteältä ja valmiilta. Anna kakun jäähtyä. 
4. Perkaa ja leikkaa mansikat siivuiksi. Tee sitten täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa, laita sivuun. Vatkaa myös tuorejuusto pehmeäksi, lisää tomusokeri siivilän läpi ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahto erissä lusikalla tuorejuustoseoksen sekaan. Maista että täyte on sopivan makeaa.
5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan. Laita yksi osa kakkuvadille, levitä vähän yli puolet täytteestä päälle, asettele myös puolet mansikoista päälle. 
6. Nosta toinen pohja päälle ja tee sama juttu. Koristele ruohitulla suklaalla (40g). 

Vinkki!
* Pohjaa ei pidä kostuttaa millään tavalla, se on jo itsestään mehevä ja täyteläinen.
* Jos valmistat pohjan päivää ennen niin täytä ja koristele kakku vasta tarjoilupäivänä.





sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Nopea raparperi-murupiirakka


Tässä ihanan ja todella helppotekoisen raparperi-murupiirakan ohje. Valitettavasti kuvat ovat aika huonolaatuisia, minulla oli kiire eikä minulla ollut kameraani mukana joten nappasin muutaman kuvan kännykälläni. Halusin kuitenkin julkaista reseptin sillä minusta piirakka oli todella hyvänmakuinen ja tulen varmasti tekemään sitä uudestaan!

Raparperi-murupiirakka (Resepti täältä)

1 piirakka, vuoan halkaisija n. 24 cm

Pohja:
175g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
Raparperia niin että vuoka täyttyy melkein (itse taisin laittaa n. 7 erikokoista vartta)
3/4 - 1 dl sokeria
1½ rkl perunajauhoja

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 200 C. Pese ja leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Voitele piirakkavuoka.
2. Tee sitten pohja. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhossa, lisää sula voi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele reilu puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Säästä loput taikinasta.
3. Ripottele perunajauhot pohjan päälle. Sekoita raparperinpalaset ja sokeri kulhossa, levitä pohjan päälle. Ripottele loput pohjan taikinasta raparperin päälle.
4. Paista keskellä uunia n. 25-35 minuuttia (itse taisin paistaa noin 30 min). Jos piirakka tummuu voit peittää sen folionpalasella. Anna jäähtyä hieman ja tarjoile vaniljakastikkeen/jäätelön kanssa.


torstai 6. kesäkuuta 2013

Amerikkalaiset kaura-suklaacookiesit



Keksien leipominen on mielestäni hauskaa ja rentouttavaa ja leivonkin ehkä juuri sen takia niitä aika usein. Ensinnäkin keksireseptejä löytyy loputtomiin ja niitä voi muunnella aika vapaasti oman maun mukaan. Toiseksi niiden valmistaminen on useimmiten helppoa, vaivatonta ja nopeaa. Kolmanneksi niin harva asia maistuu yhtä hyvältä kuin uunituore keksi ja lasillinen kylmää maitoa, nam!

Nämä amerikkalaiset kaura-suklaakeksit ovat herkullisia ja täynnä tummaa suklaata ja kaurahiutaleita, mitkä tekevät niistä hivenen terveellisempiä kuin tavalliset suklaakeksit (näin minä ainakin uskottelin itselleni kun survoin viidennettä keksiä suuhuni...). Noh, terveellisiä tai ei, hyviä ne taatusti olivat!

Amerikkalaiset kaura-suklaacookiesit (Alkuperäinen resepti täältä)

18-20 kpl

115g voita, huoneenlämpöistä
4/5 dl sokeria
1 1/5 dl fariini sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 1/3 dl vehnäjauhoja
½ tl vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1½ tl kanelia
3½ dl kaurahiutaleita
170g tummaa suklaata (n. 45 % kaakaota)

Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Pue kaksi peltiä leivinpaperilla. Rouhi suklaa karkeaksi. Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri, ruokasooda, suola ja kaneli kulhossa, laita  sivuun.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit pehmeäksi ja ilmavaksi, 4-5 min sähkövatkaimella. Lisää kananmuna ja sekoita huolellisesti. Lisää kuivat ainekset ja sekoita lastalla tasaiseksi. Lisää myös kaurahiutaleet ja suklaarouhe, sekoita. Taikinan kuuluu olla hyvin paksua.
3. Ota saksanpähkinän kokoisia palloja taikinasta ja laita pellille, jätä 5 cm pallojen väliin. Litistä pallot niin että keksit ovat reilun sentin paksuisia. 
4. Paista keskellä uunia 8-10 minuuttia, kunnes reunat eivät enää kiilla. Anna jäähtyä 5 minuuttia pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. Keksien kuuluu olla pehmeitä kun otat ne uunista. Paista loput kekseistä.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...